Regisztráció Blogot indítok
Adatok
21es

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi történet valós problémát vet fel, mivel jár, ha valaki eladja a lakását, és állandó lakcím nélkül marad. Miközben az alkotmányos jogok nem lakástulajdonhoz vagy állandó lakcímhez kötöttek.Udvozlom.Kulonos helyzetben vagyok.Evek ota kulfoldon dolgozom, es mivel csak…..
21es 2011.08.19 08:18:30
@szaGértő: Ezt mégis hogy képzelted el? Vannak ilyen Megkúró Hivatalok, ahová a magadfajta bejelenti, h kiket kell megkúrni és a hivatal meg jól megkúrja, mi? Hülyegyerek. Nincs esélyed, nem hogy 1 hétre, 1 napra se. Olyan ingatlanokról beszélsz, ahol te csak a portáig jöhetsz, úgy hogy kár rugóznod ezen. Ja, és nem romhalmazok.
21es 2011.08.19 22:38:16
@szaGértő: Tényleg ideje lesz belibbenned a NAV-ba és kérni magad ellen egy átfogó adóellenőrzést. Személyesen számolhatsz be a te kis adócsalásaidról, amiket éppen fentebb vallottál be:

„Egyébként meg: Ha 50 zsebbe, az nekem majdnem 100-ban van, mert ki is kell venni a cégből.

50+ÁFA=62500, amiből 12500 mindjárt pattan is vissza, plusz az 50 az erősen költség.

Ugyanis én irodát bérlek, és kurvára nem mindegy, hogy mennyiért, mert azt a zsét meg is kell keresni.”

És azért átfogót, mert aki Áfát csal, az TAO-t is csal és nagy valószínűséggel járulékokat is.
5 évre visszamenőleg. + késedelmi pótlék, + bünti. Készitsd a céged papírjait.
21es 2011.08.19 22:41:21
@szaGértő: Ezért figyelhetnél kicsit, anyádról eddig nem esett szó. De persze, ha van rá igényed!? Szólj nekem, vagy szólj Zuginak...
A Zugügyvéd visszavánszorgott a szabadságról, és itt is  közzé teszi a publicisztikáját a Képíró perről, ami az ÉLET ÉS IRODALOM-ban jelent meg. A KÉPÍRÓ PERRŐL  Kezdő ügyvéd koromban átvettem egy postai csalásos ügyet egy kollégától, aki…..
Már többször téma volt ezen a blogon a nagyszülői láthatás kérdése, de az összes eddigi történet közül az alábbi  a legabszurdabb.T. Zugügyvéd!Az én történetem elég bonyolult és sajnos szomorú!A párommal 2.5 éve vagyunk együtt!Született egy gyermekünk, aki most…..
Ezek a gázórás-vízórás történetek búvópatakként visszatérnek a blogra, a Zugügyvéd azért teszi megint közzé, hátha a szolgáltatók is észbekapnak végre. Elvileg a hamis vád tényállását is megvalósítják szerelők a gázóra manipulálásával. Tisztelt…..
Bár már néhány blog felkapta a szarozós TASZ videót, a Zugügyvéd is kiposztolja, főként, hogy először ez a blog kezdett foglakozni az üggyel, és a Zugügyvéd, mint védő is érintett. Íme a felülvizsgálati kérelem: A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bírósága részére a…..
Az alábbi történet akár a Brazil című film egyik epizódja is lehetne. Ha valaki bekerül az APEH rendszerében, még ha vissza is éltek az adatával, szinte lehetetlen pozitívan kijönni a helyzetből.Tisztelt Zugügyvéd,   Az lenne a problémám, hogy 2008 júliusában…..
Az alábbi ügyben a Zugügyvéd sem érti, milyen üzletpolitikai érdek áll a mögött, hogy ha egy nyilvánvalóan hibás bevásárlókocsi miatt valakit baleset ér egy áruházban, és a felelősök próbálják időhúzással és mellébeszéléssel  elkenni az ügyet.Tisztelt…..
21es 2011.06.08 10:34:48
@Lyah: Bármennyire hihetetlen a számodra, az egyéni élethelyzeted a legkevésbé sem érdekel. Nem témája a topiknak és nem ismerlek. Itt és most a Tescoval szembeni kártérítés a téma. A posztíró story-ja több sebből vérzik az én álláspontom szerint. Ezért az a véleményem, a Tecsónak egy petákot sem kell fizetnie jogerős bírói ítélet előtt. A bíróságnak az lesz a dolga, hogy tisztázza a gyanus körülményeket. Ez meg az én véleményem. További szép napot.
21es 2011.06.08 15:05:00
@Lyah:Veled még nem beszéltek alpárian és bántón, de ha van rá igényed, szívesen megmutatom milyen az. Csak majd ne csodálkozz. Ha nem tudod szétválasztani a magánéleti gondjaidat egy topik témájától, ne írj ilyen helyekre. Én sem traktálok itt senkit a magánéletemmel. Fel kéne már nőnöd, te a mások szemében nem vagy szempont. Én nem azért reagálok egy beírásra, hogy hátha majd jól megsértem az illetőt, hanem mert hülyeségeket állít csak azért hogy ellenkezzen, ahogyan te is. Rólad meg nincsen véleményem, tőlem aztán lehetsz sirály anya, vagy egy rakás. Nem ismerlek, és ez így is fog maradni. Annyit látok a beírásaidból hogy okosnak szeretnél látszani, pedig csak hülyeségeket irsz.

