Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sheweir

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor egy-egy színészt kiválasztanak egy adott szerepre, általában rengeteg megjegyzés érkezik, melyben a mindentudók kifejtik, miért alkalmatlan az adott színész az adott szerep eljátszására. Ez aztán néha bejön, néha pedig nagyon nem. Most utóbbira hozunk pár példát...
Sheweir 2018.06.28 22:53:06
@puzz: Tom Ellis és a brittség kérdése... Nem csak a sáparag veresképű szőkés rőtek a britek! Lsd Camberbatch, Armitage, Brosnan, Conery, szóval a welszi, kelta szegély is játszik! ;-)
Jöhetnek a sötéthajú világos szemű sápatag szép fiúk! ;-) Tom Ellis orgánuma és tehetsége sztem is meglenne a Bond karakterhez. Lássuk be azért az a szerep nem egy III. Richárd...
Tarlós István megint majd egy fakockára vagy a sátán kezére foghatja az egészet. Demszkyt és Hagyót ezért már széttépték volna...
Sheweir 2018.06.25 10:00:14
@Helga Beauty Salon: a cikkhez valami ÉRTELMES? Ha nem megy vagy ne írj, vagy kérj segítő direktívát a pártközpontból.
Sheweir 2018.06.25 10:25:08
@lyken: Tarlós jóó, Demszky rosssz... eszmefuttatáshoz
Hát, igen, sokaknak ez a szint, fekete és fehér jó és rossz, és én a jó oldalon állok... akármit is csinál az az oldal. Sajnos ezt hitnek és vakbuzgalomnak hívják, és a templomban lenne a helye (vagy még ott se)
A fijjúg óriási bűne épp ennek a mentalitásnak a meghonosítása, és maximális kihasználása, valamint az, hogy a legbutább, legostobább és legtanulatlanabb - ennek megfelelően a legmagabiztosabb és leginkább megingathatatlan réteg (rétegek) megszólítása és a hatalmuk rájuk építése. Sajnos azt látom, hogy már a nómenklatúra is egyre primitívebb... lásd az új emberminisztert, az erőfosások minisztériumából, vagy Rezsiharcosok sorát, a Ceciliák és Tónik országlását
és mindenre az a válasz, hogy de a másik oldal ezt meg azt csinálta...
szánalmas és elkeserítő....
Thaly Kálmán (1839-1909) a magyar történettudomány talán legellentmondásosabb személyisége. Már huszonöt évesen az Akadémia levelező tagja, őneki köszönhetjük a Századok című, azóta is rendszeresen megjelenő történelmi folyóiratot, rengeteget könyvet és tanulmányt írt,…..
Sheweir 2014.05.23 19:53:49
@HgGina: ilyen messzire sütő ellenségességet, és érthetetlen indulatot ebben a tárgykörben ritkán olvas az ember.
Nem szeretném, ha az én haragosom lenne. Mi fáj, gyere mesélj!
Sörbúvár Eközben Deblecenben... 2014.05.22 12:23:53
Kábé egy időben járhattam Debrecen Nagyállomásánál a Debbenet bloggerével (avagy annak cimbijével), csak ő frissiben posztolta is, amit a vasútállomásról kilépve azonnal a jószemű utas szemébe ötlik jobbról - én még pihentem rá egy hetet, nem is volt baj, az én képem kissé…..
Sheweir 2014.05.23 19:28:43
@Étteremkritikus: mert neked ez nem jutott MOST sem eszedbe... ;-)
Ma a Miller és Mckay család életének kereszteződéséről lesz szó, amely olyan kihívások elé állítja a fiúkat, minthogy beszéljenek az érzelmeikről. Mckaynek ráadásul ezentúl rendszeresen tofut is kell ennie. A két Mckay jobb, mint az egy tétel bizonyításával indítunk.…..
Sheweir 2014.05.08 13:14:44
@lorelai21: Sykes őrmester... Ő a nagy sorozatban egy kultikus figura, ő a tárcsázó. Sőt A TÁRCSÁZÓ ;-)
Jók egyébként ezek a kis háttérinfók. Pl. Mckay azért szereti a kék zselét, mert Carter szereti a kék zselét. ;-))
Sheweir 2014.05.08 13:43:06
@lorelai21: szintén SG utalás a végén az, hogy "te nem vagy éhes?" felkiáltással elmennek inkább enni. Amikor az SG-ben is ilyen "kínos" érzelmeket kimutató a szituáció, akkor O'neill mindig azzal vágja ki magát, h "Na, akkor megyünk ebédelni? Vagy "Egy ebéd?"
