Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Malák

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2012 a felemelő sikerek és a példátlan pánik éve volt. Olyan sűrűn váltották egymást az ön és vlogigazoló eredmények és a rések a pajzson, hogy nehezen lehet bármit is kijelenteni az egész évről. Maximum annyit, hogy ki volt tömve, mint öreg néne taxidermizált őzikéje, és…..
Malák 2013.01.02 10:44:56
 Gondok támadtak otthon? Nem tudod mit kezdj a jövőddel? Csatlakozz a haditengerészethez! Itt a Csatahajón tárt karokkal és popénekesnőkkel várunk, hogy együtt, kacagva induljunk a kolonizáló űrlények elleni meglepően biztonságos küzdelembe. Aláfestő rockzene garantált!Ha…..
Malák 2012.04.22 18:36:34
Tegnap reggel az országban elsőként írtuk meg a pletykát, hogy rövidesen megérkezhet Magyarországra az iTunes Music Store, aztán este újra megnyertük a hírversenyt, amikor arról számoltunk be, hogy elérhetővé vált az online bolt.De nem állunk meg: ma délután fél négy körül…..
Malák 2011.09.29 15:37:23
Egyre érdekesebben alakul az idei iPhone-prototípus elvesztési ügye. A történet a már megszokott módon indult, egy Apple-alkalmazott állítólag elhagyta egy bárban az új telefon prototípusát, ami nem is lett meg, valaki megtartotta. A folytatás már meglepőbb volt, nemsokára már…..
A héten a BuBi szakmai fórumán ültem, és a másik blogunkra, az Egy nap a városbanra toltam az anyagot folyamatosan. Hátul gépeltem nagy buzgalommal, a gépből oldalt kiállt a 3G-s modem, vigyáztam, le ne törjem. Így telt az idő.Ha egy érdekes diát vetítettek a vászonra,…..
Ugye két kimenete lehetett volna az ügynek: az egyik, hogy megnyitják a magyar boltot, de csak félszívvel és a szolgáltatás minősége messze nem lesz ugyanaz, mint az Egyesült Államokban. Ennek azonban nem sok értelem lett volna: ha már ennyit húzták, hogy az Apple beindítsa saját…..
Malák 2011.09.22 15:05:42
@prolab: Nekem az Applelel van hasonló garis élményem, csak többis.
állítólag én vagyok a rekorder, legalábbis a starkingben ezt mondták. A 8 hónapos gépem 3x volt szervízben, de 2-t mondanék, ami nekem elég pozitív volt. (MacBook 7.1) Megrepedt a képernyő zsanérja (ugyebár ez normális:D) és szó nélkül kicserélték (bevittem, mondtam, hazavittem, aztán megint be, és kövi nap is és már megvolt, úgy, hogy csak 1 napig nem volt gépem). Aztán: töltő kontakthibáslett, egy szó nélkül kicserélték és aztán meg nézték és rájöttek, hogy nem csak az a baj, hanem akkor már cserélnek alaplapot is (ilyennel sem sűrűn találkozni..). Tényleg baja volt a gépemnek. De szó nélkül, mosolyogva kicserélték és ez nekem korrekt. Többek közt ezért is szeretem az Applet, hogy nem kezdenek el baszakodni..
A Software Update nem mutatja, sőt, nekem még az App Store-on sem jelent meg a frissítést jelző kis piros szám, de attól még elkészült a régóta várt óriási csomag a Final Cut X-hez. Az Apple nyáron bemutatott videóvágójáról azt kell tudni, hogy az egyrészt zseniálisan…..
Megjelent ugye a Thunderbolt a Macek oldalán, az én Airemen is, és mivel az eladósorba került Mac minim mellé vett monitor felszabadult, kipróbáltam, akarom-e otthon külső monitorra kötni a kicsikét.Annyi előkészületet azért igényelt a dolog, hogy vásároltam egy DVI - Mini Display…..
Malák 2011.09.16 18:07:00
@_and: nem tévedsz.. én is minidisplay porton használom.. a tunderbolt semmi másban nem különbözik, csak gyorsabb, asszem, de ez nem biztos, hogy képes 2 monitort is no meg tud elvileg adatot is átvinni, csak a mostani árajánlatban az egyetlen általam ismert tunderbolt csatis külső merevlemez 300.000Ft.. és mindez 3+1 TB (a +1 arra van, ha véletlen elszállna a 3-ból egy) -ért nekem rohattdrága, ennél olcsóbban vettem a MacBookom..
Nem, hiába írjátok be az AppStore-ba, hogy "Flash", továbbra is csak az elemlámpás appokat látjátok. Nem lehet telepíteni az Adobe valamilyen lejátszóját a készülékre, de erre nincs is szükség: nem az Apple lépett, és nem is az iPhone vagy az iPad változott meg. Trükk…..
