Regisztráció Blogot indítok
Adatok
halk nyöszörgés

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A sáfrány az optimizmus és a jó hangulat virága.Gyönyörű napsütéssel indult az idei sáfrányszüret. Kibontották virágaikat a valódi sáfrányok. A virágzás ideje alatt minden nap szedni kell, mert a le nem szedett virág másnapra elhervad értékes bibeszálaival együtt.…..
Pacific Time Enni Tajvanon 2012.11.02 15:30:14
  Csakúgy mint Kínában Talán nem meglepő, hogy Tajvanon kínai a konyha. Rengeteg étterem van, úton-útfélen, főleg kifőzdék, pár asztallal, ahol gyorsan összeütnek egy sült rizst vagy szeletelnek egy párat a kirakatban lógó kacsából.  Vagy olyan, hogy csak ebéd…..
halk nyöszörgés 2012.11.03 09:50:40
Szuper bejegyzés Tajvanról, ahol szerencsére külföldiként nem csak az USA/mexikói konyha van jelen, hanem kínaitól eltérő ázsiai konyhák is. A kínai (szárazföldi és tajvani) mellett a japán, koreai és thai thai konyha kínálata majdnem minden utcában megkóstolható (Taipeiben mindenképp, de pl. Kaoshiungban vagy más nagyváros centrumában is). Ezek közül érdemes megkóstolni a japán és koreai kínálatot is Tajvanon, mert az alapanyagok eredetiek és a magyarországihoz képest nagyon barátságos áron mesefinomságokhoz lehet jutni (én ezt a két konyhát jobban is szeretem, mint mint az ezekhez képest sokkal nehezebb kínait). További érdekesség, hogy a krumplin kívül a sós péksütik (pl. egyszerű zsemle, kifli) sem igazán elérhetők náluk, teljesen alap kenyeret vagy zsemlét nem nagyon lehet kapni. Rizs-imádatukhoz: a saját burgerláncukban a 'kettévágott puffancs között marhahús' leképezése: a két összepréselt főtt rizspogácsa között tenger gyümölcsei:) Még egy különös dolog ami eszembe jutott: speciális "állati chipseik" is vannak: krumpli helyett tengeri halakból készített száraz, kis tasakokban chips-szerűség amit szupermarketek polcán lehet kapni, de vidéken kóstoltam (és ezt túléltem!) olyan chipsszerűséget is, ami sertéshúsalapú volt, kicsit édessé tették és talán fahéjat tettek bele (vagy lehet hogy kínai 5fűszeres ízesítésű volt?) és frissen sütötték az utcán, kis kályhákon. Azért ilyen kóstolgatások után egy-egy pizzahutba vagy mcdonaldsbe betérni a hazatérés élményével ér fel Tajvanon...