Mellesleg itt duplán vicces, mert Mckay ugye MINDIG éhes, Sheppard nem sokat kockáztat a kérdéssel. ;-)
Egy random YouTube-képernyőmentés lassan jobban összefoglalja a magyar belpolitikát, mint bármelyik kifinomult, egyrészt-másrészt poliitkai elemzés. A mickey-knoxxx tumblr találata...
Sheweir 2014.05.18 23:55:56
@tesz-vesz: 1. szép a stílusod, látszik, hogy sokat vitázol, és észérveid vannak. (ez itt irónia - nézd meg egy szótárban mit jelent, nekem nem gyógypedagógiai a diplomám)
2. a Hajdúságban élek, a családomban vannak volt "libások" Mire Gordon és a Wallis belekerült az ügybe, a Hajdú-Bétből már minden ki volt lopva, amit ki lehetett. Itt helyben sokan tudják kik gazdagodtak meg abból a cégből, Bajnai spec nem. Bajnai a Wallist mentette, hogy ne rántsa magával a Hajdú-Bét. Mert ezért fizették, a Wallis alkalmazottja volt. A libások öngyilkossága a felszámoló biztosok lelkén szárad ha és egyáltalán... A kárpótlással a te bálványaid sem siettek, és Bajnai nyakába ők sem tudtak nagy igyekezettel sem semmit varrni.
További szép és gyűlölködés mentes estét. Próbáld ki, egészen más élmény úgy aludni.
Sheweir 2014.05.19 00:11:50
@Szindbad: Nem tudom mit gyógypedezünk itt ezzel a neoprimitívvel. Az a csoda, h ennyi ésszel egyáltalán be tudja kapcsolni a számítógépét... :-(
Menjünk együnk inkább egy jó zaftos körömpörköltet egy pohár borral, az kevesebbet árt az egészségünknek, mint ez. (Vagy karfiol-steaket sörélesztős spárga-pesztóval, ha épp nem kultiváljuk a húst. Na, jó ez durva vicc volt...) ;-)
Sheweir 2014.05.19 13:20:32
@vizipipa: nem, nekünk nem volt ilyen tapasztalatunk. Akkor már hónapok óta sejteni lehetett egyébként, hogy nagy baj van, az én rokonom pl. már nem adta le nekik a libát, mert már nagyon ment a szóbeszéd, h nem tudnak fizetni. Nem, nem tudom kik figyelmeztették őt és kiket még, de ezen felül ő, többféle állattal foglalkozott, ill. foglalkozik, maga termeli meg a takarmányt stb. tehát nem volt teljesen kiszolgáltatva a Hajdú-Bétnek, illetve figyelte a gazdasági eseményeket is.
De ez senkinek sem volt tilos.
Elitcsajok Hintón járó szerelem 2014.05.18 06:12:00
..
Sheweir 2014.05.19 12:43:48
@doggfather: Pont erre gondoltam! Ezért kár volt elővenni azt a hintót! Szánalmas, hogy látszik 1-2 kicsi részlete, és korhűséget egy fűzőszerű valami képviseli...
Mellesleg se a csaj, se a fotós nem hallott még a fokozatosság elvéről...
"Most már tényleg azt mondhatjuk: hol van az a Barcelona?" - zengte Kósa Lajos a nagyerdei éjszakában. Hát csoda, hogy imádjuk a stadionavatókat? Most épp a debrecenit. Az eseményt sajnos csak youtubon láthattuk, úgy látszik a húsvéti tévéműsor nem hozta a kívánt…..
Sheweir 2014.05.07 14:05:51
@Sírköves Slomó: ez csak egy adalék. Én láttam azt a térképet, nem urbanlegend...
Azt hiszem itt az ideje, h befejezzük, Ön nem érvek hanem hitek, előítéletek és párszimpátia mentén vitázik.
Nekem nem infrastrukturális igényem, h felnyissam a szemét, vagy megtántorítsam, én nem ballibsi bértrollnok vagyok, így ha makacsul csukva akarja tartani a szemét, ha igénye a bálványimádás, hát tegye. Pont az ilyen igények hívták életre már az ókorban is az arénákat. Tartok tőle, hogy a debreceni stadionban is sok pártrendezvény lesz, hangzatos beszédekkel, lobogó zászlókkal, zúgó énekkel. (ezek igény szerint cserélhetők, lehet rajta Mária, két vagy három szín, keresztben vagy hosszában stb.)
Nem idézek latin mondásokat, mert rám sütik, h kioktatok, vagy ami rosszabb, úgyse értené.
