Regisztráció Blogot indítok
Adatok
canarddouchene

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnálattal értesítjük haszonélvezőit és átkozóit, végletekig hű támogatóit és halálos ellenségeit, hogy szerettünk, Egykulcsos Adó gyors születése utáni hosszan tartó betegségben elhunyt. Emlékműve az Orbán Viktor Halva Született Ötletei Mauzóleumban, a főoltár…..
canarddouchene 2011.09.21 13:13:12
@newtehen:"megéri-e nekünk ilyen drága államot fenntartani"

Végre valakinek leesik, hogy lehet szájat tépni az egykulcsos adó ügyében pro és kontra, de a hiányt másképp is lehetne csökkenteni.
Nem értem miért gondolja mindenki, hogy az állam működési költsége konstans, egyedüli változó az infláció.
Talán hozzá lehetne nyúlni a temérdek önkormányzathoz, elég lenne a fele is, valószinűleg harmadennyi léhűtő dolgozóval.
Az állami hivatalok detto.
Ott vannak az állami vállalatok, egy részüket el kellene adni, más részüket meg piacositani ld bkv, máv, posta és tsai.
Kell-e ennyi iskola, mikor alig van gyerek.
Ha errefelé turkálna a kormány és nem az adózók vérét szivogatná erősödő intenzitással, akkor lehet, hogy minden adófizető jobban járna. Az állami szféra egy része meg menne a kukába, úgyis csak felesleges.
Egyszóval, ha az állam először a saját berkeiben kezdené a szivatást, azzal mind a magánszféra adózói, mind a gazdaság sokkal jobban járna.
Keserédes lakáshirdetés az Expresszből - kösz a tippet Eszter! Én , és Csányi bácsi nagyszerű OTP-yee eladjuk ingatlanunkat. Úgy indult ,hogy felesbe voltunk,de mára ez megváltozott, úgy fest 30% 70% a jelenlegi állás,és további packázásra számítok .Ez nekem nem jó .Ezért…..
canarddouchene 2011.05.30 13:26:00
@Fuckup_with_marmelade: Ha a talán legnormálisabb pesti kertvárosi kerületben, a 16ban 20 milla, akkor a 18ban ennél sokkal kisebb lehet az ár.A két kerület presztizse közt ég és föld a különbség. lehet, az eladó eszmei értéken számol, mint a védett növényknél:)
canarddouchene 2011.05.30 13:51:42
@Kapitány_1: nem vagy te egy kicsit frusztrált?
Ha ingatlant vásárolsz, senki nem tart vissza attól, hogy keress egy hitellel nyűglődőt és megvedd tőle a piaci ár másfélszereséért a kéglijét. Megvennéd ennyiért?
Ha elmész autót venni ott is inkább másfélszeres árat csengetsz ki, mert sajnálod az eladót?:)
canarddouchene 2011.05.30 15:49:35
@telkoe: Ez azért elég erős csúsztatás, a hitellel küszködők egy része a csodára vár, meg arra, hogy majd "elengedi az állam":)Amint megindulnak a kilakoltatások, jelentős részük hirtelen jó adóssá válik.
Akiket meg kitesznek, azoknak jelentős része visszamegy, ahonnét jött, a szülőkhöz, albérletbe, rokonokhoz. Elég erősen kétségbe vonom, hogy a moratórium másnapján már tömegek csöveznek az aluljárókban.
A frankárfolyam tervezett, 180 forintra való rögzítésével a Fidesz, választási kampányában tett ígéretét hajtja végre. A sok százezer választópolgárnak tett politikai ígéreten túl persze számos egyéb érv is szól a devizahitelesek megsegítése mellett; ugyanakkor arról a…..
canarddouchene 2011.05.27 14:04:28
@zati: Ha körülnézel az ingatlanpiacon, láthatod, épp azért nem megy, mert az eladók is, vevők is kivárnak.
Nem hiszem, h 100 ezer ingatlan lenne árverezve, még 50ezer is soknak tünik. ha a nemfizető hitelesek érzékelik, hogy a bőrükre megy, akkor sokan majd fizetnek.
Ha pár 10 ezer ingatlan nyomott áron kikerül, az felfrissiti a piacot és nem évek alatt, hanem pár hónap alatt lefut az értékesités, utána visszaáll normális szintre. Ezért sem tömeges bedőlés, sem láncreakció sem várható, vedd figyelmbe, h a piac is áll most és már vagy másfél éve.

Nem tudtál meggyőzni, az ember igenis addig nyujtózkodjék (még hitellel is) ameddig a takarója elér. Ha nincs pénze saját kéglire, akkor maradjon a szülőknél, vagy albiban. Ha kevés hitelt kap, akkor menjen valalmi kádárkaptárba lakni.
Ha egy kislakást tud fizetni a hitelből, akkor ne akarjon családi házat.
Az ismerettségi körömben van pár sivitozó bebukás környéki devizahiteles, hangsúlyozom, mind saját magukat kavarták bele, vagánykodni akarták, játszották a fejüket, az anyagi lehetőségeik miatt igazából kislakásban lenne a helyük, de nem ők családi házat akartak. Most meg nyüszitenek, hát igy jártak, az ő bajuk.

Senki nem állitja, hogy a bankok nem haszonleső és szemét társulat, de azért nem kell azt állitani, hogy a bedőlés előtti hitelesek az áldozati bárányok, vastagon tehetnek róla, hogy itt tartanak.
Normális ember, ha biztonságosan egy 50m2- es kégli részleteit köhögi ki, akkor nem vasz 150 m2-amit már akkor sem tud fizetni, ha 1-2 hónapig nincs bevétel.
Ez olyan , mint a cigány a suzukival, elhozta 0 forintos indulóra, de olajcserére hiteltörlesztésre már nem futotta, aztán ment a hiszti, hogy szemét a bank, mert elveszi
Michael Knight Lex rendszám 2011.05.23 16:59:00
Csak egyetérteni tudok a külföldi rendszámú autóval folytatólagosan elkövetett adócsalás és közteherviselés alóli kibújás minősített esete törvényi szintű megakadályozásának ötletével.Hányszor megkapom e blog olvasóitól, hogy bezzeg nekem egyszerűen semmi nem jó, amit…..
canarddouchene 2011.05.23 23:21:31
@ClearWater: Igazad van, talán érdemes lenne a kormánynak elgondolkodnia, ha nem lenne ilyen pofátlan lehúzás az autóvásárlásnál, aztán meg ekkora harács az autósokon, akkor lehet, hogy érdemes lenne magyar rendszámot használni komolyabb értékű járműveken...
Ad abszurdum lehet, hogy külföldiek is ide regisztrálnák autóikat.
Ha lenne esze a gülüszemű tónyióéknak, kiszámolnák, h több maradna az államkasszában, ha kisebb adóteherrel, de több autó futna.