A lényegre visszatérve, te azt gondolod fizetni kellene, én meg azt, hogy nem. A Tesco meg azt teszi, amit jónak lát.
Az ingatlanközvetítő cégek egy része nemcsak az ügyfelekkel, hanem a saját alkalmazottaikkal is ellentmondásos, kibogozhatatlan szerződéseket kötnek, amelyre hivatkozva perlik később őket. Vajon etikus lépés-e bejelentést tenni a megfelelő szerveknél? Tisztelt Zugügyvéd…..
21es 2011.06.08 09:04:31
@waces: Elég káoszos amit a posztoló leír, de a bíróságon bemutatott szerződés valszeg az utolsó oldalon eredetiben alá volt írva, csak az oldalak nem voltak már szignálva. Vagyis a belső tartalmába cég belebabrált posztoló állítása szerint.

Ha fénymásolat lett volna a biró felszólította volna a céget, hogy mutasson be eredeti pl-t és komolyabban foglalkozott volna a posztoló állításával is. A bíró azért volt fásult és unott, mert nyilván látta, hogy egy össze-vissza beszélő jogi analfabétával van dolga, aki még az ügyvédjének sem hisz, csak állít valamit, bizonyítani meg nem tudja. Erre különben később az ügyvédje is figyelmeztette, de abból is csak annyit értett, hogy nem neki ad igazat.
21es 2011.06.08 15:47:17
@mcs: Értem. Igazán sajnálom. Ekkora ügybe ügyvéd nem száll be, Te nem értesz hozzá, valószínűsíthető a bukta. A bírók sem szentek úgy általában, főleg ha nincs ellenfél. Még úgy is hallottam rémtörténeteket. Tanulság: ekkora ügyeket meg kell tanulni benyelni, mert a végén még perköltséged is lehet.
Az elvált apa a különvagyonával úgy rendelkezik az életében, ahogy akar. Viszont később a hagyaték tárgyát képezi, ha eladja a nyaralót, az annak az árán vett vagyontárgy is.Szép napot!Az útvesztőkkel teli, ingoványos jog világában biztosan nem egy kirívó eset a miénk, de…..
21es 2011.05.27 09:28:04
@nagymutter: Ja. A remény hal meg utoljára…Erre majd emlékezzél 30 év múlva. Gyüjtögessed csak a vagyonkádat, a gyerekeid bizonyára hálásak lesznek érte. Az öregotthonok zsúfolásig vannak az olyanokkal mint te. Akiket a családjuk jól lepasszol, nagy szeretetben….

Nyilván teljesen feleslegesen teszem, de azért felhívnám a figyelmedet, hogy ezek, amik itten írva vannak, elég gyakori élethelyzetek. Ne akard itt bemesélni, hogy ilyeneket te még csak nem is hallottál. Mire ez a gusztustalan műfelháborodás? Vagy inkább csak minden áron le akartad írni, lám-lám irigyelj világ, az én életem annnnnnyira de annnnnnnyira különb a másokénál? Bocs, de nagyon egyszerű lélek lehetsz, úgy hogy én nem tudlak irigyelni, sokkal inkább sajnállak.
21es 2011.05.27 16:27:21
„Röviden összefoglalva: apám körülbelül két évvel ezelőtt (egy 7 éves, "hivatalosan" titkos, de mindenki által tudott románc után) „
És pl. ti, a régi családja miért tűrte el a mindenki által tudott viszonyt? Apád egy szemétláda, ráadásul gyáva volt dönteni. Ti miért nem dobtátok ki? Anyukád miért hagyta, hogy 7 évig megalázza azzal, hogy mindenki tudta, szeretője van?
„összekötötte az életét egy nála cirka 15 évvel fiatalabb nővel és nagyon úgy néz ki, hogy a rózsaszín ködben teljesen szem elől tévesztette két törvényes gyerekét: a húgomat és engem.”
Most azért, mert még nem iratta rátok a nyaralót, ugye?
„A vagyoni kisemmizésünkről nem is ejtenék szót, bár meg lehetne említeni például, hogy a nő, csodák csodája, pont akkor vett magának saját háza, mielőtt apámmal összeköltözött. Előtte már férjnél volt, igaz, apámnál egy jóval vékonyabb pénztárcájú férfinél; mivel azonban a nő saját maga vette a házat, nem nagyon érti senki, hogy ha annyira szeretett volna saját házat, miért nem vett már akkor egyet, amikor az előző férjével élt együtt. „
Ezt már kommenteltem előbb, de a gyengébbek kedvéért: ahhoz aztán végképpen semmi közöd, hogy a nő mikor vesz házat. Vagy hogy apád ebbe beleszállt-e anyagilag.
„Az egyetlen, ami (elvileg) még maradt nekünk, a második otthonunk, egy Balaton melletti nyaraló. Az ingatlanra sem én, sem a húgom nem úgy tekintünk, mint anyagi értékre, hiszen soha nem adnánk el, itt töltöttük gyermekkorunkat, mindketten egész évben várjuk a nyarat, hogy végre elutazhassunk oda.”
Lehet, hogy apád is kötődik érzelmileg a nyaralójához. Te mit gondolsz erről?

