Regisztráció Blogot indítok
Adatok
viki0903

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Jó pár hónapja ping-pongoznak a sajtóban a nyolcvanas nemzedék témájával, és minden érintett társaságban előkerült már a vitatéma, a „már megint kirúgtak tőlünk két embert” kezdetű blokkhoz kapcsolódva. A nyolcvanas nemzedék tagjai – meg a kicsit…..
viki0903 2011.05.18 13:38:23
Kedves Kommentelők!

Böngészés közben akadtam erre az írásra. Én magam 82-ben születtem. Sok mindenben igaza van az írónak, de én úgy gondolom, hogy a mai fiatalok egyszerűen nem terhelhetőek. Én 24 évesen kezdtem pedagógusként dolgozni (előtte diákmunkáztam). Munkát úgy kerestem, hogy a megye összes középiskolájába küldtem önéletrajzot, nem csak a meghirdetett állásokra. Így jutottam olyan munkához, ami meg sem volt hirdetve. Egy év után egy másik megyébe költöztem, egy biztosabb állás miatt, ahol 3 évig dolgoztam, mindezt úgy, hogy a párkapcsolatom egy harmadik megyébe kötött. A tavalyi tanévet napi 120 km-es ingázással és egy picurkával a hasamban csináltam végig. De megérte, mert a 28, születésnapom után 2 héttel a kezemben tarthattam a kislányunkat, akire a férjemmel együtt nagyon vágytunk.
Nincs lakásunk, albérletben élünk, van egy 15 éves autónk, havi 170 ezer forintból gazdálkodunk. Ebből a pénzből fizetjük a lakást(50e), a rezsit, a kaját, a gyerekholmikat és az éppen adódó kiadásokat. Mindemellett havonta 15-20 ezer forintot tudunk félretenni.A szüleinktől anyagi segítséget nem fogadunk el, nekik sincs sok, ha mégis adnak, akkor azt mindig a kislányunkra költjük. Nem járunk nyaralni, síelni, wellness hétvégékre. Helyette nagyokat sétálunk, kirándulunk a környéken, és egyszerűen boldogok vagyunk, mert van egy csodaszép nyolc hónapos kislányunk, és 10 éve vagyunk egymásnak a férjemmel, örülünk, hogy minden reggel együtt ébredhetünk, és tudjuk, van kiért dolgoznunk, küzdenünk és élnünk.
Amíg nem szültem, nem tudtam elképzelni, milyen gyerekkel élni. Ma már azt nem tudom elképzelni, milyen gyerek nélkül. Minden kortársamnak kívánom, hogy olyan békében, szeretetben éljen a családjával, mint én. Higgyétek el, albérletben is lehet családként élni, nem feltétlenül kell rögtön önálló lakás, idővel majd meglesz az is.
Egy boldog 29 éves anyuka és feleség