Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vadalmafa

50 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néha megkérdezik tőlünk, hogy mit lehet egy ekkora szigeten csinálni. Elsősorban élni nyugiban. Minőségi életünk középpontja nem a fogyasztás. Ha nem megyünk túl gyakran Tenerifére, akkor még talán a ökolábnyomunk is kisebb lesz, mint korábban volt a kontinensen. Elközlekedgetünk egy tank…..
vadalmafa 2021.03.25 10:25:36
A Karácsony az az ünnep, amelyre hálás dekorációt készíteni, hiszen a lecsupaszított természetet, a téli időszak sötétségét minden vidámság, fény és szín ellensúlyoz. A világhálóról gyűjtöttem az alábbi válogatást, a kezdőktől a profi origami mesterekig bátran…..
Az alábbiakban egy nem mindennapi csomagolásban. Imádnivalóak ezek az átgondolt, csomagolástechnikai bravúrok. A dobozban minden szükséges eszköz szállítható, a barna dobozban akár törölköző is tárolható. És ha stílusosak akarunk lenni (és hűségesek a blogon megszokott…..
...ahogy mi tanultuk anno obligát módon az ABC-t (habár én szerettem). Ma már számtalan szemléltető vers és ábra segíti az elsősöket a betűk megismerésében. A borongós iskolakezdést talán némiképpen vidámabbá teszi az alábbi térbeli, fantáziadós kollekció. Talán -…..
A Smartmobil konferencia programfüzete sikeresen ötvözte a látványt a funkcióval. A Nyiss szerkezeti ötlete alapján készült mock-up, az iPhone 5 készülék formáit tökéletesen visszaadó papírtok. Kinyitva feltárul a konferencia kihajtogatható programja, és a térkép a…..
Újrahasznosított papír alapanyagú lámpatesteket már volt szerencsénk bemutatni, egyszerű formáktól a hírnévig jutott design búrákig, sokfélét. Buza Krisztina iparművész a kísérletezéstől jutott el a fémhálóra burkolt merített papírból készült egyedi megvilágításig.…..
A kiskertek és termelői piacok benépesülésével a friss, tavaszi zsengékre fókuszálunk. Én is egyre több recept-tippet, gourmand vásár-meghívót és étterem-akció értesítést kapok. Lelkes piac-látogatóként öröm látni a pultok és asztalok kínálatát színes papírokból…..
A papír egy csoda! Virágbontás 2014.02.27 13:10:12
Sajnos még nem a természetben, de természetesen papírból. A quilling nem újkeletű, de egyre népszerűbb papírhajtogatási technológia. Könnyen elsajátítható, és megfelelő mennyiségű szabadidő esetén csodákat tekerhetünk a kis papírcsíkokból. Amíg kivirul a mező és a kert,…..
Ezek olyan ábrák, amelyeket lehet étkezés közben is nézni. (mégsem fordul fel közben a gyomrunk) Az "anatómiai pontosság" kifejezés meglehetősen kedvelt szófordulat a narráció minden területén. De ha valahova joggal lehet ezt a meghatározást használni, akkor azok Lisa…..
A papír egy csoda! A hóra várva 2014.01.10 06:01:00
Amíg beterít bennünket az első kiadós hólepel, Eiko Ojala papír-tájképein csodálhatunk havas idillt. Az észt művész egyszerű formákkal és vonalakkal is eléri a kívánt hatást: bámulatba ejt. Letisztult, tehetséges képei visszaadják a természet szépségét, amelyet az általa…..
Ugyan jócskán túl vagyunk az ünnepi hangulaton, az alábbi termék mégis megérdemli a retrospektív bemutatást. A papír alapú, igényes karácsonyi lapok létjogosultságának mintája ez a mű az online küldhető olcsóbb, ám jóval személytelenebb üdvözletekkel szemben.  Az…..
A papír egy csoda! A japán csoda 2013.12.06 13:49:53
Remélem nem volt túl sok a papírpalotákból mostanság, mert ezt muszáj a plénum elé tárni. Természetesen az origami hazájából származik, egy japán egyetemista diák, Wataru Itou készítette négy éven át. Olyan jól sikerült a kis kastélyos városrész, óriáskerékkel és…..
