Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lérakos

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hadsereg mindig is a csúcstechnika, az újdonságok sok pénzzel rendelkező támogatója és felhasználója volt. Nem meglepő tehát, hogy az első számítógépek, mint az ENIAC vagy a COLOSSUS is (az USA, illetve a brit) katonaság támogatásával jöttek létre. Ez eléggé…..
lérakos 2014.01.30 15:21:30
@svisor: Egy kérdést tennék fel , mégpedig kíváncsi vagyok az MNAK szerevezet rövidítésére .
lérakos 2014.02.03 10:50:22
@svisor: Köszönöm a választ .

Akkor ezek szerint jól ismerted a Pap Zsigmodot... Esetleg rémlik Kötél Gyula neve is ?
lérakos 2014.02.14 08:16:13
@svisor: Szervusz !

Akkor néhány név , ami talán ismerős lehet neked :

Munk Sanyi , Seebauer Imre , Dékány József , Horváth Antal , Cserni Bandi , Seres Laci , Magyar Laci , Vörös Miklós , Vad Gyuri , Stiegelmayer Sanyi , Molnár Misi , Mézes Pityu , Szalma Laci , Misik Tibi ........
Az első, laktanyából hazaküldött levelezőlap ürügyén BigJoe megemlékezik az első benti napokról, majd az ugyancsak első, könyves eltávról.  A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva olvashatod! ..
Örvendetes, hogy még most, a háromszázadik katonasztori felé közeledve is vannak új húsok, akik csatlakoznak a Milstoryblog szerzői gárdájához. Bajtársiasan üdvözöljük tehát Estvánt, aki a bevonulásával és első napjaival kapcsolatos (11 és fél éves) emlékeit osztja meg…..
lérakos 2011.09.23 12:44:00
@Bigjoe(HUN):

Pontosan így volt nálam is , 1994 augusztus 24. szerda reggel a 7 órás vonattal indulás Keszthelyre , 10.30-ra beért a vonat , onnan gyalog végig a kastélyparkig a Georgikon úton , bőven 12 előtt kapuhoz érés . Pont ebédidő , első találkozás a LEKO-val , kaja , irány a technika századszint , levetkőzés , oltás , továbbirányítás a javítószázadszintre . 3 és fél hét alapkiképzés , lövészet , esküre készülés , szeptember 17-én , szombaton katonai eskü , utána családtagokkal haza Pestre , visszaérés vasárnap 21.30-ig. Sokkal jobb volt , hogy megértünk az esküig , szinte vártuk , persze az első eltáv miatt , de szánalmas lehetett már aznap egy osztályteremben vigyázzálásba , minden információ nélkül , semmiről semmit nem tudva esküt tenni .
BigJoe barátunk egyre csak olvasgatta és olvasgatta és olvasgatta a Milstoryblogot, mígnem egyszer csak úgy érezte, felhorgad benne a közlési kényszer: ő sem tartja magában a katonaideje alatt megélt történeteket. Ma a székfoglalóját olvashatjátok. Nos, hát kezdjük a…..
lérakos 2011.05.27 14:47:19
@szögyi:

Sorban állunk a századszint kantinjában , előttem az alacsony zalaszentgróti surcitárs a 193 centis komájának a zubbonyát hátulról meghuzogatja , mire az hátrafordul , lehajol hozzá és kérdezi : -Mi kéne Attila ?
Mire a kisember : -Vegyél nekem fehér mammutot , Imre !......
Ez lett volna a fehércsokis Magnum jégkrém az ő nyelvén.
Hegyhátsál egy kis falu Vas megyében, nem messze Zala megye határától. Az első okleveles említése 1366-ból származik. Lakóinak száma 2008-ban 153 fő volt a Wikipédia szerint. A Zalaegerszegen szolgáló katonák számára ez a település azért volt fontos, mert a falu határában…..
lérakos 2011.05.23 13:34:43
@Lyanko: Minket is kihelyeztek egyszer Alsópáhok határába , párosával , vagy 8 párunkat egy-egy tökéletesen működésképtelen rádióval . A feladat célja a különböző megfigyelési pontokra kihelyezett egységek rádión történő kapcsolattartása . Miután a Kamaz minket otthagyott az út szélén , kerestünk egy nyugis helyet , ahol leterítettük a sátorlapjainkat és a rádiókészüléket . 10-20 perc elteltével meg is próbálkoztunk a kapcsolatfelvételre , de sikertelenül . Innentől kezdve átkapcsoltunk a szokásos katonafeltaláljamagátaholvan üzemmódra , és két kulaccsal a kezemben elindultam a kertjében kapáló kendős asszonyka felé , és sikeresen be is szereztük a katonaléthez elengedhetetlenül szükséges finom pincehideg borocskát . A kulacs tartalma percek alatt elfogyott , majd vízszintesbe helyeztük magunkat és a kutya sem figyelt ránk , csak két órával később , mikor hallottuk a Kamazunk érces hangját . Szép idő volt , jó levegő , de értelme annyi , mint egy nagy nulla .