Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szilko33

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt a bejegyzést azért nyitom, hogy az adott témában eszmecsere folyhassék alatta.Egy rövid magyrázat:EA -nak vagy Expert Advisor-nak hívják azokat a programokat MT4 alatt, amik automatikus kereskedést folytatnak..
szilko33 2011.05.27 23:15:49
@EOD: Szia EOD!
Sikerült megoldanom az 1 évvel ezelőtti problémádat :)
A teszteléssel együtt ráment 1 évem :):):), pedig benne van több mint 15 év programozói tudása.
A lényeg: metatrader4-es küldi az adatokat egy protected dll-en keresztül egy különálló feldolgozó programnak.
Semmi gagyi "txt" file olvasás. Atomstabil, és kegyetlen gyors. (tickenként mennek az adatok, akár az összes valutapáron egyszerre)
A feldolgozó programban egyszerre összesíthető minden számokkal kifejezhető adat árakból, illetve szignálértékekből. Pl teszem azt meg lehet nézni az USD-t az összes érintett valutapárján hogy az RSI szignál elérte e a beállított határértéket, és ha igen, akkor milyen parancsot adjon vissza a metatradernek. Lényegében grid-be kötöttem a valutapárokat.

Szilárd
szilko33 2011.06.22 10:39:43
@mazlista:
Köszönöm a biztatást, és a tippet!
Igen, egy saját gyártású backteszter már régen fejben van. A tick pontosságú adatokat már tavaly letöltöttem a Dukascopytól. Talán most lesz kellő lendület hozzá. Remélem egy megfelelő időtáv alatti sima ár elmozdulásos valami elég lesz a sikerhez(több valutapárt egyesítve), ha nem, akkor jönni fog a zig-zagod, vagy a gyertya minta.
A normál egy valutapáros dolgokban nem hiszek. Ezeket a cápák szét analizálják, majd a nagy lóvéval rövid idő alatt tönkreteszik. Az MT analizátorával elég sok időt töltöttem eddig. Sajna még akkor sem vezetett eredményre ha rendszeresen újraoptimalizáltam a paramétereket. (ez legalább 100 gyári robotot és néhány sajátot jelent).
A 100 milliárddal egyébként telibe találtál. Ezt céloztam meg :)
Úgy tudom ekkora az ország adósságállománya. (bár mire sikerül, ez már biztos kevés lesz :))
Eleve ezért fejlesztettem olyanra a környezetet, hogy egyszerre több brókert tudjon kezelni. (egyikre sem mernék bízni teljes összeget)

Egy privát kérdés ha már statisztikus vagy: Nem ismersz véletlenül a KSH-nál egy Zoli nevű "matematikust" akinek állandó beszélhetnéke van?
szilko33 2011.11.15 10:00:34
@MrLex:
Szia.
A kérdésedre a válasz:
Elvileg működhet, gyakorlatilag viszont nem. Amikor megnyomtad a vétel/eladás gombot akkor, abban a pillanatban ez a helyzet szerintem még nem állt fennt. De használhatsz akármilyen gyors hozzáférést. (betelepített VPN-t a bróker szervere melletti szobába), hosszabb távon ezt úgysem engednék meg, mivel ezen ők csak veszítenének. Az első nagyobb lotméretnél jönne a több másodperces program zsibbadás, összeomlás).
Ha van is egy ilyen rés a pajzson, azt broker-szerver oldalról nagyon könnyű sajnos megszüntetni.