Atlantisz kilép!c ;-)
Sheweir 2014.05.07 13:53:01
@Sírköves Slomó: Kósa nem 40 éve polgármester, ez ennek a városnak a szerencséje. Rosszabbat is túlélt már, ezt is túl fogja.
A miért is ő a polgármester kérdés megválaszolása szétfeszítené a komment kereteit, de amiért ilyen kíváncsi, egy adalékot elmondok; a választói körzetek megfelelő megrajzolásával el lehet érni, hogy bizonyos elemek ne lehessenek túlsúlyban. LAPOZZUNK!
Mellesleg ÉN ITT ÉLEK. Maga nem. Kérhetném, hogy ne mondja meg nekem, hogy milyen ember a polgármesterem.
Mellesleg q...ra semmi köze a pm emberségének, pártban elfoglalt helyének, alkalmasságának ahhoz, h az adott településen épül-e egy sportlétesítmény vagy sem.
Ja, az egy másik ország.
Sheweir 2014.05.07 13:57:10
@Vombatus Ursinus: Igen látom már, hogy a kollega nem észérvek mentén vitázik, ki is szállok a vele való párbeszédből...
Örök kérdés, amire nincs jó válasz. Egyes vélemények szerint az egyszerű élet ott kezdődik, hogy kiköltözünk tanyára. De nem ott kezdődik és nem is ott ér véget. Egyes vélemények szerint falun még egyszerűen élnek az emberek. Akiknek ez a véleményük, azok még vagy nem…..
Sheweir 2014.05.07 12:29:26
@Az igazi Trebics: ha lelőnek előtte, már nem bosszankodsz, h kifosztanak utána... világos nem?
Egyébként, majd kijön egy kormányrendelet, h nemzeti fegyverboltban lehet fegyvert venni, nemzeti egyéneknek, a többi meg... hát a többi meg így járt...
Szabó László Ajándékszatyor 2013.12.26 22:08:07
Mára nyilvánvaló, hogy a közgazdaságtan évtizedes vastörvényeit írja felül a magyar ajándékszatyor piac.Jelenlegi ismereteinkkel ugyanis teljességgel megmagyarázhatatlan, hogyan maradhat életben a hazai szatyoripar, hiszen világos, hogy magyar ember ajándékszatyrot nem vesz, azok…..
Sheweir 2013.12.30 21:47:35
@mokkaczuka:
"szakadt szarrágó ruppótlan kelet-európai senkiházi magyar"
Szívmelengető ilyeneket olvasni.
Pontosítanám azért. Aki szakadt nem vesz ajándékot, aki szarrágó, az éppen hogy csilli-villibe csomagolja az ócsó, igénytelen ajándékát, h többnek látsszon. Magyarország nem Kelet-Európában van sem földrajzilag, sem pedig geopolitikailag.
Javaslom helyette a nyugat-balkánit, ha már nagyon autentikusan akarsz sértegetni kis lovag.
A senkiházi magyar alatt nem tudom kiket értesz, a hajléktalanokat, vagy a te mércéddel mérve nem mérvadó származású/társadalmi státuszúakat? Az ajándékozás én úgy tudtam, h nem társadalmi kaszt függő, de majd felvázolod az összefüggést, ha leereszkedel még miközénk, az internetes plebsz közé. Amúgy nagyon prosztó ilyeneket olvasni meg kommentelni, nem mondta a nevelőnőd?
Kedves Praxis blog!   Nem gondoltam, hogy olvasáson túl is részt fogok venni a Praxis blog életében, most sajnos mégis kénytelen vagyok egy történetet elmesélni, ami április első hetében játszódott le Budapesten, a 14. kerületi nőgyógyászati rendelőben. Magamról annyit,…..
Sheweir 2011.05.20 19:49:02
@Teker: fel sem merült bennem, hogy vallásos vagy.Gonosz és rosszindulatú vagy, vagy valami ostobabasággal teletömött fejű 15 éves forma kamasz. Ez esetben megbocsátunk. Majd kinövöd. Tudod, van egy olyan mondás, hogy aki 20 éves koráig nem kommunista, nincs szíve, aki még 30 évesen is az, annak nincs esze. Na, te ilyen fekete-fehéren látó látens kommunista vagy. Nem baj, a fajtád gyorsan rászokott találni a Damaszkuszi útra.
Sheweir 2011.05.20 19:51:58
@mutant: sűrű elnézésedet kérem, itten a Pegasus-galaxisban nem forgatjuk gyakran a Bibliát, én speciel hivő sem vagyok. Csak a szellemét idéztem... De nyugodtam behivatkozhatod szószerint, hogy okoljunk.