Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ibrahim a tevehajcsár

0 bejegyzést írt és 2778 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
medicslife Miért telt be a pohár! 2017.03.04 00:59:29
Orvostanhallgató voltam Szegeden. Azért írom meg, melyik városban, mert a postokból úgyis egyértelmű lesz előbb utóbb. És ebben az írásban, arról lesz szó, miért telt be a pohár.   Ehhez előbb az alapokat el kell mondanom az orvosképzésről. 1922 óta 6 éves osztatlan képzés. Ez azt jelenti, hogy nem…..
Ibrahim a tevehajcsár 2017.03.05 15:37:43
@kronoszinklasztikusinfundibulumgenerátor: A helyzet a következő: 3 egyetemet végeztem el, kettőt itthon, egyet külföldön. Lehet, hogy amit írok ki fogja verni egyeseknél a biztosítékot, de ezek után a tapasztalatom az, hogy a magyarországi felsőoktatási intézmények többségét átlagos képességekkel és átlagos szorgalommal el lehet végezni. Mondom ezt úgy, hogy a három közül, amit elvégeztem, az egyik a BME volt. Amennyiben a tisztelt poszterinának kétségei vannak, vagy azt hiszi, hogy az orvosi nehezebb, mint a többi, javaslom menjen át a műszakira. Ja, hogy ott is kevés az idő? Igen. Ja, hogy a fizika előadás a Budafoki úton van, a mechanika pedig a Petőfi híd budai hídfőjénél, és futva sem érsz át a két előadás közti szünet alatt? Igen. Ja, hogy mechanikából tervezési feladat is van, pedig leendő villamosmérnökként soha nem fogsz mechanikai rendszereket tervezni, szóval ez is csak a szívatás rész? Igen. Stb. stb. De: ha el tudod végezni, akkor minimum megtanulsz tanulni, és kapsz egy alapot, ahonnan szakmailag is tovább tudsz lépni (ha van elég ambíciód a választott szakmád iránt). Hogy egyszerű, kényelmes lenne? Nem, erről szó sincs.
Jobbegyenes Az eltévedt Mohamed 2015.09.28 16:39:29
Lassú az internet, rossz a kaja, unalmas a tábor és még pénz is kellene cigire. Így panaszkodnak egy holland menekültszálláson a migránsok. Finnország pedig túl hideg, nincs tea, nincs étterem, nincsenek bárok, ráadásul senki nincs az utcákon, csak az autók - mondja Mohamed, aki…..
Ibrahim a tevehajcsár 2015.09.29 11:13:32
@bandiras2: Az azért egy picit kamuszagúnak tűnt számomra. Elég gyakran megfordultam a Keletiben, meg Bicskén is közöttük. Nem annyira az volt a jellemző, hogy agresszívak lennének a magyarokkal, inkább az, hogy az urdu és pastu meg esetleg (a tényleg Szíriából jövő kisebbség esetén) az arab valamelyik dialektusán kívül semmilyen nyelven nem értenek, angolul annyit tud nagy részük, amennyi út közben ráragadt, ami figyelembe véve a lehetséges útvonalakat édes kevés. Irataik valamilyen rejtélyes oknál fogva általában nincsenek. A német munkaügyi miniszter a múlt héten nyilatkozta, hogy legfeljebb 10 %-uk lesz beintegrálható a munkaerő piacra. Ha csak 1 millió menekülttel számolok hosszú távon, ami erőteljes és indokolatlan optimizmus részemről, akkor is itt lesz 900 ezer fő, akik beilleszkedni nem tudnak és nem akarnak, a munkaerő piaci értékük = 0, hazamenni még kevésbé akarnak, de jól élni igen. Esetleg levezetné valaki (mondjuk pl. Merkel asszony), értelmesen a "B" tervet, hogy mihez kezd velük?
A német lenne az első javasolt idegen nyelv az oktatási államtitkárság nyelvoktatási stratégiája szerint, írja az Origo. A dokumentum korábbi változatához képest (ami tavaly már szerepelt tekintélyes sorozatunkban) kicsit finomodott ugyan a hangnem, de a lényeg ugyanaz maradt:…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.11.06 10:32:56
@látjátok feleim szümtükkel: "Honnan veszed, hogy a lakosság 2/3-a beszélni fog egy idegen nyelven? " Hát, csak idő kérdése: pár évtized, és a lakosság nagy része minimum két nyelven fog beszélni: lováriul és magyarul.
