Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ababablogol

10 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Legutóbb a 11. héten jelentkeztem a jó hírrel, mely szerint nem leszek Down-kóros, és azóta sok jó és néhány nem jó dolog is történt velem. Először is, a tesóim megtudták, hogy én jövök! A sztori így zajlott:   -    – Kislányom, jönnél egy…..
ababablogol 2011.08.16 21:11:18
@kicsinap: Köszi, hogy megosztottad, drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!

Fogalmam sincs, hogy honnan jön ez a belső meggyőződés nálunk, de az biztos, hogy ez a meggyőződés nem arról szól, hogy egészséges lesz Spuri, hanem arról, hogy már eldöntött tény a léte, az élete, sőt, egyes felfogások szerint a jövője is. Itt van, már családtag, bármiről szól is majd az élete, már az életünk része, minden nap foglalkozunk már vele is, ő a mi gyerekünk ugyanúgy, mint a többi!

Nálunk nem néztek vérmarkereket, mert ilyen rossz kockázati eredménynél nem akarták tovább bizonygatni a dolgokat, hanem azonnal genetikai tanácsadásra küldtek, amire mi azt mondtuk, hogy köszi, nem kérünk belőle. Minek?
Ha beteg, akkor is lesz valahogy, ha meg egészséges, akkor is lehet még bármikor baja, akár a szüléskor, akár a születése után, egész életében veszélyek fogják fenyegetni, ahogy mindenkit.

Az nagyon érdekes pillanat volt, amikor a nőgyógyász együttérző hangon megállapította, hogy manapság nagyon nehéz beteg gyereket felnevelni, úgyhogy jól gondoljuk meg...
Bármennyire is kedves, meg aranyos, meg rendes egy orvos, és bármennyire is jót akar, egy taslival ilyenkor nem ártana észhez téríteni: egészges gyereket is nehéz felnevelni, és egyébként pedig minden emberi életnek feladata van. A megfogant magzatnak is. Hogyan vonhatná bárki kétségbe az életük fontosságát és értelmét?

Nagyon átérzem, hogy ilyen esetben minél tovább titkolnátok, hogy kistestvér készül, de ez borzasztó is egyben :((((
Nagyon-nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen, kérlek, amint megtudsz valamit, írd meg, addig is sok-sok puszi minden gyereknek, a picibabónak is!
ababablogol 2011.08.16 21:25:57
@kicsinap: Kicsinap, találtam egy pozitív kombinált tesztről szóló topikot. Nemtom, ilyenkor neked segít-e, ha sok ilyesmit olvasol, de nagyon sok a happy end szerencsére, és ezekről jó tudni!

forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=127&na_step=30&t=9190992&na_order=
ababablogol 2011.08.18 21:06:20
@kicsinap: Jujdejóóóóóóóó :)))) Hurráááááááá! Nagyon örülök!

Igen, gondoltam, hogy ebben a témában nincs konszenzus, hiszen ez a világ legpokolibb döntése, és ilyenkor nincs hideg fej, meg racionális érvek, ilyenkor mást mondhat az anyai meg az apai szív...

De a lényeg, hogy minden rendben, ez a legszebb mai hír :)))