Regisztráció Blogot indítok
Adatok
k_huszar

31 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... és akkor még ott van az ismerősöm ismerőse is (személyesen nem ismerem, de 'híres' ember (ez itt azt jelenti, hogy közös ismerősünk nélkül is ismerem a nevét, elismerem a munkásságat (mitöbb! ... kissebb nagyobb szünetekkel látogatom a blogját))).De nem a munkássága miatt ragadtam elektront,…..
(Nem)lokális emberek Kanossza 2015.06.11 17:59:58
Az üzenet: Ha külföldön szülsz, nehogy eszedbe jusson Magyarországra menni mielőtt a csemetéidútlevelét a kezedben nem tartod. Ez hosszú időbe is telhet, de kitartás! Néha a macskák győznek!    https://www.youtube.com/watch?v=hGOqrKehMKY     Már amúgy is akartam írni…..
presentation tool-okrol szolok nektek :-) a 0.0-s verzio a power-point volt ami szep is volt, meg jo is volt de a fenevel nem volt kompaibilis, neha meg magaval sem. aztan jott az star/open/libreoffice, ami szep szines szagos, csakhat igensok helyen nincs installalva ... (pld konferenciak)…..
Tegnap újra elmentem koncertre!Ezúttal egy olyan csapatot néztem meg amit már régen látni szerettem volna. Mike Stern-t én nem rendesen, kronológikusan ismertem meg. A nevet ismertem már regóta anélkül hogy zenét tudtam volna társítani hozzá. Aztán valahogy a Voices cimű albuma…..
Jó 3-4 éve történt, hogy megcsömörlöttem a számitógépemen található zenéktől es új zenéket kezdtem keresni.Akkor került először Oz Noy az mp3 lejátszómba.Sokáig hallgattam, de nem lobbant fel nagy szerelem, mikorcsak egyszer el kezdtem vissza-vissza hallgatgatni a dalait, es…..
Nincs ezzel a fúzióval és általában a Luluval az égadta világon semmi baj. Egészen addig, amíg a nevén nevezik a produktumot.Mondjuk, kiáll a zenekar és elmondja, hogy: "emberek, mi elértünk mindent, amit metal banda elérhet, ráadásul nem érdemtelenül. Most úgy gondoltuk,…..
Van egy kellemetlen genetikus elváltozásom: Nincsenek Isteneim! Ez nem a vallási hova(nem)tartozásomról szól, hanem arról hogy nem tudok száz százalékosan jónak/rossznak látni senkit/semmit, nem tudok senkire és semmire úgy ránézni, hogy "ez/Ő így tökéletes" ... Az…..
k_huszar 2011.08.27 23:45:18
Nekem is voltak csillagjaim, de mind lehullott, es a tovabbi csalodasokat megprobalvan elkerulni inkabb igy dontottem ...
Gyava dontes, de az enyem!

Both Miki:
Az oszulo szakalam megtanitott arra, hogy az embert el tudjam valasztani a tevekenysegetol. Meg mindig zsenialisnak talalom, akinek a kortars nepzene nagyon sokat koszonhet (voltak meg ilyenek, lesznek is ilyenek, de jelenleg a folk-pop-rock megkerulhetetlen figuraja. Az hogy emellett milyen ember az masik lapra tartozik ...
Herbert Von Karayan-t sem azert szerettek mert egy olyan kellemes simulekony figura volt ...
... vagy a klasszikus vicc miszerint mittudomenmarhogyki valoban homoszexualis volt, "de nem ezert szeretjuk ..."

Azt hiszem, hogy a kortars blues-rock egyik legjelentosebb figuraja egy Joe Bonamassa nevu hapi. A srac mar szinpadon es porondon van van 15 eve ... pedig akkor '77-es evjarat a srac ...
Neztem vele egy interjut mikor olyan 2x eves volt ...
Az egyik kommentelo azzt irta kb "Az idosebb Joe Bonamassat szeretem ...".

