Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dezoli

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vak tyúk is talál szemet a mondás szerint, és tényleg: úgy tűnik, hogy a Fidesz-kormány is egy olyan törvényen dolgozik, ami az eddigiekkel szemben tök normálisnak tűnik, mert 1. komoly dologról szól, 2. végre nem a kisembert szívatják vele.Ismert a probléma, hogy a magyarországi…..
dezoli 2011.05.26 10:03:32
Kedves Laspalmas,

Rohadtul nincs igazad. A szlovák rendszám mindenki számára nyitva áll, nem csak a tarkopasz A8-asban feszítő bunkóknak. Nekem egy flottakezelő cégem van és történetesen szlovákiában.
Miért bűn az, ha egy magyar cég két ajánlat közül a kedvezőbbet választja és az történetesen egy szlovák rendszámos autóban nyilvánul meg. Jópár olyan ügyfelem van aki nem 20 milliós luxusautót bérel tőlem, hanem egy 3-6 milliós átlagdarabot. Bekért tőlem egy árajánlatot és kb 10-15%-al voltam olcsóbb a magyar konkurensnél. Bérli 2-3 évig az autót, majd visszaadja.
Az ügylet teljesen jogtiszta még akkor is ha ezt a szar módosítást bevezetik!! A cég kizárólag bérlője az autónak, fizet utána MAGYAR!!! áfát és cégautó adót is az állambácsinak, a magyar üzemanyagot tankolja (ami megjegyzem nálunk a legdrágább!) sőt még magyar szervízbe is hordja! Miért is adócsaló? Ezt adóoptimalizálásnak hívják és teljesen törvényes! Ha szigorítani akar a köcsög fityesz akkor lépjen ki az EU-ból!
Az ügyfeleink között 60-70 %-ban olyan cégek vannak akik a megtermelt nyereségből fejleszteni akarják a cégüket és újabb munkahelyeket teremteni nem pedig regadó meg egyéb szarságok címén befizetni az államnak!
A másik ami felháborít, a feltételezések, hogy minden szlovák rendszámos gyorsan hajt és nem fizet parkolási díjat stb.
Én is szlovák rendszámmal megyek, de fizetek autópályadíjat, parkolási díjat mégha nem is jogos.
Egyébként meg a magyar rendőrségnek is megvan a lehetősége, hogy lekérje a külföldi rendszámos szabálytalankodók adatait csak nem veszi a fáradtságot, mert inkább b*szogatja a magyarokat.
Megjegyezném, hogy a tartósbérlet a magánszemélyeknek is kiváló alternatíva. Ha kiszámolja valaki, hogy egy autón mekkorát veszít + ott van a macera az eladásnál stb. kb ugyanannyira jön ki ha csak használja az autót amíg akarja, majd visszaadja a kulcsokat a végén.
Kíváncsi vagyok, ha engem megállít egy rendőr akkor mit fog csinálni. Joga lesz elvenni egy autót ami nem is az enyém? No comment.
Zoli
dezoli 2011.05.26 13:53:31
@omboz: Ezt a primitív általánosítást! Sokszor nem álltál sorba mikor az észt osztották az tuti.
Honnan veszed a bátorságot, hogy ehhez. Kíváncsi lennék, hogy mi az amit szolgáltatsz, hogy még így is van ügyfeled.
Csak hogy tudd én évente befizetek kb 4-5 millió adót, mert ami jár az jár, de nézzük is már meg, hogy mit kapok érte cserébe???
1. Járok a kiváló magyar utakon amit nem az én adómból, hanem az üzemanyag jövedéki adójából kellene megcsinálniuk...
2. Parkolok külön pénzért azokon a helyeken ami elméletileg önkormányzati tulajdon mégsem képesek tisztán tartani.
3. Ha elmegyek egy orvoshoz jattolnom kell, hogy foglalkozzon velem.
4. Teljesen ugyanazt a szolgáltatást kapom minden térem mint az aki feketén dolgozik és nem fizet maga után semmit...
5. A gyerekemet bölcsibe vagy oviba akarom járatni akkor közlik, hogy már csak az alapítványiba lehet, mert nincs hely az államiba. havi 60 ezerért...
Ezekután légyszíves mond meg nekem, hogy nekem miért kellene még milliókat befizetnem regadó címen, ha teljesen törvényes és legális módon ezt el tudom hagyni.
A gerincteleségről, meg a többi f*szságról csak annyit, hogy gondolkozz mielőtt bárkiről bármit leírsz! Ha legalizálnák a szlovák rendszámot szerintem te lennél az első aki sorban állna érte. Akkor meg te is gerinctelen p*cs vagy nem...?
Zoli