Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-denes-

28 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát ezt sem sikerült feladni... Pedig megpróbáltam, mint tavaly a Kinizsit. Akkor is továbbmentem végül. És most sem bántam meg. A túra maga gyönyörű, az éjszakai élmény óriási plusz. No de csak sorjában... Autóval ebéd után Szomorra, a célba, azzal megyek majd másnap haza. Onnan alkalmi…..
Idei receptem: K100 = 0,35 * K100 + 0,65 * K100. Egy már feladott, majd mégis teljesített Kinizsi. 3:0. Nem a kedvencem a Kinizsi Százas (100) a százasok között. Talán túlhypeolják, bizonyos szempontból bosszantóan nem halad a korral, hirdetett egyszerűsége álságos, mégis, van egy…..
(Garmin) Vérmókus kör a Budai-hegység legszebb részein. A Mókus instant körök népes családjának leghosszabb távján indultunk el Józsival. (Link a végén.) Amikor pár napja neveztem, még meleg napnak jósolták a péntek-szombatot, így a talaj felengedésére számítva a kör "Dagonyás" változatát…..
04:00-ra állítottam a vekkert. 03:57-kor magától kipattant a szemem. 5 óra alvás után jó fázisban, kipihenten ébredtem, ennél jobban nem is kezdődhetett volna a mai vállalkozás. Amely vállalkozás abban áll, hogy szeretném megfutni, illetve megjavítani a Vérkörön az eddigi legjobb…..
Ez még benne maradt a lábamban csütörtökről... A Balaton-kör torzó miatt volt egy kis hiányérzetem, szerencsére megtaláltam ezt a versenyt, amelyen nagyon régen voltam már egyszer. Futni még mindig nincs kedvem a meleg miatt. A Bakony 200 egy igen patinás, közkedvelt kerékpárverseny,…..
Gondoltunk egy merészet, futós szintidőre neveztünk. Normál pályán ez nem lenne kihívás, de a Bakony az Bakony, ráadásul egy esős hét után vagyunk. Abban bíztunk, hogy a hóolvadás már egy jó hete megkezdődött, és az igazi dagonyát az tudja okozni. Végül viszonylag jó volt a talaj, az út nagy…..
A Turul Trail instant terepfélmaraton alkotói létrehozták annak nagyonnagytestvérét, ~60 km távval, a Gerecse jó részét körbejárva. Tesztfutóként mások mellett én is kipróbáltam a pályát és tesztelhettem a vadi új telefonos applikációt, amellyel igazolni lehet a teljesítésünket. A pályát egyszer…..
Várpalota - Bátorkő vára - Öreg Futóné kilátópont - Tés - Római-fürdő - Jásd - Széchenyi kilátó - Burok-völgy (OKT) - Bakonynána - Baglyas-hegy - Inota - kilátó - Várpalota A terven - 12 órán - belül voltunk, de mennyire nem úgy, ahogy gondoltam... 25-nél Jásd, kút, töltekezés... és…..
Az UltraBalaton Trail a jól ismert és nagy múltú aszfaltos Ultrabalaton "terepváltozata", mondhatnánk, de tulajdonképpen egyedül a versenyszervező közös bennük.  Itt szó sincs a Balaton megkerüléséről, viszont a Balaton-felvidéken, terepen teszünk egy durván 110 kilométeres kört, a jó néhány útba…..
Kék Balaton 110 - nem vénnek való vidék... Itt a Balaton-felvidéken ugyan nincsenek klasszikus nagy hegyek, egyszerre 100-150 méternél nemigen kell többet egyben kapaszkodni vagy ereszkedni, futáshoz mégis kellemetlen a sok meredek köves rész... már nem az én rugóimnak való. A túra amúgy…..
Dénes - Vércse100: 1 - 1 2019.08.17, a 7 héttel ezelőtti sikertelen próbálkozás visszavágója...   A Vércse egy 102 kilométeres teljesítménytúra Tatabányáról Oroszlányba, fele a Gerecsében, majd fele a Vértesben. Instant túra, vagyis az év bármelyik napján lehet teljesíteni, a teljesítést a pálya…..
2019.06.09 UTH Szentlászló Trail, 84 km + 1000 emelet (3000 m) megmászása a Pilisben és a Visegrádi- hegységben. Szenvedés, küzdelem az utolsó két órában... az első dolgok, amik eszembe fognak jutni erről a versenyről. Pár napig legalábbis...No és a sérülésem. Másfél hónappal előtte, tollaslabda…..
