Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalix02

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lyken nemzetközi jegyet szeretett volna venni a Keletiben, szerintem nem mondok el újdonságot, hogy rá is faragott erre. Végül is ő a hibás, hiszen tudvalevőleg aki jegyet akar, az menjen ki napokkal korábban, nemzetközi jegypénztárnál esetleg már hetekkel korábban - de itt most nem…..
kalix02 2011.05.20 10:46:13
@Terézágyú:

Ad.1 Itt nagyobb pénzt lehetetlen felváltani, ehhez valamit vásárolni kell. Én jegyet akartam vásárolni.

Ad.2. Írtam, hogy buszmegállóban van trafik, ott lehet nagyobb címlettel is jegyet venni

Egyébként nem ez a probléma, mert én megoldoom a helyzetet, tudok magyarul. De elképzeltem a helyemben egy külföldit, csak ennyi
kalix02 2011.05.20 10:24:05
Sziasztok,

Én lengyel vagyok, több mint 20 éve élek Magyarországon, és azt szeretném hozzátenni, hogy nem csak MÁV, a BKV is jó reklámot csinál az országnak. A következő történt velem:

Már vagy 10 éve nem közlekedek BKV-vel, hanem kocsival, de pont most kétszer akartam BKV-vel menni. Egyszer, amikor leadtam a kocsit vizsgáztatásra a XVI-ik kerületi Suzuki Gusztávhoz. Gondoltam van 2-3 órám, akkor elmegyek Pólus Centerbe. Volt is a közelben egy buszmegálló, járt megfelelő busz, csak sajnos sehol a környiken nem lehetett buszjegyet venni. Végre úgy döntöttem, elmegyek jegy nélkül a legközelebbi olyan megállóhoz, ahol lehet jegyet kapni. Így mentem 2 megállót és csak imádkoztam ne találkozzam ellenőrrel. Megérkeztünk egy lakótelepre, ahol volt egy végállomás. Gondoltam, itt biztos vehetem 2 jegyet, de tévedtem. Az állomáson volt 2 jegyautomata, de sajnos apróm nem volt, csak 20000-em. Buszsofőröktől nem lehetett jegyet venni... Hát elindultam gyalog a lakótelep felé. A legelső megállóban volt egy ABC, jegyük nem volt, de azt mondtak, mellettük levő boltban kapható. Bementem oda - éppen elfagyott. Szemben volt egy lottózó - bementem oda is - semmi. Szép, napos idő volt, elsétáltam tehát a közelben lévő villamos végállomásához. Volt ott egy építmény, gondoltam ott lesz egy BKV pénztár. Sajnos nem volt. Tehát sétáltam tovább. Meglátogattam egy kocsmát, egy trafikot, egy virágboltot, DM-boltot - sehol nem lehetett jegyet kapni. Végül eljuttattam XV-ik ker. piacra - ott a megállóban végre vehetettem egy db jegyet. Addig sajnos idő annyira elment, hogy beültem a buszba és visszamentem a szervizbe a kocsiért.

De nem tanultam semmit a kirándulásomból, mert rá egy hónapra megint kellett volna villamossal mennem, a megálló közelében 2 helyen nem tudtam jegyet venni, mindig elküldtek végállomási pénztárhoz. Akkor már feladtam, és inkább bementem a belvárosba autóval. Inkább fizetek SMS-sel parkolást, mint időt vesztegetek jegyvásárlási próbálkozásokra.

Tanulság: ha Budapesten akarsz BKV-re felszállni legyen nálad jó előre vásárolt BKV jegy, vagy bliccelni kényszerülsz.

Nem tudom, hogy ide látogató külföldiek hogy szoktak ezt megoldani. Lengyelországban egy Miskolc nagyságú városban lakom, ott a buszon lehet 2 zlotyért (140 Ft-ért!!!) jegyet venni BÁRMIKOR - minden buszon jegyautomata van felszerelve. De akkor is szinte minden busz megállóban van trafik, ahol jegyeket árulnak. Ott joggal büntethet az ellenőr - nem mondhatod hogy nem tudtad jegyet venni.

De Budapest egy világváros. Vagy nem?