„Már megemlítettem apámnak, hogy nem íratná-e ránk, úgy, hogy övé lenne a haszonélvezeti jog, de ettől elzárkózik. Nem fogom most őt mélypszichológiai elemzés alá vetni, de azt tudni kell, hogy az, hogy a ház ránk íratását elutasította, nem feltétlenül jelenti, hogy nyilvánosan ki akar minket zárni az örökségből (bár ki tudja?), egyszerűen ha valaki tanácsol neki valamit - és azt hiszem, esetünkben ez egy reális és szükségszerű lépés lenne - személye elleni támadásnak veszi.”
Ja. Nem annyira szeretik, ha még életükben az örökség sorsát akarják minden áron tisztázni a gyermekeik. Ebből is látszik, mennyire önzők, ugye?

„Kérdésem tehát az lenne, hogy annak ellenére, hogy apám elzárkózik az ingatlan nevünkre íratásától,”
Érthetetlen!
„van-e valami módja annak, hogy bebiztosítsuk magunkat, hogy a nyaralót a húgomon és rajtam kívül senki ne örökölje, „
nincs – pl. még születhetnek testvéreitek, akik bármilyen hihetetlen, az apádnak ugyanolyan gyerekei lesznek, mint ti. Sőt, a nyaralóhoz is fognak érzelmileg kötődni, pont mint ti. És rossz hirem van, közösen fogtok örökölni. Ha minden igy marad.
„illetve van-e lehetőség az anyagi és lelki tönkretételre hivatkozva perre vinni a dolgot. „
Azt javaslom, ezzel az ötleteddel okvetlenül keress egy ügyvédet. Nagyon soknak nincs elég munkája, kívánom találj egyet, aki jó pénzért elvállal neked egy ilyen pert. De legalább jól levág tanácsadásért.
Különben inkább pszichológushoz kellene fordulnod, nem jogászhoz.

„Anyámat mint örököst azért nem írom, mert a házat apám örökölte a szüleitől, teljes mértékben az ő nevén van és ugyan még házastársak, de ez csak idő kérdése. Anyám egyébként azért is nem erőlteti a válást, mert ha ne adj' Isten apámat elvinné egy szívroham, addig is biztosítva vagyunk a házasságuk által.”
A házasságuk által semmire nem vagy biztosítva. Az által vagy, hogy a gyereke vagy, de ezt nagyon fájó szívvel írom le, mert nem érdemled meg. Ha csak nem tesz gyorsan egyéb lépéseket. Talán már az apádnak is dereng valami.
„Apám jelleméből egyébként egy kis ízelítő, hogy kb. két éve húzza a válást, hogy a kis vagyonkáját román bankszámlákon elrejtegesse, illetve a különböző cégektől kapott "nem hivatalos juttatásokat" eltussolhassa. Az anyagiakkal kapcsolatban néhány dolgot számlákkal, illetve kivonatokkal tudnánk bizonyítani, illetve ha a NAV-ot megkeresnénk, érné néhány kellemetlen meglepetés drága atyánkat, de ilyen messzire nem akar(t)unk elmenni.”
..Apád jelleme! Ez jó.
Ezt is kommenteltem. Apád bizonyára adócsaló. És te mi vagy? Na, ez itt mindent alulmúl. Hát, igazán szuper család lehettek…..Ez a sok gusztustalanságot magadtól találtad ki, vagy anyukád segített?

„Az, hogy mekkora örökségtől fosztott meg minket - hiszen azt sem tudjuk, mennyi pénze volt/van -, már senkit nem érdekel.”
Persze azért szívesen megtudnád, igaz? Azon mekkorákat tudnál rugózni!
„Az egyetlen dolog, amiért harcolni szeretnék, a nyaraló, amihez túl erős érzelmi szálak kötnek minket ahhoz, hogy olyan könnyedén lemondjunk róla.”
Bla, bla, bla, bla…Ezt is kommenteltem már.
Ha apád bármit is rád hagy, csak azt bizonyítja, hogy nem olvasta ezt a kis szösszenetedet vagy hogy elment az esze. Amit ide összeírtál, teljességgel szánalmas. Kezdem érteni, hogy lelépett.