Már csak 10 nap van adventig: készíts saját adventi naptárt!  A karácsonyi készülődés egyik lelkes megnyilvánulása a kisgyerekes családoknál az adventi naptárak előkészítése, feltöltése. A december 1-én induló és Karácsonyig tartó adventi időszakban felkerül a…..
Nem érzem magam maradinak azért, mert még mindig a hagyományos, könyvtárszagú, keményfedeles (vagy "ponyva") könyveket szeretem kézbe venni és végigolvasni a terjedő e-book-kal szemben. Egy szép kiállású, igényes könyv nem csak tartalmilag, hanem vizuálisan is élményt…..
Vajon a matt, vagy a fényes papír illik a Breitling karórához? Vajon milyen hosszú cikket lehet elolvasni egy spaban a stresszűző arcpakolásra várva? Mi a kínosabb: ha Dundika, vagy ha Mark Zuckerberg egész alakos címlapfotója van kicsapva a tárgyalóasztalra? És egyébként is vannak…..
vadalmafa 2013.11.12 10:12:19
A kézreálló origami munkák helyett most nagyobb távlatokat mutatunk be. Egy városnyit. Ezúttal nem a részletgazdagság ejt bámulatba, hanem a térlátás és a szemléletmód. Matthew Picton brit papírművész a hagyományos térképszerkezet mentén kísérletezik papírutcákkal és…..
Nem igazán vagyok híve a tőlünk alapvetően idegen angolszász szokások felkarolásának. Azonban amikor már egyre halványulnak a nyári emlékek a korán sötétedő esték alatt, de a Karácsonyig még sok hideg éjszaka vár ránk, jó látni a kertekben és ablakokban vigyorgó…..
A legtöbb művész, aki a papír alapanyagában látja alkotásainak legjobb megtestesülését, előbb-utóbb egyedi, rá jellemző speciális és felismerhető irányt vesz. Nos, ez Richard Sweeney-ről nem mondható el. Ahány munka, annyiféle bámulatba ejtő eredmény. A fiatal brit művész…..
Ideje a hangsúlyt áthelyezni a nemzetközi papírművészekről magyar alkotókra. Különleges darabokat kínál a Design Hét alkalmából a Loffice október 5.-i aukciója, de mint "paperofil" embernek, köztük is a papírvázákon akadt meg a szemem... Az őszi…..
Továbbra is a napi sajtó reciklálását szem előtt tartva egy zseniális papírszobrászhoz jutottunk. Az Egyesült Államokban született és élő Will Kurtz anatómiai ismereteit felhasználva készít újságpapírból emberi alakokat és hűséges társaikat. Az élethű ábrázoláshoz a…..
Az újságpapírok sokféle újrahasznosítási ötletével találkozhattunk már. Iskolások az osztálypénz gyarapítására gyűjtik a megunt olvasnivalót, ruhatervezők a környezetvédelem jegyében kreálnak újságpapír öltözékeket, Ivano Vitali pedig fonalat fon belőle. 1995-ben…..
Sem azért, mert ha pusztán a témát nézzük, az ABC elsajátítása első osztály első féléve. És azért sem, mert olyan betű-kreációkat mutatunk be, amelyek nem a szokványos rajzórák (eufemisztikusan: vizuális kultúra) tananyagainak szerves részei. Azért a közhelyekhez annyiban…..
Origamic Architect - meg sem próbálom lefordítani, valami olyasmi, hogy papírhajtogató építőművészet vagy mérnöki papírművészet. Pedig egyre többen hódolnak ennek a gyönyörű hobbinak. Az origami (amikor hajtogatnak) és kirigami (amikor vágnak is) világát elsősorban…..
Időről-időre újra felbukkannak az interneten zseniális névkártyák. Mi is több kollekciót tettünk már közzé a blogunkon. Habár a papír alapú, nyomtatott névkártyák jelentősége némileg csökkent a QR kód és a digitális világ terjedésével, a különleges alapanyagú, egyedi…..