:DD
Ibrahim a tevehajcsár 2012.11.06 10:40:17
@thoma24: "Az Egyesült Királyságot leszámítva egyébként sem beszélik Európában sehol sem az angolt." Akkor gondolom Hollandiába, Dániába, Svédországba még nem sikerült eljutnod. Hollandiában (saját tapasztalat) az újságos bódéban az eladó, a kórházban pedig a török vendégmunkás takarítónő is beszélt angolul (na az utóbbi nem értett volna meg egy Shakespeare darabot a színházban, de megértette ha kérdeztek tőle valamit, és válaszolt is rá, ha gyenge angolsággal is.

Dánia: bevásárlóközpont: a pici gyermekével napi bevásárlást intéző fiatal anyuka számára nem jelentett problémát, mikor angolul szóltam hozzá, anélkül, hogy tudakoltam volna, hogy beszéli-e a nyelvet. Igen, beszélte, mert ott ez természetes.
Sőt! Moszkvában és Shanghaiban is egyre többen beszélik az angolt.
Tisztelt Mt blog! Pár hónapja váltottam munkahelyet, természetesen nem önszántamból, de így utólag már nem is bánom. Belekeveredtem egy munkahelyi csetepatéba, amelynek következtében pokollá próbálták tenni a mindennapjaimat a kolléganőim. A történet röviden annyi, hogy az…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.08.14 17:08:35
@HK417: Nem érdemes. A legutóbbi BTK módosítás, az erőszakos bűncselekményeket meglehetősen szigorúan "rendeli büntetni". Ha pedig emberesen pofánvágod, akkor jön az orvosi látlelet, meg a feljelentés, és .....a folytatást ktalálhatod. Egyébként sem tartom túl emberesnek egy nő pofánvágását. A verbális agressziót nem fizikaival kell "kezelni", de kezelni kell, az kétségtelen.
Így járjon egy pár külön szórakozni... http://csajokespasik.blog.hu/2012/04/13/megcsaltam_ot_megsem_hagy_el..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.04.15 12:06:05
@"Zsu": Nem a szabad időm miatt, hanem azért, mert sok-sok tevét kaphatnék értetek (tényleg sajnálom de a teve a kedvenc állatom. Az ágyamban is van egy plüssteve - kétpúpú - azzal alszom).
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.04.15 12:06:44
@_Ω_ ["Kata igazán hosszúnickű" fanklub]: Jó étvágyat! Én pedig mentem csutakolni!
CSÁ mindenkinek!
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.04.15 13:12:49
@Dr. Jula Watson: teve. Neked nincsenek pluss allataid?
:)
Addig jár a korsó a kútra, míg gyilkos nem lesz a mosolya... És azután is! http://csajokespasik.blog.hu/2012/04/10/a_harmas_szex_maga_a_mennyorszag..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.04.10 14:54:08
@Dr. Jula Watson: Öööö felénk nem illik pajkoskodni egy nőnek, mert rövid úton megkövezzük! Ugye ez a módszer neked is szimpi?
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.04.10 14:54:52
@Dr. Szöszi jóseggű jóillatú jócickójú jócombú Kata: Nem, nem minden fasza, mert azt, hogy "fasza-e" kötőjelezzük!
:)))))
Ibrahim a tevehajcsár 2012.04.10 16:26:39
@Booombastic alias Milady de Winter: Nekem ezek közül a kéthengeres gőzmozdony a legszimpibb (természeteseb szigorúan csak virtuálisan)!
:)
A mai poszterin pasija egy igazi pszichomókus, de legalább fennhangon hirdeti is. http://csajokespasik.blog.hu/2012/04/04/a_pasi_olelget_aztan_lealaz..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.04.04 18:51:46
@kiraaaaa: Bibibíííí! De van!
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.04.04 18:57:15
@tértivevény: Hát, nem ismerem sem a jósnőt, sem a viccet, de tényleg azt hiszem, hogy van!
:)))
Ibrahim a tevehajcsár 2012.04.04 19:01:57
@tértivevény: Jó! Nem emlékszem, hogy hallottam volna korábban.
