Regisztráció Blogot indítok
Adatok
havenger

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez van, most egy ideig mindent az iPhone 4S-hez fogunk méricskélni a gőzpingvintől a Hubble-űrteleszkópig. A magunkfajták számára ma ez "A videó" az interneten. Egy telefon elég sokféleképpen eshet, a laborkörülményeket teljes mértékben mellőző videóban dícséretes, hogy…..
havenger 2011.10.18 09:45:43
@spike179: Pedig az előlap elvileg ugyan abból az anyagból van mind2 telefonnál. Csak az iphone-nál kemény/merev a telefon, így az esés egész erejét kénytelen elszenvedni. Míg a műanyag rugalmas, és eloszlatja az erőhatásokat, kevesebbet kap az üveg.
Amúgy amikor a sarkával találta telibe a földet az SGS 2-vel akkor szinte biztos voltam benne, hogy úgy fog kinézni a kijelzője mint az I4-nek. Ennek ellenére egyben maradt.
havenger 2011.10.18 12:28:58
@LEndy:
-Mivel nem akarom hogy karcos legyen, így csak tokban rakom táskába.
-Nem dobom, csak rakom az ülésre.
-A kulcs az iphone hátlapját(előlapját is, de ebből a szempontból ugyan olyan a két telefon) is összekarcolja. Ebből a szempontból annak a cseréje egy 10k+ tétel, míg a manuálisan cserélhető SGS hátlap 2k. Az megint más dolog, hogy akinek számít a karcosság az se zsebbe se kulcs mellé nem rak telefont(iphone-t sem) :)
-ha számít a karcosság akkor asztalra sem csak úgy kicsapom, hogy legalább fél métert csússzon :)

Mellesleg pont az i4-nél volt hír, hogy hátlapot fedő tokban a finompor rendesen "lepolírozza" durvára a hátlapját.

A teszt a véletlen leejtést próbálja szimulálni amúgy. Törékenyebb egy iphone, de a tartósságról nem esett szó.
Az alábbiakban elolvasható a teljes őszödi beszéd. Annak minden mondata. Nem az a kiragadott négy-öt, hanem az egész. Vastagítottam azokat a részeket, amelyeket most akár Orbán Viktor is elmondhatna. A vastagított részbe zárójeles megjegyzéseket is tettem, ahogy szerintem…..
havenger 2011.08.31 10:52:00
@Fell Bandi: Bár hibát követek el azzal, hogy ide írok, de az általad idézett mondatot OV szájába adva legalább lehetne tudni, hogy néha igazat is mond :P
Szóval egyik se jobb, ha úgy vesszük. Egyetlen probléma, hogy OV nemigen fogja sosem beismerni amit művel...
Sándor lányának gépét a Generali vitte szervizbe, azóta a számítógépről ellentmondásos hírek érkeznek, visszaadni azonban nem akarják a tulajnak a hibás kütyüt. Naiv ügyfél a biztosító hosszúra nyúló kezét sejti a dologban.Két hónappal ezelőtt lányom számítógépe…..
havenger 2011.08.30 13:56:41
@salamander: Gondolom a modem/router véletlenül sem köti össze a 230as hálózatot a LAN-al :)

Pont ilyen történt nemrég velem is. A házunk melletti fa húzta le a telefon kábelre a villámot, szépen kiégett, és vitt még ezt-azt. Egy tv-nek sem lett baja, a két számítógépből egynek a monitora és az integrált hálókártyája szállt el, a másik videókártyájának a DVI csatlakozója... Szóval a gépeket levédte a tápegység, de a monitor és a router felől bejött a túlfesz. Mai napig működik a videókártya, csak hdmi-vel kell rákötni a monitorra :) És igen, a másik gépbe egy másik hálókártyát tettünk a fiókból. Mivel nem totálkáros, így csak a hibát fedezné a biztosító, ami 2000 forintból pótolható alkatrész... Ezért megéri vesződni a posztolónak?
Sírva vigad a Homár. Ha már senkinek nem lesz nyugdíja, legalább röhögjünk azokon, akik még egy karton sört se bírnak venni a reálhozamukból. László többet biztos nem megy az AXA Magánnyugdíjpénztárhoz, de mi se. Az ilyenektől kellett megvédeni a zemberek nyugdíját:Mi ezúton…..
havenger 2011.08.03 15:18:18
@Layosh: Na már unom ezt :) nem vissza kapsz a befizetéseidből hanem ajándékba kapod a hozamot. A befizetéseid meg az államot gazdagítják. Megkaphattad volna az alap összeget plusz a hozamot, de Viktornak kell az alap összeg az adóreformok miatt.

De már leírtam sokszor, úgyhogy megyek is.
havenger 2011.08.03 15:51:56
@Layosh: Az inflációval megegyező hozamot termelt valószínűleg, de reálhozamot nem. Azért nem fektetheted be te mert ha nem a magánpénztár kezelte akkor úgy hívnák hogy adó és megy az államhoz.
Fura ez a "hát de ennél még én is jobb hozamot értem volna el" hozzáállás, mivel nem rendelkezhetsz a járulék fölött. Szóval vagy az állam kebelezi be és majd látod talán egyszer viszont. Vagy kockáztatsz és nyersz(hosszútávon 99% eséllyel nyereségesek az ilyen befektetések), vagy ugyan azt kapod amit az állam is adnak. Persze mindez csak a jövőben kapott nyugdíjad 25%-ra igaz. a maradék 75%ot az állam így is úgy is hozzátenné...
havenger 2011.08.03 15:10:22
@egy atlag: Szóval a befizetéseid munkát adtak néhány embernek(ez ugye növeli a hazai fogyasztást, ami jó), aztán megőrizték a pénzed reálértékét(inflációval növelt tőke, meg ilyesmi, abból amit befizettél egy forintod sem veszett el), és még ezen felül 20ezret is kaptál érte.
Mindez ahelyett hogy az állam beszippantja a pénzed és odaadja egy nyugdíjasnak, helyette X év múlva majd talán kapsz valamit, ha lesz miből.
Mondhatom hatalmas pofátlanság ez... :D
Tisztelt MT! Egy rövid történetet írok le, melyhez a segítségüket kérem.2011. május 16.-ig egy 3betűs "magyar" töltőállomáson dolgoztam Fejér megye egy kis városában shop-eladóként, ill. kútkezelőként. Április 19.-én délután 3 óra körül úgymond "aktív…..