Regisztráció Blogot indítok
Adatok
20110525

17 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tőzsdemámor Előttem az utódom 2012.03.12 14:54:00
Minden családfő életében eljön az a pillanat, amikor azon kell törnie már a fejét, hogy gyermeke jövőjéről kell gondolkodnia, esetleg vészesen közeleg az az időpont, amikor a családi vállalkozás következő vezetőjéről kell dönteni. Természetesen ezt sem lehet elég korán…..
    A sétálóutcán hömpölygött a tömeg. Kocsonyafesztivál van ezen a hétvégén. A vásárokban megszokott árusok, mutatványosok, pecsenyesütők és kürtőskalács mindenhol, s természetesen kocsonya.  Békák mindenütt: társasjátékon, édességből,…..
Hosszú hónapok óta vártam már arra a napra, amikor végérvényesen, visszavonhatatlanul kimondják a válást, amellyel lezáródik életem egy korszaka.Este nem jött álom a szememre, pedig nem mondhatnám, hogy a tárgyalás miatt eluralkodott volna rajtam valamiféle idegesség,…..
Jópár hónap eltelt, visszanézve a dátumokat igazság szerint eléggé elhanyagoltuk ezt a naplót. Szolgáljon azonban mentségül mindkettőnk számára, hogy villámgyorsan történtek dolgok körülöttünk, néha hetek teltek el, és mi észre sem vettük az idő múlását, igyekeztünk…..
Tőzsdemámor Holnapután 2012.01.11 08:45:00
Az elegáns szobában régi harcosok találkoztak, akik együtt harcoltak számos fronton, mostanság az európai hadszíntéren próbálták pénzük és hatalmuk erejét. Az asztalfőn ülő őszes úr vette át a szót: - Holnapután. Holnapután piaczárás után kezdődik. Beszéltem a…..
Napjaink - 20 év után Fájdalom 2011.10.20 16:20:00
KórházbanA keleti bölcsek, sőt, napjaink sikerkönyveinek írói is azt tartják: minden testi megbetegedésnek lelki oka van. Én nem vagyok sem bölcs, sem író, csak egy egyszerű ember, aki egyik nap rosszul lett.Rosszul lettem - a fájdalom skálán mérhető legmagasabb fokait…..
Só és borsEz az évtized, negyven és ötven között, melyet a franciák így neveznek: "só és bors között".A hajzatra értik ezt, melynek borsos feketesége kezd elvegyülni a fehér szálak sószín bölcsességével.Az emberre értik ezt, ki ebben a korban kezd szelídebb lenni:…..
Napjaink - 20 év után Film 2011.09.06 16:58:00
Sehol egy csipetnyi izgalom, egy sóhajnyi borzongás?Azt akarom, hogy ragadjon el a hév, hogy lebegj a mámortól, fakadj dalra, lejts dervistáncot, légy eszelősen boldog, vagy legalább légy rá nyitott! A szerelem szenvedély, megszállottság, mely nélkül nem lehet élni. Azt mondom,…..
A múló időről nem szeretek tudomást venni, mert minden nappal megrövidül az élet, mégis vannak különleges napok, mérföldkövek, melyeken megpihenve, jóleső érzéssel lehet visszatekinteni. A kerek napok, hónapok, évek fordulóján semmi rendkívüli alapjában véve nem történik,…..
Napjaink - 20 év után Hétköznap 2011.07.09 17:31:00
A mai nap áprilisban kezdődött, tavasszal. Talán az első melengető tavaszi napsugárral, azóta pedig nemcsak süt, hanem szinte ragyog a nap, még ha néha viharfelhők jönnek-mennek is, de a fény nem tűnik el egy pillanatra sem.  A hosszú téli éjjelek után egyik nap arra…..
Pár évvel későbbOtthonEsteledik, a nap már nem tűz, nem éget kegyetlen sugaraival, hanem jóleső, melengető levegőt hoz a feltámadt koraesti fuvallat. Ha tehetem sokszor letelepszem ide, a kerti asztalhoz, ahol árnyékot ad a pici lugas, az oszlopokra tekeredő akác. Innen…..
Szerfelett nyugodt volt a délután. A délelőtti telefonon keresztüli csatározások után egy kis megnyugvást éreztem, a mai feladat elvégeztetett, úgy, hogy különösebb vihar, feszültség nem árnyékolta be. Csöndben, tűnődve kortyoltam el délutáni kávémat, s régi, megszokott…..
Mélyen Tisztelt Hölgyem! Minap fülembe jutott, hogy munkaerő problémákkal teccik küzdeni, szüksége lenne két szorgos kézre. Ezúton jelentkezem az állásra. Magamról elöljáróban annyit szeretnék közölni, hogy minden túlzás nélkül, szerénység nélkül állíthatom, hogy…..
1991.III.2.Drágaságom! Nemegyszer azon veszem észre magam, hogy Rád gondolok, gondolataim körülötted forognak. Érzem itt vagy velem, s valahányszor eltűnődöm, s gondolataim messze járnak, veled beszélek. Behunyom szemeimet s magam előtt látlak. Mindig szépnek, mosolygósnak…..
Lennék szárny, mely átrepít a gondokon, könnyű széll a válladon, ha átkarol, vigyáz rád,És lennék, fenn az édes otthonod, mint néma csók az ajkadon, mindig vissza vár,És én had legyek lágy mosoly az arcodon, egy hűvös őszi hajnalon, az ébredés után,Igen had legyek én a…..
Napjaink - 20 év után Vihar 2011.06.10 14:07:00
Egy hete történt, hogy a fülledt melegben autóba ültem, s elindultam Hozzád. Az aszfalt forró volt, a kocsi belsejében ezernyi fok, a klíma igaz működik, de már régen ki kellett volna takarítani. Szeretek egyedül autózni, közben szabadjára járnak gondolataim, anélkül, hogy ne…..
Napjaink - 20 év után Tengerszem 2011.06.03 17:58:00
Mi is megkezdtük utazásunkat, s tudjuk: úton lenni boldogság.Egy újabb utazás, egy újabb állomás... Lehet egyszerre több életet élni? Mintha egy időben élnénk apáink és fiaink, anyáink és lányaink életét is. Mintha nem is lennénk külön, egyszeri, soha vissza nem…..
Napjaink - 20 év után Állomás 2011.05.31 12:14:00
A Találkozás után a távolági buszon ülve nem tudtam másra gondolnim csak Rád. A kialvatlanság miatt egy tompa fáradságot éreztem, de az előző, együtt töltött napunk miatt a gondolataim Hozzád úsztak, nem tudtam volna elbóbiskolni. A pályaudvarra begördülő járgányról…..
Napjaink - 20 év után Első 2011.05.29 10:27:01
Tompa, fáradt, de annál boldogabb másnap. Hogy melyik nap is ez pontosan? Nem számít.A jövő első napja, mert már van múltunk, volt egy nap jelenünk, és úgy tűnik jövőnk is lesz. Csodálatos új ébredés első napja, mely eszeveszett boldogsággal kezdődik. Kétségekkel és újabb…..