Ketsegtelen hogy a Both Miki fiatal kora ellenere mar lerakott valamit az asztalra (2 Napra album, egy Barbaro, a Radnoti album), - szamomra - teljesen egyedi (*) gitarozas (hangszerkezeles), ismerik es elismerik a munkajat ... Ez konnyen a fejebe szall az embernek ...
Majd kisse megoregszik, es ra fog jonni, hogy hasonlo tehetseggel (esetlegesen meg nagyobbal is) masok is rendelkeznek, es neki legalabb akkora szerencseje van mint tehetsege. A masodik az ove, az elso miatt pedig alazatosnak kell(ene) lennie ... Majd talan egyszer elegge bolcs lesz ennek a belatasahoz ...

(*) Bobby "Don't Worry Be Happy" McFerryn mondta egyszer, hogy mindig megprobal eleg informaciot adni a kozonsegnek ahhoz hogy ha nem enekel ki egy hangot a kozonseg akkor is tudja hogy melyik hangot nem enekelte ki ( ... egy torokkal egyszerre csak egy hangot lehet enekelni ...). A Both Miki gitarozasa (technikailag) ilyesmi szamomra ... Nem osszefuggo, jol megformalt futamok/hangok, hanem - neha - elveszo hangok, amiknek aktivva teszik a hallgatot, merthogy nekik kell "kitalalni" hogy mi nem lett lejatszva (es raebredhet a hallgato, hogy a nepzene tenyleg a verunkben van (mar ha ott van), mert ezek a "faladvanyok" nem megoldhatatlanok)..

Stb ...

... es mi van ha neki ilyen az arcberendezkedese? :-)
A mátészalkai gitáros vezette G-Jam Project "Sides Of The Soul" címmel megjelent új lemeze levert lábról bennünket, pedig van fülünk az igényes gitárzenéhez. És ha egyébként megfellebbezhetetlen értékítéletünkben mégsem bízna valaki, tegyen csak egy röpke guglis…..
k_huszar 2011.08.12 21:20:57
local.blog.hu/2011/08/12/tokeletes_gitaros_part_iii_vagyis_two_and_a_half

A sör úgy is jár ha én írtam a nem-szuperlatívuszokat? :-)

