Regisztráció Blogot indítok
Adatok
*dylan

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kialakult az X-Faktor mentorházának mezőnye, 24+1 előadó eset egymásnak még nyáron, hogy kiderüljön, melyik 12 (inkább 13) jut be a tehetségkutató élő adásába. A felvételek most hétvégén kerülnek majd adásba, azaz vasárnapra már mindenki tudni fogja, hogy kik jutottak…..
A Heti Válasz mai számát ezzel a borítóval sikerült megjelentetni. A vonatkozó cikk a neten csak kivonatolva olvasható. Az európai értelemben vett polgári liberális lap szerint azzal veszélyeztetik a melegjogok a heterók mindennapi boldogságát, hogy néhány országban már tilos…..
*dylan 2013.07.19 11:05:43
@Dr. Fotos: a mozgássérültek nem fogadhatnak örökbe? a mozgássérültek nem házasodhatnak össze a párjukkal? a mozgássérültektől is elvárja a társadalom egy része, hogy a külvilág számára játsszák el, hogy nem is mozgássérültek és csak otthon a négy fal között mozgássérültösködjenek maximum? a mozgássérülteknek is félniük kell az utcán, hogy ha egy bigott, korlátolt előember (amilyenből, mint látom sok van itt is) rájön, hogy ők mozgássérültek, akkor esetleg szarrá veri, de minimum megfélemlíti őket? a meleg méltóság menetére azért van szükség, mert egy teljesen ártalmatlan, egyébként hétköznapi embereket tömörítő szexuális kisebbség és az őket elfogadó és támogató modern társadalom ezzel igyekszik felhívni a figyelmet egy jelenleg fennálló jogegyenlőtlenségre, negatív diszkriminációra és megpróbálja szeretettel, vidámsággal és békével ellensúlyozni a feléjük áradó mindennapos alapot nélkülöző gyűlöletet. egyébként ez egy egyhetes programsorozat volt és ha te is ellátogattál volna mondjuk egy előadásra vagy beszélgetésre, akkor lehet, hogy sokat tanulhattál volna. ahogy azt is ajánlanám, hogy jövőre legalább messziről szemléld meg a felvonulást is, hogy végre felfogd és a barátaidnak is elmesélhesd, hogy igazából ennek köze sincs a "kamionon vonaglanak flitteres tangában a buzik"- sztereotípiához. és igen az ilyen programokra pont azért van szükség, mert tömegével vannak ebben az országban az olyan emberek, mint te. közvetve tehát a melegfelvonulás a te hibád. és a te elfogadásod és a te haladó szellemű gondolkodásod és toleranciád vezethetne oda, hogy már ne legyen szükség rá.
A magyar ember gondolkodása egysíkú. Mondhatok ilyet? Bizonyára nem mindenkire, de azért... vegyünk egy példát:- mit válaszolnánk arra a kérdésre, hogy mennyi szabadsága van a tanároknak, pedagógusoknak? Hát ezt tudjuk, hiszen egész nyáron lógathatják a lábukat, és a semmiért…..
*dylan 2013.06.08 08:22:17
Néhány évvel ezelőtt érettségiztem és még élénken él bennem a tanáraim odaadása illetve az irántuk táplált tisztelet és szeretet, de... Igazából intelligens, értelmes emberektől elvárható lenne, hogy felismerjék, hogy egy tanár pont olyan szélsőségesen gondolkodik a saját hivatásáról, mint a folyton ostorozott külvilág. Pont azért, mert nem régen érettségiztem elég sok tanár ismerősöm van a különböző közösségi oldalakon és naponta posztolnak, valami a fenti blogbejegyzéshez hasonló írást, arról, hogy nekik mennyit kell dolgozni otthon, meg a szünetben, ami nem is szünet igazából és még álmukban is a gyerekeken gondolkodnak és ez a világ legmegterhelőbb munkája, napi 24órában, éhbérért. Azt ki is felejtettem, hogy közben meg mindenki, aki nemtanár az ostobahülye, aki nem érti, hogy ez mekkora megterhelés, hogy nyáron hat hétig otthon üldögélni igazából semmi és mindenki örüljön, hogy olyan könnyű munkája van. Jól értem? Lehet, hogy sokan tudatlanul minősítik le a tanárok erőfeszítéseit, de a tanárok minden fórumon leminősítenek mindenki mást, miközben azért én laikus fejjel elvárnám, hogy ők legyenek az okosabbak. Azt gondolják, hogy mások akkor veszik ki a szabadságukat, amikor akarják? Azt gondolják, hogy más szakmákban, nem jut munka otthonra is, hogy mást nem zaklatnak munkával a szünetében, hogy más zsákszámra hordja haza a pénzt 5perc munkáért, hogy a más foglalkozásúaknak nem kell munkát keresnie, ha lejár a határozott időre kötött szerződése? És igenis, az a nyári szünet nagyon nagy előny és joggal irigylik sokan. Nem sok embernek van lehetősége (sőt nem hiszem, hogy a pedagógusokon kívül bármilyen kisembernek van) összefüggően pihenni egy átdolgozott év után heteket, sok munkahelyen nem is hagyják, hogy a munkavállaló rendelkezzen a szabadságával és nem nyáron pihenhet 6 hetet, hanem egészévben kéthetente kap egy-egy szabadnapot, amikor nincsen szükség a munkájára. Arról pedig még nem is beszéltünk mennyire megkönnyíti a gyerekvállalást az, hogy minden iskolai szünetben szabadok és el sem tudják képzelni azt a végtelen stresszt, amikor nincs hova tenni a szerencsétlen gyereket. Elhiszem, hogy egy tanárembernek nehéz a sorsa. Azt is elhiszem, hogy rosszul esik neki, ha ezt sokan nem ismerik el. De ezzel a sok nekünktanároknakalegnehezebb bejegyzéssel meg kommenttel Önök ugyanúgy minősítenek minden más foglalkozást, ugyanúgy tudatlanul megfosztanak más hivatásokat az érdemeiktől és ki kell mondani, hogy ugyanolyan végtelenül beszűkülten és egyoldalúan a saját szemszögükből látják a világot, mint azok akik azt mondják maguknak kocsmafilozofálás közben lekicsinylően, hogy "ne panaszkodjatok, ti egész nyáron nem csináltok semmit!". Ezen azért elgondolkodhatnának. Főleg, hogy egy olyan ember fogalmaz meg kritikát, aki röpke két éve került ki a kezeik közül. Mindenesetre további jó keserűségtől mentes munkát kívánok!