Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lottii (törölt)

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudtad ? Tudod e mi a rizsnyák?... 2010.05.26 12:46:00
Rizsnyák A tejhígítások készítéséhez használható az 5 %-os rizsnyákoldat (Oriza). A hasmenés kezelésekor 10 %-osat is használhatunk répalével keverve.Rizsnyákot régebben házilag is készítettek.Elkészítése: 80-100 g tisztított rizst megmosunk, a rizst éppen ellepő vízben…..
lottii (törölt) 2012.06.14 20:39:38
A minapi médiaszenzáció szerint Németország, illetve az észak-európai centrum vezetése alatt hamarosan megszülethet az Európai Egyesült Államok. E sorsdöntő hetekben talán nem lesz teljesen érdektelen, ha megfelelek azokra a kritikákra, melyeket a közelmúltban kaptam, s amelyek…..
Szemetes az egész ország, ez tény, elég kilépni az utcára, sétálni egyet erdőn-mezőn, folyóparton, bármerre is járunk, nem kell sokat kutakodni, hogy némi eldobott hulladékkal találkozzunk. Az okokat firtathatjuk, a renitenseket nevelgethetjük, de ettől a szemétkupacok még nem…..
lottii (törölt) 2012.06.10 21:53:34
@Nomina: Ha már a szomszédokról van szó és nem akarunk/tudunk tanulni az osztrákoktól, mert ők már túl messze vannak előttünk, akkor tekintsünk a szlovénekre. Mégiscsak Európában lennénk, vagy ez már inkább a Balkán? Ha egy külföldi szemetel az országukban, ők felveszik és beleteszik a szemetet a kukába. Mindenütt rendezettség és tisztaság fogadja az oda érkezőket. Kicsitől a nagyig megtanulták mind, hogy rendet tartsanak a környezetükben. Szerintem szégyen az ami nálunk van, sokszor térdig jár az ember a csikkhalmazokban és a kutyamicsodákban...
Az egyre melegebb időben, nyári hétvégéken sokan választják a természetjárást, kirándulást időtöltésként, ami tényleg kiváló szórakozás, ugyanakkor veszélyeket is rejthet. A kullancsról mindenki hallott már, sokaknak közelről is volt alkalmuk megismerkedni vele. Lássuk…..
lottii (törölt) 2012.06.10 21:24:52
@Ganésha: De, sajnos van köztesgazda, pl. a sok belvárosi kutyatulajdonos aki a kutyáját a gyerekek játszóterére viszi sz..ni és loholtatni. Ugyanezeket az ebeket viszik ki a telekre, az erdőbe futtatni...stb Biztos nem ez az egyedüli ok, de nagyon is sok kullancs van ezekben az állatokban! Magam láttam ismerősök kutyáján.
FérjBlog gyerekgyűlölet 2010.04.01 06:40:00
Egyre jobban terjed az a jelenség, hogy mi fölnőttek elfelejtjük a gyerekekről, hogy gyerekek. Mindenáron kicsi felnőtteket akarunk beléjük látni: elvárjuk hogy felnőttként viselkedjenek, hogy megfeleljenek az álszent erkölcsiségünknek. Nem, nem a kislányát kurvának öltöztető…..
Nem tudom, ismeritek-e azt, akiről beszélni akarok. Elég ellentmondásos figura. Egyrészt rajonganak érte, 4-500 ember jár el hetente a hittanóraszerű „kedd esti alkalmaira”, másrészt vannak, akik kígyót-békát kiabálnak rá és legszívesebben azonnal máglyára…..
lottii (törölt) 2011.05.25 12:36:27
@álomfejtő: Igazad van, nagyon nehéz tud lenni, mert a könnyebb néha vonzóbbnak tűnik, és a keskeny út mindig a fáradtságosabb. Tegnap nem sikerült befejeznem az írást, az utolsó mondatod tartalmán azonban elgondolkodtam. Úgy gondolom, hogy a kulturkeresztények zsákutcáját csak a nagyon hiteleseknek sikerült maradéktalanul elkerülni és sokaknak a keresztények közül, akik a kereszténységet a gyakorlat szintjén elutasították azzal a felkiáltással pl, hogy elég, ha műveltségre civilizáltságra és kifinomultságra törekszenek, vagy mindenekfölött mondjuk a testi egészségre. Én úgy gondolom most, hogy egy gyerekbetegséget nem jó elkapni, mert van egy csomó kockázata, de ha már elért és átestem rajta akkor bízhatok abban, hogy védettséget szereztem ezzel a kórokozóval szemben. De legalábbis remélhetem:) A partneren nagyon sokminden múlik, ez szerintem is így van. :)
lottii (törölt) 2011.05.26 13:42:42
@álomfejtő: Igen, egyetértek veled, a saját tapasztalatom is az, hogy a kigyógyulás egy tisztább mélyebb és őszintébb rétegbe vezeti el az embert. A nagy pápáról ezzel kapcsolatban, most az ugrott be hirtelen, hogy milyen sokszor emlegette, ha valami nagy szorongattatás volt, vagy lejáratás, rágalmazás, hogy ne féljünk, mert a tisztulás folyamata ez...