K.H.
Megint fel vagyok villanyozva!Pedig még csak nem is hallottam!Kis szülővárosomban és kőhajításnyi távolsagra a Király név - egyfelől - zenével van kapcsolatban.Az elsőgenerációs zenész-Királyok már apukák (néhol nagyapák), és a hangszerek a falon lógnának, ha nem lennének…..
A Londonban készül bringás okító film szerint egy kisebb bringaparkolóban szerzett tapasztalatok szerint a lelakatolt kerékpárok 30-40 százaléka 15 másodperc alatt lenne ellopható. A brit kerékpáros szervezetek azért kezdtek biztonságnövelő kampányba, mert az utóbbi egy évben…..
k_huszar 2010.05.28 19:15:22
@www.Bisex.hu:
Hogy ott akkor mi tortent, azt nem tudom, de nagyon eros a gyanum, hogy csak kivetel :-(
Kis (60-ezres) kozetnemet varos:
Mikor eloszor nemtorszagban jartam majd osszepisaltam magam a gyontorusegtol, hogy mennyi bicikli, es hogy az ingazok biciklivel mennek az allomasra, es mekkor biciklitarolok vanna ott ...
Aztan idefutt a szel, en is biciklizek, es nekem is kellett az allomasra mennem biciklivel.
Mivel "nagy ingazo" vagyok (neha napokig kell mashol lennem) egy ilyen nagy-ingazas (1-2 nap) utan arra lettem figyelmes, hogy a biciklitarolobol elloptak a biciklimet. A modszer az volt, hogy egy - vsz - femcsovel addig csavartak a lancot, mig nem engedett ... mai napig (evek multan) ott meredezik a felcsevelt lanc az allamoas melleti biciklitarozoban ...
Masik tortenet:
Ismeros a belvarosba ment biciklivel, majd szepen lelakatolta, es elhagyta a kulcsot ...
Belvaros napkozben, emberek hada jobbra-balra ...
Neki meg ket rendor vagta erovagoval a biciklijerol a lancot ...
Es vegul a konkluzioszeru megfigyeles:
Ennyi otvar recsego nyikorgo biciklit meg sajata szulovarosamban sem lattam (ciki volt ilyenekkel kimenni ...) pedig en nagyon Keleten szulttem ...
k_huszar 2010.05.28 19:30:07
@feketehun:
Nem megoldas ...
Sajat tapasztalat ...
Csikokoromban egy Csepel Csillaggal amortizaltam magam.
Utott kopott (8-9 eves) volt a szepseg ...
Egy haverom motorkerekparok festesevel foglalkozott, mondtam neki, hogy fesse mar le a biciklimet ...
A srac alapos munkat akart vegezni, es eloszor is alapozoval (az a polski-fiat narancssarga) lefujta a bicikli ... egyik felet! Konkretan az ules, a gumit, a kulloket, mindent, de csak az egyik oldalon, majd artatlan arccal elemallt, es azt mondt, hogy elfogyott a festek ...
En meg eppen feltunesi viszketegsegben szenvedtem, szoval ujra szarnyaim ala vettem a biciklit ...
Nem kellen neki ket het, hogy ilyen allapotban pontban a 18-ik szuletesnapom alkalmaval elvigyek ...
Nekem innen a messzeségből úgy tűnik, hogy fél Magyarország zokog a Danubius és a Sláger kimúlása miatt, a másik fele meg felháborodott, hogy hogy tehetett ilyet az ORTT és a pártok. Ez utóbbiakkal mélységesen egyetértek: az ORTT-t kb. annyira tartom, mint a Szíriusz Kibernetikai…..
Tenyleg valasz akart lenni, de hosszura sikeredett ... (bocs az ekezetnelkulisegert ... majd javitom ...)   nem nagyon emlegetik de mar az ubuntut is hasznaljak alapnak uj distribucio epitesnel ... a Mint-rol nagyon szepeket olvastam ... Az van, ne - megmondom mar nektek a tutit :-) - hogy a…..
 In God We Trust (egy méretes demokrácia nemzeti mottója)  Az Indexen olvastam először Orbán legújabb alkotmányügyi fejtegetéseiről. A portál Fidesz-ügyi szakírója által írt cikk műfaját illetően kétségeim vannak: véleményes hírt sikerült írnia, a konkrét…..
Itthon gyakorlatilag semmit sem lehet látni az Apple kommunikációjából, a boltokon kívül szinte nem is létezik a cég. Amerikában azonban kőkeményen folyik a reklámhadjárat, most éppen a Wondosw 7 nemzetközi bemutatója kapcsán. A tőlük megszokott módon ezúttal is a Mac-PC…..
k_huszar 2009.10.24 20:03:58
@raklap: Elgondolkoztam, es a kovetkezokre jutottam:

A MS meg a legelejen egy roppant visszataszito habar zsenialis lepessel
_egyeduli_ operacios rendszer volt a PC-s hoskorban.
Ezzel szepen beagyazta magat mindenhova ... a szoftverei kvaziszabvannya emelkedtek (nem! nem a minoseg miatt!), az iskolakban azt tanitottak, a kormanyokkal jo bizniszeket kotottek ... es qrva sok penz koltottek kampanyra!

es mire a konkurencia felhozta magat, addigra az emberek mar mindenhol kis homokorat kerestek, es meg akkor is nyug volt (van) az "atallas" ha
a konkurencia esetleg legalabbolyanjo termekkel all elo ... (jo pelda erre a "hol van a passziansz" nevu urban legend (?)*)

Ezert nepszeru ...

