Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MrVain

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Jó pár hónapja ping-pongoznak a sajtóban a nyolcvanas nemzedék témájával, és minden érintett társaságban előkerült már a vitatéma, a „már megint kirúgtak tőlünk két embert” kezdetű blokkhoz kapcsolódva. A nyolcvanas nemzedék tagjai – meg a kicsit…..
MrVain 2011.05.18 15:25:12
Sziasztok!

Előrevetítem, nettó 100-150 = teljes kilátástalanság a fiataloknak maximálisan igazuk van. DE:
Ez nem indok a semmittevésre és nem indok a diaszpórára. Ha nem tetszik, akkor változtassunk rajta közösen. „Tetszettek volna forradalmat csinálni” ugyebár. Nem tetszettünk Antal Úr! (Sajnos) Lehet, hogy ez a mondat 10-20 év múlva is megállja a helyét. Értsétek, ahogy akarjátok. Az nem megoldás talán már egyre többen látjuk, hogy majd 4 év múlva jól leszavazom a kormánypártot. NA ÉS? Semmi sem változik és nem is fog.
Egyesek szerint a kutyagumi büdös mások szerint meg kellene kóstolni költségmegtakarítás ürügyén. És Ön szerint? Akar részt venni a próba-kóstoláson? Ha igen adja meg E-mail címét. :D
Itt nem csak a vezető politikusokat kell lecserélni, a rendszert ALAPJAIBAN kellene megváltoztatni. Könyörgöm, hogy lehet az normális dolog, hogy azokat kiáltjuk ki sikeres üzletembereknek akik a 80as évek végén egyik napról a másikra milliárdos cégekhez jutottak fillérekért? Most persze jól prosperálnak az urak. A mai száz leggazdagabb magyar 90%-a nem tisztességesen a saját erejéből, ügyességéből, szakértelméből gazdagodott meg. A politikát ők csinálják nekünk a multikkal karöltve. Persze beszélni kellene még a szociális ellátórendszer tarthatatlanságáról, oktatásról, egészségügyről stb…
A lényegre már rátapintottak páran: A Káder rendszer nem azért volt jobb – ha jobb volt – mert egyszerűbb volt lakáshoz jutni. Nem arendszer volt jobb vagy rosszabb, az emberek voltak mások! A lakás mellett az egyéni igényszint illetve a lehetőségek hiánya közösen determinálták azt az életminőséget, ami a töredékébe kerül a mai szintnek. Akkor a lakáson és esetleg az autón kívül szinte nem kellett másra pénzt kiadni, hozzáteszem ne a lakás és autó /fizetés arányokat hasonlítsuk össze, hanem a fizetés / benzin vagy a fizetés/villanyszámlát. Eszünkbe sem jutott gyerekként a grundon történő focizáson kívül bármi másra is vágyakozni. Egy mai fiatal lépést sem tesz a félévente lecserélt mobiltelefon, MP4 lejátszó, notebook stb… nélkül. Nekünk akkor nem kellett Adidas meg Nike, nem is tudtuk, hogy létezik ilyen. Jól megvoltunk az egy pár tiszacipővel. Az öcsémmel együtt egy 9nm-es félszobában nőttünk fel kettőnk összes cucca elfért egy kisszekrényben. Még vezetékes telefonunk sem volt, nemhogy 4 személyes családban 4 mobil, 2 asztali sz.gép + notebook. Egy átlagos bevásárlás az ABCben: tej, kenyér, liszt, olaj, párizsi, kenyér elfért egy kis kézikosárban. Folytathatnám még a mai fiatal lányok Avon őrületével, fodrász, kozmetikus, liposzómás bőrradír stb… Ha akkor valaki ásványvizet vett volna kartonszámra hülyének nézték volna. Ezzel szemben nézzétek meg, egy mai síró-rívó emberke púposra rakja a Tescoban a bevásárlókocsit. Szóval ma is könnyebb lenne lakáshoz jutni, családot alapítani, ha az emberek hajlandóak lennének azon a szinten élni, mint akkoriban. És akkor az emberek boldogabbak voltak, mint ma. Nem érezték azt, hogy csődtömeg az életük és sikertelenek mert nincs két Audi a családban. Bizonyos szempontból persze könnyebb is volt. Jogosan lehet keseregni a gengszterváltáson, rablóprivatizáción, államadósságon stb, DE és is osztom, hogy a fejekben is van baj. Volt szerencsém bejárni Dél-Amerikát, Afrikát, a Közel- és Távol-keletet is. Nálunk sokkal szegényebb és kilátástalanabb helyzetben lévő országokban IGAZÁN mélyszegénységben élő emberek csupa mosoly arccal élnek. Ne gyertek azzal, hogy a tudatlanságuk/butaságuk miatt. Sok szegénységben élőt ismertem meg diploma, nyelvvizsga és mindenféle végzettség nélkül jól beszélnek 3-4-5 nyelvet, kialakult énképük, véleményük, értékrendszerük van, ismerik az euro-atlanti övezetben élők életszínvonalát, lehetőségeit, mégis tudnak boldogok lenni, családot alapítani stb. „Ez európaiaknak óráik vannak nekünk időnk. Ez nem a lustálkodásról szól. Időnk van magunkra, a családunkra, egymásra. Időnk van boldognak lenni. Időnk van megkeresni és megtalálni azokat az értékeket, amit az európaiak elfelejtettek.”