Hogy kiknek írom ezt… jó kérdés. Futótársaimnak? Nekik ezek nem újdonságok. Nem futó ismerőseimnek? Őket ilyen mélységig nem érdekli a dolog, hamar tovább lapoznak. Esetleg a kettő között lehet egy szűk réteg, a hosszú távokkal kacérkodó vagy barátkozó futó ismerőseim. Ez nem sok.Tehát főleg…..
Soha ne mondd, hogy soha...Szóval, megint itt állok a Salomon Ultra Trail Hungary, az UTH "babatávjának" a rajtjában. "Gyárilag" 54 km a Pilis - Visegrádi-hegységben: Szentendre - Lajosforrás - Pilisszentlászló - Visegrád - Pap-rét - Vörös-kő - Szentendre. "Mai mottóm": pulzuskontroll,…..
Egy speciális terepfutó versenyen vettünk részt, mi Anitával voltunk párban.  "Ez az a verseny, ahol nincsenek győztesek, csak túlélők." A verseny neve: Szimpla Élmény. (Versenykiírás: http://terepfutas.hu/dupla-szimpla-elmeny/) Ez egy két fős terepfutó csapatverseny a Mátrában. A csapatverseny…..
100 km-es teljesítménytúra, 24 órás szintidővel "A Kinizsire 364 napon át vágyok az évből. Csak egyen nem..." ...avagy egy nehéz nap könnyű éjszakája Hivatalos honlapFotók, videók a végén  Rövid változat: Kevéssel 21 órán belül megcsináltuk.A 2 héttel ezelőtti pilisi UTH 55 57…..
Fotók Eredeti szöveg , azaz 57 km futás a Pilis és a Visegrádi hegység “lankáin”.  Arra számítottunk, hogy kicsit kisebb lesz a sár, mivel most csak 3 napig esett a verseny előtt a tavalyi öttel szemben. Hát nem lett kevesebb. Az 57 km számomra önmagában sem kevés, különösen terepen,…..
...merthogy az első helyezett a 2010-es prágai, amelyet be sem tudtam fejezni a 30. méteren (nem kilométeren, méteren!) elszenvedett bokasérülés miatt. Itt, most legalább készülhetett ilyen kép:  A verseny előtti utolsó hónapban változott meg, hogy már nem tekintettem évi célversenynek a…..
A hír: életemben először az első 100-ba kerültem maratonon. :) Hogy hányan voltak, ne is kérdezzétek. :) (De nem is titok: http://www.oxigenklub.hu/Results/2010/om/Egyeni_Teljes.pdf)  Felkészülésnek és főleg tesztnek tekintettem a prágai maraton előtt, amelyet pedig…..
Előrebocsátom, hogy életem legjobb maratonját futottam. Ha nem is a leggyorsabbat. ElőzményekRöviden összefoglalom, ami az előző postokból ide tartozik, és úgy gondolom, befolyásolhatta az eredményt.Az előző egy évben majdnem kétszerannyit futottam, mint az azt megelőző…..
Befejeztem a rápihenést a maratonra. Végül is sokat nem pihentem az összkilométert tekintve (kb. 250 km a másfél hónap alatt, előtte csak szeptemberben 300), de lehet, hogy számít valamit, hogy max. 18 km-es futásaim voltak (kivéve a Hamuház túrát) és talán így tudtam valamit…..
-denes- futóblogja Firenze 2007.11.13 22:00:00
Megvan az új próbatétel. Egy olaszországban élő barátom (és cége) részleges segítségével részt veszek a Firenzei maratonon jövő hétvégén. (www.firenzemarathon.com)Most is két lehetőség van: megnézem mire vagyok képes - vagy örömfutás, fényképezőgéppel.Bár az előzetes…..
Egy évig csak alapoztam. Ez ugyan nem volt feltűnő, és szándékos sem, de mégis csak így történt. Szinte csak hosszú futásaim voltak, de az biztos, hogy szinte mind lassú volt. Még a 10 km-esek is, amiket a családdal szoktam futni. Régen ezeknél plusz terhelést adtam magamnak, gyors szakaszokkal vagy…..
Hát bejött a B terv.Megígértem, hogy végigszenvedem, meg is tettem. :)Az embernek el kell döntenie, hogy ultrázik vagy maratont fut, illetve hogy ezt milyen gyakorisággal teszi.Hacsak nem Yannis Kourosnak híják.Ez a maraton a 3 évvel ezelőttire emlékeztetett, a második felében pont…..