Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szucsati

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Általában érdeklődve figyelem az újonnan megjelenő belépő szintű IP kamerákat, bár tisztában vagyok vele, hogy az árkategóriák alsó szegmensében nagy minőségi elvárásokat felesleges támasztanom, azonban az ünnepek előtti szezonban szembejött egy visszautasíthatatlan ajánlat: 3000 HUF (+ingyenes…..
szucsati 2018.05.31 11:24:06
Sziasztok!
Találtam egy érdekes projektet, ami működik ezzel a kamerával is.
github.com/ant-thomas/zsgx1hacks

Fel kell másolni az itt lévő fájlokat egy microsd kártyára, betenni, elindítani, és megcsinál egy csomó okosságot. Letiltja a kínai cloud hozzáférést (bár nem vagyok benne biztos, hogy a MYQ is ugyanezeket a címeket használja-e), csináls SSH szervert stb. Sok mindent meg lehetne csinálni ebből kiindulva.
Külön érdekesség, hogy a fenti módosítás nélkül telneten a root/cxlinux párossal be lehet lépni.

Én most olyannal próbálkozom (viszonylag kis gőzzel), hogy a 3 ilyen kamerámra megcsinálom ezt a módosítást, letiltom az default gatewayt, így nem lát ki a netre, és egy motioneyeos-t beállítani, hogy az gyűjtse össze a videókat. Nem egy csúcsminőség, de filléres, és arra, hogy az ember távolról lássa, nincs-e gond a hétvégi házban tökéletes.

Attila
szucsati 2018.05.31 22:12:33
@eNeS: Na, akkor figyelem majd a cikket :). Digoo szoftvere tényleg botrány, de annak a 3200Ft-os árcédulának nem tudtam ellenállni. A W02f is 7000Ft alatt van.