Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Papírtacskó

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Munkahelyi terror blog,   Nem rég óta vagyok az oldal olvasója, de annál lelkesebben igyekeztem vissza-vissza olvasni a cikkeket. Persze még a felét sem sikerült letudnom, ezért nem tudom, járt-e még más is hasonlóan hozzám. Ahogy látom, sokan azért emelik fel a szavukat,…..
Papírtacskó 2012.01.27 11:42:14
Valójában tényleg így működik a dolog. Amikor állást kerestem, a közvetítő cégeknél valamennyi HR-es nőnek modell alkata volt:). A recepciósok is kizárólag csak szép arcú fiatalos lánykák lehetnek.
Legtöbb cég azt sugallja már a honlapján is, hogy náluk fiatalos fehér fogú, mosolygós egészséges egyedek dolgoznak, telik a munkavállalónak a saját szépségére, jól megy a cégnek.
Gyakorlatilag csak egy törvény hiányzik, hogy minden 35év feletti 60Kg feletti női egyedet likvidáljanak.
Ez egy ilyen világ, hiszen állatokból lettünk, de azok vagyunk ugyanúgy megy a kiválasztódás.

Volt is egy ilyen film mostanában azt hiszem lopott idő a címe. Arról szól, hogy mindenki szép és fiatal 25éves koráig öregszik, utána a karjukon bekapcsol egy óra és 1 évről kezd visszaszámolni, ha lejár akkor kampec:). Időért dolgozhatnak. Van aki gyárba dolgozik naponta kap egy "nap" fizetést, de vannak benne ilyen csizmás-ribik is, akik gondolom időért mindent:D. Persze vannak a gazdagok akiknek több 100év van az órájukon. Visszatérve ott is mindenki fiatal és vékony és szép:). Mint itt a valóságban. Én még ronda nőt talán 100/1-et láttam multicégnél , pedig már dolgozom pár éve.
Tényleg diszkrimináció, de sokszor azt látom, hogy a dagadt nők kötekedősebbek és kavarják a szart. Akkor inkább egy mosolygós karcsú nő, mint egy búval baszott rém. Persze van amikor pár csizmás-ribi is elszáll magától és teszi az agyát, az se jó.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Papírtacskó 2011.08.19 12:22:39
Még egy gondolat:
Miért csak Magyarországon van az a bevett szokás, hogy titkolóznak a fizetésről, mintha tabu lenne valami kerülendő dolog. "versenyképes fizetés"
Kérem válaszoljon valamelyik bölcs HR-es innen a forumról, mert kíváncsi lennék miért tabutéma ez.
A legtöbb hirdetésnél a munkaadó/munkahely is ismeretlen, sokszor nem tudom felmérni ,hogy hova jelentkezem. Merre van a munkavégzés helye pontosan????Miért nem írnak ki konkrét dolgokat sosem?
Szerintem így nézne ki egy korrekt hirdetés:
Gipsz Jakab kereskedelmi Kft alábbi pozícióra keres 3FŐ munkatársat: Adminisztratív munkakör.
Előrelépési lehetőség nincs, mert a főnök egybe az ügyvezető vagy a törzsbetétes:)

Feladatok: Telefonon ügyfelekkel kapcsolattartás, panaszok, reklamációk kezelése, partnerek nyilvántartása a cég saját rendszerében(svblhdv101-es program kezelése)

Elvárás : Középfokú végzettség, ha diplomás az nem gond, viszont nem kap többet,mint egy középfokú végzettséggel rendelkező kollégája.
ELŐNY HA JÁRTAS A svblhdv101-es PROGRAM KEZELÉSÉBEN, DE EGYBEN HÁTRÁNY IS, MERT AZT JELENTI, HOGY MÁR DOLGOZOTT ITT:D

BÉREZÉS: NETTÓ 90000FT AMI 6HÓNAP PRÓBAIDŐ UTÁN, HA MEGFELELŐEN EL TUDJA LÁTNI A MUNKAKÖRT FELMEGY 110000RE.
MUNKAIDŐ 1 MŰSZAKOS REGGEL 8-TÓL 17:30-IG, NÉHA SZÁMÍTANI KELL TÚLÓRÁRA (EZ 20%-OS PÓTLÉKKAL KOMPENZÁLJUK).
MUNKAVÉGZÉS HELYE 231213 BIHARRÖCSÖGE XYZ ÚT 16.PONT.
cég honlapja:
www.gipszjakabkft pont hú.

Jelentkezés telefonos egyeztetés után személyesen fényképes önéletrajzzal:
231213 BIHARRÖCSÖGE XYZ ÚT 16.PONT.
elérhetőség: 061 38348314619
NINCS E-MAIL.

Tehát. Mért nem lehet így? amióta internet/e-mail van azóta lett személytelen és szarrágás az egész.

Érdekes módon Kanadába Angliába bárhol nem titkolóznak a bérezéssel, ha azt nem is írják ki rögtön,akkor ott a céges kontakt és a jelentkezel elmondják, nem ködösítenek.

Pl:
www.craigslist.org
vagy az angol: www.gumtree.com

Valamelyik Hr-es adhatna magyarázatot miért van ez így Magyarországon.
Köszönöm.
Sajnálom, azt hittem menni fog veled, de ez most nagyon közbejött. TART MÉG A SZIGETES JÁTÉK - LÁJKOLJ ÉS NYERJ SZIGETJEGYET! szoszerint idezek, 2 diplomas, 23-25 eves, ennyi: "Szia! Nincs mit szépítenem. Beleszerettem egy másik csajba, eddig nem akartam elhinni, de ez van, nem…..
Papírtacskó 2011.08.01 21:22:05
@hasznavehetetlen régensherceg:
Ez az ott a pont!!:D
Dagadt tehén lehetett a posztíró.