Ádám a héten tette ki az Appleblog facebookos oldalára azt a screenshotot, ami többé-kevésbé mindenhol felbukkant a világon. Ez az iPhone üzenetküldési szolgáltatására építve teremtette meg az sms-bálnát, ami egyrészt persze óriási ökörség, másrészt viszont rendkívül…..
Malák 2011.09.11 15:11:26
A Taiwan Economic News arról számolt be, hogy az Apple laposabb, könnyebb akksikra adott le megrendelést az iPad 3-hoz, amik ráadásul tovább bírják, mint az elődjeik. Ennek azonban ára van, szó szerint: 20-30 százalékkal többe kerülnek, mint az iPad 2-be szerelt egységek.A tajvani…..
Malák 2011.09.07 16:54:28
@jtrencsenyi: szerintem is ilyesmi lesz, csak azért a 12 óra is elégjól hangozna.. persze valószínűleg erősebb proci kerül bele ugyan annyi akksiidő mellett, habár nemtudom, kell ennél erősebb? mert kb. sztem már az ennél erősebbet annyira nem érzed meg, csak az van ráírva és akkor az jó..
Malák 2011.09.07 20:42:53
@jtrencsenyi: játéknál nyilván, de alap felhasználásnál szerintem nem lehet nagyon észrevenni.. de a te szemszögedből nézve igaz.
@Zool2107: ezzel abszolút egyetértek, de szerintem a kettő között lett volna a legjobb: kicsit vékonyabb, hogy meglegyen az a hype, hogy lefaragtak belőle, de több akksi, hogy tovább bírja.. +amúgy ha mind akksi kerülne a helyére télleg nehéz lenne, szóval az nem éri meg, maximum valami ilyesmi középút..
A 9to5Mac információi szerint megkezdődött az Apple-eladók felkészítése az új szolgáltatásokra. Az amerikai boltokban már folyik a kiképzésük, hogy értsék, sőt, érthetően el is tudják magyarázni, miért jó az iOS 5-ös, illetve az annak hangsúlyos részeként beharangozott…..
Malák 2011.09.05 19:23:34
Appleblog Google-re gyúr az Apple 2011.09.04 11:31:04
Azt már eddig is tudtuk, hogy ha biztos infót akarunk kinyerni az Apple fejlesztéseivel kapcsolatban, akkor a bétaszoftverek és weboldalak kódjaiban kell turkálni.Így történt ez most is, egyrészt az iOS 5 SDK-ban turkálva a 9to5Mac megtalálta, hogyan is működik majd az Assistant,…..
Malák 2011.09.04 16:45:49
@Álmos: nem vagyok nagy androidos, ezért megkérdezem, az hangfelismerés ezen ikonja mióta létezik nem apple-ben?
Malák 2011.09.04 22:09:09
@Álmos: ez esetben az ikon nem copy..
a 4. generációs nano-mban már benne volt hangjegyzet néven detto ugyan ez az ikon. és az 5. generációsban is és a 6. generációsban is.. szóval max a helyért lehetne beperelni, ami kb. annyira lenne értelmes, mintha beperelnék, hogy ugyan ott van a space gomb.. ne érts félre, nem védeni akarom az apple-t, csak egy ideje már használom és tudom, hogy maga az ikon nem tegnap látott napvilágot (ja 4.gen nano, ha régebben nem létezett volna, bár gondolom touch-ban már a 2. óta van 2008.sept.9)
A kilencvenes években, amikor én is a metálkoncerteken ráztam a séróm (akkor még volt), nem voltak még emósok, így önkényesen kinevezhettük magunkat a társadalom lelkiismeretének, akinek nincs más választása, mint inni. Ilyen időkben. Vérzivatar, halálsikoly.A szomorú…..
A Final Cut Pro X bevezetése nem tartozott az Apple legfényesebb pillanatai közé, az átdolgozott szoftver enyhén szólva is kiverte a biztosítékot sok pro felhasználónál, akik elkezdték visszasírni a Final Cut Pro 7 korát, és visszakérték a pénzüket.Az Apple, úgy tűnik,…..
Két hete írtunk arról a titokzatos Apple-gépről, amit az Ebayen kezdett el árulni a tulajdonosa. A laptopban az volt a spéci, hogy a kijelzőbe antenna volt építve, és elvileg alkalmas volt a modell a 3G-s netkapcsolatra is. Elvileg, mert gyakorlatilag nem, ettől függetlenül fontos…..
Steve Jobs biológiai apja a közelmúltban reményét fejezte ki, hogy egy nap újra láthatja rég elvesztett fiát, akárcsak egy kávé erejéig, de kijelentette azt is, hogy Jobsnak kell megtennie az első lépést. A nyolcvanéves szíriai emigráns John Jandali Abdulfattah-hal a New York…..
