Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barbalics István

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt kérdezik nap, mint nap ismerősök és ismeretlenek egyaránt. Az elmúlt három hónap történéseit természetesen nem mesélhetem el mindannyiszor, mert hosszú és kissé érthetetlen is, de természetesen magam is várom, hogy érdemben történjen már valami, ami egyértelmű és…..
Barbalics István 2011.05.18 17:15:33
@vörösposztó:

Tisztelt Vörösposztó!

Mivel személy szerint megszólított, válaszolok a megjegyzéseire. Észrevételei alapján nagyon alaposan ismeri a szervezet belső ügyeit, így feltételezem, hogy tagja a szervezetnek. Tagként pedig lehetősége van arra, hogy megkeresse az alapszervezet vezetőségét, és személyesen mondja el a szervezet vezetését illető kritikáját, észrevételeit, javaslatait. Biztosíthatom, hogy minden kérdésére, észrevételére választ fog kapni. Amennyiben pedig nem tag, úgy a szervezet belső ügyeiről a nyilvánossággal közölt tényszerű adatokon kívül nem kívánok további tájékoztatást adni addig, amíg nincs olyan új tény, amelynek a szervezeten kívüli közérdeklődésre számot tartható hírértéke lehet.

Kedves Vörösposztó!

Szeretném személyemet illető téves értésülését eloszlatni. Többek között biztosítási szakjogászi diplomával is rendelkezem, ennek ellenére nem brókerezhetek, mivel a pénzügyi tanácsadói-közvetítői tevékenység végzését az ügyvédi törvény az aktív ügyvédeknek nem teszi lehetővé, sajnos. Sok volt ügyvéd dolgozik brókerként, akik hihetetlen karriert értek el rövid idő alatt, de én a saját szakmámat jobban szeretem, így hát a brókerkedéssel gondolati szinten sem foglalkozom. Az pedig, hogy az ügyvédi hivatás és a szervezeti tisztségviselés hogyan egyeztethető, vagy nem egyeztethető össze, az csak a tagokra és az ügyfeleimre tartozó bizalmi kérdés, amelynek megtárgyalása az érintettekre, s nem a nyilvánosságra tartozik. Egy olyan jogerős ítéletnek, amely egy korábbi jogsértő döntést megsemmisített, nem kell, nem is lehet érvényt szerezni, a felvetése értelmezhetetlen. A jogérvényesítésnek a célja a megsértett jog, értékrend helyreállítása, eredménye pedig annak megtörténte. Rögzült szakmai igényesség, hogy nem szokásom "ímmel-ámmal írogatni", de ha kell, azt megfontoltan teszem. Az életben vannak (írott és íratlan) szabályok, amelyeket illik tiszteletben tartani, s az ahhoz való viszonyulás minősíthető függetlenül a társadalmi életben betöltött szereptől, s nem a feltételezés. A tények makacs dolgok, attól még azok maradnak, s megkerülhetetlenek még akkor is, ha mások nem akarnak azokról tudomást venni. A keletkezett és kezeletlen kis és nagy dolgokat is rendbe kell tenni, mert minél tovább várunk vele, annál nehezebb lesz. Én nem akartam vulgáris módos szemléltetni a leírtakat, mivel nincs 18 jelű piktogram a programban, ezért inkább nem hasonulok a stílushoz. Az alapszervezet elnöksége teszi a dolgát. Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo. (Az esőcsepp kivájja a követ, de nem erővel, hanem gyakori eséssel.) Sapienti sat. (A bölcsnek elég ennyi). A közért végzett munkánkról a május 12-i, egy beruházás margójára című blogban többet is megtudhat. Tisztelettel az olvasónak. Dr. Barbalics István