Regisztráció Blogot indítok
Adatok
puska123

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Piroslap Egy tűzoltó levele 2011.05.18 13:17:00
Harcolnak a tűzoltók és rendőrök. Pontosan miért, talán ez a nyílt levél fogalmazza meg a legjobban, amit egy hivatásos tűzoltó írt, íme: Eddigi rövid életem során nem gondoltam volna, hogy valamilyen módon papírra vetem a gondolataim, esetleg gondjaim. Kissé még most az…..
puska123 2011.05.20 05:08:11
Tisztelt hozzászólok, tisztelt levélíró!
Szomorúnak tartom, hogy ebben az országban akkora a keserűség, hogy az emberek egymás ellen fordulnak! Lehet én gondolom rosszul, de nem indulatból és nem érzelmi alapon kell megközelíteni ezt a kérdést! Nem azt kell erősíteni, hogy kinek a munkája a többet érő a másiknál! Ez infantilizmus! Mindenkinek nagyon fontos a munkája legyen az segéd munkás vagy tudós ember, ha van eredménye és egy szép államban őt megbecsülik!
Megpróbálom reálisan kezelni ezt a kérdést, noha nem fog sikerülni, hiszen több mint 25 éve fegyveres szervnél dolgozom! A mi szakmánkban úgy mondják, hogy lentről kezdtem és több diplomát szerezve eljutottam egy bizonyos beosztásig! Nem magamról szeretnék írni csak jelezni szeretném, hogy a témában talán kicsit kompetens vagyok!
Amikor valaki felszerel, felszerelt egy fegyveres szervhez többek között végig ment egy fizikai felmérésen, lepriorálták, megfelelő iskolai végzettség kellett és el kellett fogadni, hogy ha sikerül neki egy sajátos jogi helyzete lesz!( sajátos szolgálati körülményekkel nem ellentétes joga).Nem tudok pontos számot mondani de talán a jelentkezők ( nem a dolgozó lakosság) közül 10-ből 1 nek sikerül!
Mit is kell vállalni: Nem akarok jogi nyelvezettel élni ezért közérthetően fogalmazok! Állandó készenlét, folyamatos elérhetőség, ha lakhelyed 4 óránál tovább elhagyod be kell jelentened, amikor én felszereltem külföldre történő utazást engedélyezni kellett most bejelentési kötelezettség, tiszta ápolt megjelenés,soha nem késhet el, parancs uralmi rendszer, másodállást csak engedéllyel végezhet, évente fizikai állapotod felmérése! Ez csak néhány kiemelve a sajátos szolgálati jogi helyzetből!
Mit kapsz érte:( Kezdő tiszthelyettesi fizetés) Nettó 70.000.-ft fizetés, társadalom megbecsülése, 13.-havi fizetés, ruházati utánpótlási illetmény, kedvezményes üdülés,a családtagoknak is, ingyenes bérlet, kaffetéria, ha jól dolgozol vagy a hszt.-ben meghatározott évek után előléptetés, jutalom, 25 év becsületes munka után tisztességes szolgálati nyugdíj!
Mi lett belőle: 70.000.-ft fizetés! Hat éve bérstopp,ruhapénz fele, (1 pár szolgálati bakancs és egy nadrág, zokni pótlására elég) ha 5 percet késel 80.000.-ft-tól felfele büntetés, a kedvezményes üdülés másfélszerese a civil üdüléshez képest, nincs ingyen bérlet,kaffetériát csökkentették idén nincs már jutalom keret! Senki ne értse félre nem sikerdíj! Ha lenne akkor mondjuk egy megyei jellegű intézetnél a teljes személyi állományra a jutalomkeret éves szinten 200.000-ft!
Hova is szeretnék eljutni! Nem az a bosszantó, hogy a felszereléskor kötöttünk egy "szerződést" amit az állam évente megszeg következmények nélkül hanem, hogy most saját embereinek hátat fordít! Úgy kommunikálják a nyugdíjkérdést (állításuk szerint 30.000 főt érint), mintha ez lenne az egyetlen kiút és mi lennénk a hibásak! Mindenki ránk haragudjon! Talán azt elfelejtik mondani, hogy azért ilyen kevés a fizetés, mert akkor az volt az életpálya, hogy azért keresel 25 éven keresztül kevesebbet mint a versenyszférában mert ha 25 öt év szolgálat múlva elmész nyugdíjba, amivel most kevesebbet kapsz ott visszaadjuk! Az emberek nem buták, mindenki számol és akinek ez megfelelt, vállalva a totális intézmények negatív hatását végig csinálta becsülettel!
Mennyire valótlan és e témában félrevezető kommunikáció, hogy nem megengedhető a 30.000 ember otthon ülése! Tisztelt értelmes urak! Nem ülnek otthon!Ők nem lusták,tudják? ők önöknek dolgoztak! Visszamentek dolgozni a versenyszférába amiből adóznak! Na persze a nyugdíjaikkal együtt adóznak! A 25 év államnak végzett munka és hozzáadva a civil legális munkából származó jövedelmet pont elég az emelkedő devizahitel kifizetésére!
Még egy utolsó gondolat: "Új életpálya modell"!A régit is semmibe veszik ki fog önöknek hinni! Miért nem lehet egyszer tisztességgel, megbecsüléssel búcsúzni!
Mi Magyarok mindig a múltunkkal vagyunk elfoglalva, volt egy aranycsapatunk, volt egy....A Lényeg, hogy most miért nincs! Volt egy igazán jó fegyveres rendvédelmi szervezetünk az, hogy most miért nincs, tudjuk kinek köszönhetjük!
Van egy mondás amit mindenkinek ajánlok! " Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani"
Ha netán valakit érdekel az elképzelésem, hogy miként lehetne változtatni a szolgálati törvényt, szívesen partner vagyok!
Tisztelettel: börtönőr