Malák 2011.08.31 07:58:37
@norbi2k: nem, ez amolyan nagyon egyedi és csak az ő génjeikben van meg:D
A fejlesztők már letölthetik a szoftver legújabb verziójának 6.1-es bétáját. Ebben már benne van az iTunes talán legfontosabb frissítése, a Match is, ami az iCloud-szolgáltatás része: lényege, hogy egy évi 25 dolláros díjért a gépünkön található összes dalnak a jogtiszta…..
A Kodawarisan nevű japán oldal szellőztette meg belső forrásokra hivatkozva, hogy szeptember 7-én lesz egy Apple keynote. Miután az új iPhone bejelentése esedékes, mindenki felkapta a fejét a pletykára. Persze nem olyan nehéz egy ilyet tippelni sem, a szerda nagyjából valószínű…..
Malák 2011.08.13 19:11:05
@K0vasz: Én is bízom benne, hogy csinálnak még valamilyen néven egy click wheeles cuccost, mert az nagyon jó. Az érintőképernyős nanónak pedig akkor lenne igazán értéke, ha lenne rá pár plusz app. Így most tényleg csak egy ipod shuffle-nál jobb, meg menőbb, de egy touch-nál lényegesebben szarabb cucc. Nekem is van, mert kellett valamilyen ipod, de mondjuk épp célom volt az, hogy ne legyen nagy dög, szóval a helyzetemben pont jó volt, de mégegyszer lehet, hogy nem vennék, mert tényleg csak arra jó, hogy zenét hallgassak és a shuffle-től eltérően én magam választhassam ki (+playlistek)
azt viszont el tudnám képzelni, hogy lesz egy clickwheeles-érintőképernyős cucc.. Habár amennyire jól hangzik, annyira nem lenne értelme..
max akkor, ha nagyobb lenne a képernyő, meg lenne wifi és egy-két app..
Konkrétan barkácsolni kell, hogy egyáltalán szarul elfusson a Lion az első generációs Aireken. Pedig elvileg minden rendben lenne, a hardver elbírja, és mégis. Törzsolvasónk, Fransisco Miranda leírta nekünk tapasztalatait, és egy megoldási javaslatot. Figyelem: mindenki a saját…..
Malák 2011.07.28 16:15:40
@version: neked nem egy macska kell, hanem egy szám, ami annyit tesz: 7..
vagy egy linux. Ja, azmeg egy kibaszott pingvin.. ja és a 7es szám előtt még kell neked négy fagyott ablak, mert az úgy az igazi..

perszepersze mindezt hajtsa meg 4 szervergép és akkor lesz "elfogadható" munkára..
version, haggyukmár, menny ki egy akármilyen céghez és nézdmeg milyen ratyi gépeket használnak.. én észrevételeim szerint win xp + egy rohattgyenge gép kombó a legjobb "munkára".. legalábbis ált. ez megy.

de ha te télleg grafikus vagy és 1200megapixeles képek szerkesztése és 8órás fullfullHD-s videók vágása a dolgod, miközben 2 képernyőn tolod a GTA IV-et, mert az muszáj, akkor megértem, hogy fikázod az összes meket, mert erre télleg egy sem képes.. persze más kérdés, hogy ezt te mennyiből oldod meg, ezenfelül pedig mennyivel olcsóbb ígyis, mint egy mac.. (majd hozz össze a forrásaiddal, olyanoccon énis akarok gépet, annyiér még belefér, hogy nem mac..)
Van ok örülni, mert a Lion jól sikerült, az Air bővítése majdnem hibátlan, legfeljebb a 3G-s modem hiányzik belőle, a mini meg gyorsabb és olcsóbb lett, még ha ki is került belőle az optikai meghajtó.Ezzel együtt a fehér kis MacBook kurvára fog hiányozni.Nekem is volt egy ilyen…..
Az nem egy nagy állítás, hogy a vásárlási listák élére került a OS X 10.7-es a Mac App Store-ban: szétreklámozták, mindenki várta, ráadásul 24 euró, azaz körülbelül 6,5 ezer forint egy operációs rendszerért viccesen alacsony ár.Főleg, ha az ilyen jól sikerült: az amerikai…..
Malák 2011.07.21 10:30:04
@think different: ScreenZoom hiányzik?
Lehet, hogy hülye vagyok - sőt, biztos -, de az nem az, amikor megnyomod a ctrl-t és közben görgetsz?
nálam működik, lehet, hogy csak beállítás kérdése.. vagy csak én gondolok másra, de nálam ez mindig elég szokott lenni..
Malák 2011.07.21 14:48:58
@think different: ez esetben nem tudom, nekem "csak" egy Macbookom van...
Elképesztő negyedévet zárt az Apple, mintha nem is javarészt több hónapos vagy egy éves termékekkel venne részt a nagy játszmában, úgy sikerült szinte minden korábbi rekordot megdönteni.Sőt, nem is szinte.Kiderült, hogy összesen 20,34 millió iPhone-t, 9,25 millió iPadet és 3,95…..