Regisztráció Blogot indítok
Adatok
grafikusz

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem lesz különösebb aktualitása a posztnak, csak annyi, hogy Tylerrel minap beszélgettünk, és előkerült valahogy a Bad Day LA. A játék címe rögtön felidézte bennem a harctéri emlékeket 2006-ból, amikor a programot tesztelnem kellett. Írtam akkor egy lesújtó kritikát a…..
grafikusz 2011.11.23 13:33:32
@R. Daneel Olivaw: O.K. A játékot nem ismerem egyébként, csak a fordítók védelmére leírnám, hogy egy ilyen szöveg jó fordításához minimálisan az alábbiak szükségeltetnek: angol/amerikai nyelvtan, angol/amerikai szakszavak, magyar nyelvtan, magyar szakszavak, magyar szókincs, idő, fantázia/beleélőképesség (nem sorrendben). Ha ezek közül egy is hiányzik, nincs jó fordítás.
w Télapó nem jött el 2011.05.23 06:45:00
Magyarországot, hála istennek vagy ellenlábasainak, javarészt elkerülte a kereszténységnek (vagy bármilyen vallásnak) a növényszintre butított, szó szerint értelmezős, ultrabigott változata. Az Egyesült Államokban domináns fetrengős-karizmatikus, a mindennapos csodákat hirdető…..
grafikusz 2011.05.25 18:20:27
@fuhur: Az előbb elküldtem egy példát BruceTheHoon-nak írt válaszban.

Annyit szeretnék még hozzátenni, hogy a bibliai próféciák általában olyan dolgokkal foglalkoznak, amelyek az emberek megváltása szempontjából lényegesek. A kőolajjal járás meg ilyesmi, az ebből a szempontból nem játszik.
grafikusz 2011.05.25 18:37:12
@Weöres Dániel: Jézus csodás gyógyításainak speciális szerepe volt: azok hitelesítették, hogy ő tényleg az volt, akinek mondta magát. Ebből az is következik, hogy ma miért nem látunk ilyet. -- egyrészt.
Másrészt: Jézus nem isteni hatalmával gyógyított, hanem hittel kérte az Atyától, és így állt elő a gyógyulás. Hol vannak ma ilyen hitű gyógyítók?
Továbbá: sokszor a "betegeknek" is hinnie kellett a gyógyuláshoz Jézusban. Hol vannak ma az ilyen hitű betegek?
Stb. Érzékeny és nehéz kérdések ezek...
grafikusz 2011.05.25 23:13:17
@BruceTheHoon:
Ha hozzáolvassuk Lukács 1.34-et, Mária maga mondja magáról, hogy szűz: "férfiat nem ismerek" -- ez mai nyelven ezt jelenti. Ezzel a szüzesség dolgát lezárhatjuk. Nyilván nem volt egyszerű ezt feldolgozni sem neki, sem a férjének. Ezért is kapott üzenetet József "odefentről", hogy ne bocsássa el Máriát. Lásd Máté 1.18-20.

Ézsaiás 7.14 úgynevezett kettős prófécia. Van egy jelentése az adott korszakban, és van egy második, távolibb jelentése. A két jelentés olykor egymásba van ágyazva, mint itt is. Sok ilyen prófécia van. Pl. Ézsaiás 53. fejezete szinte végig ilyen.

Mivel Jézus Isten volt (egy volt az Atyával, vagyis isteni személy), bár isteni hatalmát önként letette, amíg a Földön élt kb. 2000 éve, ezért megvalósult, hogy "velünk az Isten"= Immánuel. Igen, úgy gondolom, hogy ez logikusan is igazolja egy prófécia beteljesedését. -- Talán egy kicsit el kell vonatkoztatni a mai világ gondolkodásmódjától; itt nyilván nem egy anyakönyvi bejegyzésről van szó.