Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marylmonroe

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt munkahelyi terror jogi tanácsadó. Irányadó segítségüket kérném. A helyzet meglehetősen érdekes problémákat vet fel. A munkahely egy szociális intézmény, melyben fogyatékosok élnek.  A dolgozók többsége olyan magatartással él a néhány munkatársa felé, melyet…..
Elcsenik, a mi eléjök akad, s ezt aztán keresetnek hívják… az én emberiségemnek pedig igen ellenére van, hogy a más zsebéből kivegyem s a magaméba tegyem: hiszen az már annyi volna, mint az igaztalanságot zsebre dugni. El kell őket hagynom s jobb szolgálatot keresnem;…..
  „Az összes 120 éves rézkilincset ellopták a házból” – írta kollégánk pár perce, hazaérkezve a munkából. „Ráadásul visszacsukták az ajtót, így először szerszám kellett, hogy haza tudjak jönni.” A pesti belváros frekventált és…..
Marylmonroe 2012.04.27 06:34:05
@allegretto23: tőlem roma nem lopott, viszont színfehér, vasárnap templomba járó munkatársam 1 000 000 ft-al károsított meg és ez az az összeg, ami kiderült. Az már csak gyanú, hogy a szintén színfehér, magát hallatlanul becsületesnek állító másik munkatársam, segédkezett neki ebben, más dologban meg saját szakállra dolgozott.
Marylmonroe 2012.04.27 08:02:59
@midnight coder: a fent említett munkatársak viselkedése miatt is, nem alkalmazok senkit. Saját magamnak dolgozok.
A szerző (Droli) azt az elmebeteg ötletet találta ki, hogy emigrál - Magyarországra. Az erről szóló élményeit, tapasztalatait egy posztsorozatban írja meg, mindenki nagy örömére. (Ezt azzal egészíteném ki, hogy úgy másfél hete már múltidőben értendő az emigrál ige…..
Marylmonroe 2012.03.20 13:30:08
@penge™: Mi a megoldás, azon kívül, hogy így szocializálódtak? Így szocializálódott az egyik ismerősöm anyósa is, aki full fehér, a fia diplomás, jól keres, anyós 55 évesen rokinyugger, hogy legyen babysitter az unokának?
A megoldás a szabályok megváltoztatása. Rosszak a szabályok, lustaságra, inaktivitásra, közösben való turkálásra nevelnek.
Marylmonroe 2012.03.21 15:53:47
@látjátok feleim szümtükkel: Szerintem van megoldás, és sokan ezen dolgoznak is. A változások pedig lassan alakulnak. Jelenleg egy demográfiai és nyugdíj bomba ketyeg, hozzáteszem, nem csak itthon. Rengeteg a nyugdíjas, 3 millió, a nyugdíjakat pedig a mindig aktuális aktívak adójából fizetik. Évente átlagosan kb. 500 milliárd forinttal adósítják el a mostani adófizetőket, hogy a nyugdíjasokra legyen pénz.

Megoldás? Drasztikus kiadáscsökkentés, nyugdíjak min. 30-os, de inkább 50 %-os csökkentése, segélyek még drasztikusabb csökkentése, állami vállalatok pénzszivattyúinak leállítása
Ezzel egy időben a dolgozóknak az adó drasztikus csökkentése, a járulékok legalább 50 %-os csökkentése. Így aki ma 150 nettót visz haza, könnyen 240-260 nettót vihetne. Megérné dolgozni. Nyugdíjasoknak is. Elindulna egy felfelé ívelő spirál, a mostani lefelé tartó helyett.
Marylmonroe 2012.03.22 08:11:08
@látjátok feleim szümtükkel: Igazad van, nekem, az èn korosztályomnak, és az utánunk következöknek nem lesz nyugdiíjunk, aki erre számít, az egy idióta, saját magunknak teremtjük meg a saját jövönket. A most általunk megteremtett értéket a mostani nyugdíjasokra költik, és még többet, mert hitelt is felvesznek erre. A múltat támogatják, a jövöt elnyomorítják.
Igazad van, szomorú vége lehet ennek.
Tisztelt Cím!   Ma olvastam cikküket, hogy kirúgtak valakit a Facebook miatt .... Az én történetem nem ilyen " egyszerű". Rólam annyit tudni kell, hogy Megváltozott munkaképességű vagyok. Mivel nem lehet látni rajtam ezért alkalmazott a volt munkaadóm. Meg persze…..
  A kormány kifizeti a MÁV Cargo eladásából a vasutasoknak járó privatizációs bevételt - erről írt alá nyilatkozatot Orbán Viktor miniszterelnök és Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöke szerdán, Budapesten a MÁV-Gépészet…..
Az EA alapítója szerint cég a Római Birodalomra emlékeztet.Az Eletronic Arts alapítója, Trip Hawkins az IndustryGamersben egyebek közt az Apple-ről, és annak kilátásairól beszélt. A fickó szerint a történelem tele van az Apple-höz hasonló példákkal: ilyen volt a Római Birodalom…..
Marylmonroe 2011.08.05 17:21:18
@Zool2107: "példának: sztem svájcban nem kezdtek el hirtelen kurva sokat dolgozni az emberek, aztán valahogy mégis több mindent meg tudnának venni a saját pénzükön a külföldi országokban, mint pár héttel ezelőtt)"

Pontosan. Tehát ebben az esetben (is) nincs köze az infrastruktúrának a többlethez. Információs korban az infrastruktúra könnyen egy cég csődjét jelentheti. Az infrastruktúrát fenn kell tartani, az magas állandó költséggel jár. Ha jövő hét kedden senki sem vesz iPhone-t, nem az applenek kell elbocsájtania és kifizetnie 500 000 embert. Hatalmas versenyelőny.