Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lélekhajó

10 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rengeteg népszerű, szeretett művész távozott az élők sorából a 2016-os évben. Az egyik legfájóbb a Star Wars rajongók körében Leia hercegnő, azaz Carrie Fisher halála volt. Egy nappal később édesanyja, Debbie Reynolds színésznő is követte őt. Tegnap egyszerre temették el őket a Michael Jackson, Paul…..
2016. végén történt néhány változás a temetkezés jogi szabályozásában, ami sok családban ok nélküli riadalmat váltott ki. Ezért fontosak tartom, hogy eloszlassunk néhány félreértést. A legfontosabb változás, hogy a hamvasztást követő 90 napon belül el kell temetni a hamvakat, vagy ki kell adni a…..
Nem olyan régen a csömöri hamvasztóüzemben jártam tanulmányúton, úgyhogy a leggyakoribb tévhiteket nyugodt szívvel cáfolhatom. 1. Többször volt már rá példa, hogy a halottakat elcserélték szállítás, vagy hamvasztás közben, csak nem merik bevallani...A jelenlegi nyilvántartási rendszer szerint erre…..
Az özvegyi nyugdíj hozzátartozói ellátást jelent, melynek az a célja, hogy az egyedül maradt házastárs/élettárs életszínvonalát megkönnyítse. Az özvegyi nyugdíj, illetve a mindenféle hozzátartozói ellátás specifikuma az, hogy az ellátás megítéléséhez meg kell felelnie…..
Temetés Az agyonhallgatott halál 2011.06.29 13:28:00
Amióta kezd kikristályosodni a gondolat, hogy temetkezési vállalkozásba kezdünk, folyamatosan meghökkent arcokba, riadt tekintetekbe ütközöm. "Ez borzasztó!"; Hű, de morbid!"; "Ne is beszéljünk róla!"; "Veled biztos valami baj van...!"; "Ez is…..
Úgy tűnik, a kreativitásnak nincs határa, ha morbid ötletekre van szükség... Angliában már annak sincs akadálya, hogy bárki bakelit lemezbe préseltesse hamvait és a porszemektől recsegve-ropogva ugyan, de megőrizze saját hangját az örökkévalóságnak. Mintegy 3000 fontért akár…..
„Kegyelettel emlékezünk…”, "Tartózkodjunk a kegyeletsértő megnyilvánulásoktól!”, „Emlékét kegyelettel őrizzük.” és sorolhatnám a hasonló fordulatokat. De mit is jelent ez pontosan?A kegyelet érzése az elhunyt személyiségjegyeinek,…..
A világ legnagyobb, 16 hektáros mesterséges zátonya, melyet temetkezési célra hoztak létre, Miami-tól 3 mérföldre fekszik az óceán mélyén. Környezetbarát, „zöld temetések” lehetőségét megteremtve készítették el a titokzatos „Lost City” építményeit,…..
A thanatológia olyan interdiszciplináris tudományág, mely a halállal, haldoklással, temetési kultúrával, gyásszal kapcsolatos lelki megnyilvánulásokat kutatja.Lehet, hogy meglepő, de létezik egy nagyon színvonalas, magyar nyelvű szaklap, a Kharón Thanatológiai Szemle, mely a…..
Ha a családod sokszor azt sem tudja, mivel lepjen meg születésnapod alkalmából, vajon mire számíthatsz tőlük, ha a temetésedről lesz szó? Kitalálják majd, hogyan szeretted volna?Nálunk mindenkinek egyházi szertartás szerinti temetése volt, pedig nem vagyunk különösebben…..
Több mint egy évtizedig kommunikációs területen dolgoztam. Szerettem a munkámat, de valahogy mindig ott motoszkált bennem valami: úgy éreztem, nem ez az én utam, ez csak egy ösvény valami felé, de nem tudtam pontosan megfogalmazni még magamnak se, hogy mi az.Az első, nagyon…..