Regisztráció Blogot indítok
Adatok
toemke

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Combat Gear Blog Mystery Ranch 3DAP 2020.09.13 19:28:27
toemke 2020.09.15 07:46:00
@durczás: A Spadelock nem csak laptoptok-rögzítő, hanem voltak más kiegészítők is, amik így gyorsan rögzíthetők, pl. med panel.

@Combat Gear Admin: Igen, a honlap most egy picit megtévesztő, mert a katonai 3DAP az egyetlen zsák, ami mögé biggyesztették a BVS-t. Erre azért van szükség, mert árulják a 3DAP CL-t is.

A képeiteken nem látszik a címke, de gondolom 2016 vagy az előtti a gyártási év. 2016-ban volt egy nagy áttervezés, akkor került vízszintes PALS az elejére, eltűntek palackzsebek mögötti bújtatók és másképp varrták a kisebb villámzárakat. Az áttervezés előtt a BVS-es verzió még nem volt külön zsákként árulva, hanem csak választható opcióként kínálták. Volt is nagy felhördülés a rajongóktól, hogy nagyon megváltoztattak egy klasszikust. Én még szerencsére pont az áttervezés előtti utolsó eresztésből tudtam venni, ráadásul a szintén megszüntetett foliage színből :)
A felhördülés miatt végül piacra dobták a "civil" piacra szánt Classic verziót, azaz 3DAP CL-t, ahol újra függőleges hevederek kerültek az elejére. A katonai verziót már csak BVS-sel árulták, ezért abból lett a 3DAP BVS. Ez a második generációs BVS amúgy már könnyen eltávolítható.
Szóval összefoglalva: A cikkben bemutatott zsák nem BVS, nem is CL, hanem egy "mezei" 3 Day Assault Pack, ami ebben a formában már sajnos nem kapható.
toemke 2020.09.15 11:48:49
@durczás: Te hol látod a laptoptokot? Nem kötözködésképpen mondom, de én csak a Spadelocknak az adapterrészét látom, amihez rögzíthető a tok (Valószínűleg van valahol tok, mert az adaptert csak azzal együtt adják, a zsákhoz külön nem jár. Csak a képeken nem látom a tokot.)

Első generációs BVS-eket nem nagyon nézegettem még, valahogyan abban az illúzióban éltem, hogy azokat csak a hálós anyag felvágásával lehet eltávolítani.
toemke 2020.07.27 16:31:12
@durczas: Ez egészen biztosan egy 6500. A SATL nem rendelkezik Speedzip hálózsákrekesszel, a 6500 viszont igen.
toemke 2014.09.12 13:20:55
Én egy nagyon hasonló táskát (www.lapolicegear.com/tabaoutbag.html) használok ugyanebből a célból a tűzoltóságnál. Ebben tárolok a fecskendőn váltás ruhát, tartalék ételt, eü. készletet és egyéb apróságokat, amelyekre szükségem lehet, de nem akarok/tudok a bevetési ruhában tartani.
A magyar tűzoltók számára a Drager PSS 90-es és 100-as hordozó rendszer került rendszeresítésre, kompozit palackkal. A légzőkészülék megtalálható mindegyik tűzoltó autóban. A hord keret párnázott bal oldali hevederén egy kis zsák kapott helyet, amibe a mentő álarc…..
toemke 2013.02.20 10:46:44
Sziasztok! Lehet hogy későn szólok és már nem olvassa senki (csak tegnap találtam meg ezt a nagyon jó és érdekes blogot), de mint szakmabéli muszáj egy pár helyreigazítást tennem.
A fővárosnál jelenleg nincsen rendszeresítve PSS-7000 típusú légzőkészülék és FPS 7000 álarc. A rendszeresített légzőkészülékek típusa Dräger PSS 90 és PSS 100 (a képeken konkrétan PSS 100-as látható), a rendszeresített álarc típusa Dräger Panorama Nova.
Magát a nyomáscsökkentőt ("szelepet") nem gombnyomással lehet az álarctesthez rögzíteni, egyszerűen csak helyére kell nyomni és már rögzítve van, a nyomáscsökkentő aktiválása levegővétellel történik így a nyitása automatikus. Viszont gombnyomással oldható az álarctesttől.
Az se igaz, hogy a mentőálarc teljesen megegyezik azzal amit a tűzoltók használnak. A legfőbb különbség, hogy míg a mentőálarcban a levegő normál nyomással (környezeti nyomással) áramlik, addig a tűzoltók álarcában a levegő túlnyomással jön. Ennek célja, hogy ha netán az álarc illeszkedése nem tökéletes, akkor ne tudjon füst és mérgező gáz az álarcba áramolni. A mentőálarcban sokkal nagyobb valószínűséggel szivárogna el a túlnyomásos levegő és nagyon gyorsan kifogyna a palack, ezért van itt normál nyomás alkalmazva.
A jelenleg majdnem az összes légzőkészülék rendelkezik Bodyguard II-es készülékkel, ezek mindig az adott fecskendő adott helyéhez vannak rendelve. Viszont javítás esetére hagyományos manométeres légzőkészülékek képezik a tartalékot.
Igen, a Bodyguardok a műegyetemi tragédia után lettek rendszeresítve és sok szempontból megkönnyítik a dolgunkat, de önmagukban nem csodaszerek és nem tudták volna megakadályozni a tragédiát. Maximális hatékonyságát csak egy megfelelő ellenőrző rendszer és a rendszabályok betartása mellet érhető el.
toemke 2013.02.20 16:21:54
@Combat Gear Admin:
Nagyon szívesen, állok rendelkezésedre! Emailemet eléred a profilomon keresztül? Ha nem, akkor majd én dobok neked egyet.
toemke 2013.02.20 22:33:33
Az nem kétséges, hogy egy kis tanulással, gyakorlással életet lehet menteni. Számos országban komoly kampány társul a CPR fontosságának ("szív-tüdő újraélesztés") minél szélesebb körben való terjesztéséért. Egy újabb gyöngyszem az AHA-tól. Ken Jeong (többek között:…..
Bérlő: Szentendrei Tűzoltóság Bérlő profilja: Tűzoltás Irodaház: Tűzoltó Laktanya   Belsőépítész: Tűzoltók…..