Valamelyik orszag valamelyik kozigazgatasa szakitani akart a win-kotottseg alol. tenyleg atalltak csaknem teljesen linuxra ...
A tapasztalatokrol nyilatkozott a felelos ...
O mondta, hogy a titkarnoi szinten nagyon sokat segitett az uj platform elfogadottsagaban, ha beallitottak azt a hatterkepet, amit a win-en hasznaltak :-)
k_huszar 2009.10.24 20:13:21
@holex:
OK, itt az en tapasztalatom veget er, mert nem is tudom mi az a NET ize ...
de ezek szerint ez egy nagyon specialis terulet: www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=nvidia_qa_linux&num=1

kulonben tenyleg kivancsi lennek hogy egy autocad vagy egy adobe illustrator mennyiben alapul net-re?
k_huszar 2009.10.24 21:01:18
@norbi2k: vicces ...
de ugye mink (is) ugy kezdtunk kuzdeni a szamitogepes analfabetizmus ellen, hogy megtanitottak a winwordot ... nem?
Nem szamitogepkezelest tanitottak meg, hanem hogy a windowson hogyan kell megnyitni egy szoveges fajlt ...
aztan a haver meg megmutatta, hogy a ogyan kell feltelepiteni kepernyovedot, ... stb ...
ennek az eredmenye ez ...
... ami amugy vicces, de korantsem olyan szomoru ...
ezeknek az embereknek nagy resze arra tudja hasznalni a szgepet, amire akarja, es ha atultetik egy masik OS ele, akkor egy hetig anyazik, aztan megszokja, es ott is tud majd levelet olvasnio, meg velveten celebrity-rankinget bongeszni ...
Na, nem fog ki rajtunk a poll-r szentimentális mimóza lelke! A színpadon fosta össze magát az álomzenekar billentyűse cikk, de végre megjavult a szavazás modul (a Korg japán technikusai is ezen ügyködtek), szóval semmi sem ment meg benneteket, hogy (újra) elolvassátok nosferato…..
Aki a múlt évezred utolsó századában az audiovizuális kultúra Music Television nevű mellékvágányán szocializálódott, annak kötelező ismerni a Commodores nevű banda Easy című dolgozatát.   No nem Lionel Ritchie előadásában, hanem a Faith No More-éban. Tudod ... mikor a…..
B-oldal 20 gitáros 1 gitárosban 2009.05.05 12:35:00
Nem tudtam, hogy ki Guthrie Govan. Eddig. Aki olvasónaplót akar róla írni, annak ajánlom a Wikipedia cikkét, de ez most nem előadás lesz, hanem szeminárium. Főleg a gitárosok és a gitárzenét kedvelők figyeljenek, mert az alábbi videó igazi esettanulmány. 2005-ben a brit Guitar…..
Nem szeretem a kereskedelmi televíziós tehetségkutató műsorokat! Nem tudom hogy miért ez az ellenérzés, de lehet hogy az van mögötte, hogy a Megasztár szerű kutatásokban szerintem nem kerülhetne kápernyőre Mick Jagger. Márpedig a színpadon már ott van egy ideje. (és az igazi…..
k_huszar 2009.05.01 23:08:03
Annyi mindenki elmondotta már a véleményét, szóval én sem fogom véka alá rejteni. A sokmindenki sok okosságot, es nemkevés hülyeséget összeírogatott internetszerte(okosság=egyetértek vele, hülyeség=hülyeség:-) ) VIGYÁZAT! AZ ALANT LEVŐ SOROK A SZERZŐ MAGÁNVÉLEMÉNYÉT…..
B-oldal Keresztneve: Hadnagy 2009.03.16 07:30:00
Ha bűnügyi filmsorozat, akkor Columbo, számomra ez nem vitás. Ha Columbo, akkor pedig Peter Falk, ez is eléggé magától értetődő. Már hetek óta készülök erre a cikkre, valami mindig közbejött, aztán a múlt hét elején végre elkezdtem megírni, mert mi a fenére a sok…..
A magyar nyelv sajátsága, hogy a jelzőket a jelzett főnév elé szoktuk tenni. Ebben hasonlít mondjuk a germán nyelvekre, de eltér például a franciától. Az utóbbi időben megfigyelhettük, hogy ez a jellegzetesség már nem mindig igaz. Közelebbről a kiskereskedelmi élet írásban…..