:)
Mivel régóta vagyok nyelvvizsgabiztos, szeretnék néhány igen elterjedt tévhitet eloszlatni amelyekkel úton-útfélen találkozom. Az apropót az adta, hogy beol.hu-n ma megjelent,hogy ismét bíróság elé áll egy csaló, aki valaki más személyi igazolványával próbált "segíteni"…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.03.14 07:59:48
Gratulálok, jó az írás. Nekem egyébként pozitív tapasztalataim vannak/voltak, a Rigó utcai vizsgákkal, vizsgáztatókkal, még akkor is, ha a szóbelin a magnószöveg egy zajos szállodai hallban játszódó beszélgetés volt a recepciós és a vendég között. Ezt én nem kiszúrásnak, hanem életszerűnek éreztem inkább. Aztán olyan munkakörbe kerülve, ahol naponta kellett használnom az angolt, ráadásul Távol-keleti partnerekkel és rögtön telefonon, rájöttem, hogy a zajos szállodai hall nem a legrosszabb környezet, ahol az embernek el kell boldogulnia a nyelvtudásával. Mint ahogyan később, mikor Londonba beiskoláztak egy szakmai továbbképzésre, ott is rá kellett jönnöm, hogy irodalmi angolt senki sem beszél, az előadó is vidéki, és dialektusban adja elő az optikát meg a fizikát. Szóval az ember nem a nyelvvizsgabiztosnak, hanem saját magának tanul. Egyébként hosszú hajú huszonéves vizsgázóként sem voltak velem szemben "előítéletesek" a vizsgáztatók, ellenkezőleg: kedvesek és segítőkészek voltak. Egyébként nálunk (értsd azon a nyelvtanfolyamon ahova én jártam) már a felsőfokú előkészítő házi vizsgáján is Rigó utcai vizsgáztatók és követelmények "játszottak" a felkészítés során, és kifejezetten jó tapasztalataink voltak velük.
Más: többen említették a hollandokat. Elég sokat dolgoztam Hollandiában, most is vannak holland partnereink, és kifejezetten jó nyelvtudásúak. A holland kórházban a török vendégmunkás takarítónő is beszél angolul. A hollandok azt mondják (erről is beszélgettem velük), hogy igen, ők eleve megtanulnak három idegen nyelvet, mert ők egy kis nép, senki sem beszéli a nyelvüket, és körbe vannak véve angolul, franciául és németül beszélő országokkal. Irigylésre, de még inkább követésre méltó hozzáállás. A poszt írójának sok sikert és jó egészséget kívánok!
„Szeretem a feleségem, de nem bízom benne, és mégis reménykedem, hogy lehetne valami ezzel a fiatal lánnyal, akivel olyan jól megértjük egymást” - mivel a feleség nem egyszer csalta meg posztolónkat, egy idő után a férj is kedvet kap egy kis félrelépéshez. Egy fiatal…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.03.09 13:09:22
@Dr. Jula Watson: süket szoba (minden hangot elnyel a burkolat).
Ibrahim a tevehajcsár 2012.03.09 13:10:29
@Dr. Jula Watson: Én pedig a tér-idő-tömeg összefüggésnél: ha jó az idő, a tömeg lemegy a térre.
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.03.09 13:30:50
@Dr. Jula Watson: Hát esetleg a második ukrán front még hathat(na, ha lenne).
:)
„A pasas finoman szólva is egy bunkó. A kolléganőm szereti őt. Látom. A pasas meg nem értékeli, de tényleg nem” – Levélírónknak nagyon tetszik a kollegina, aki bár házas, mindig kedves és figyelmes vele, sőt, még munkán kívüli telefonokat is lezavarnak olykor. A…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.03.08 12:02:50
@JOKKA21: Hehe, szeretnéd, mi?
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.03.08 12:04:56
@_Ω_ ["Kata igenis bombanő" fanklub]: Azzal nincs problémám. Mondtam már: itt virtuálisan mindenki olyan lehet, amilyen épp szeretne, nekem teljesen mindegy, én hiszek, mindenkinek, mint a muzulmánok, mert az nekem semmibe sem kerül.
Ibrahim a tevehajcsár 2012.03.08 12:21:12
@Boooombastic: Hát igazából legszívesebben teletelepíteném a sivatagot Fornetti árusokkal és boltokkal, mert pogácsából tényleg nem sok van errefelé.
„A lány is megmasszírozta a munkában elgémberedett Apuka vállát… és egyik alkalommal meg is történt az, ami ilyenkor meg szokott történni a pornófilmeken” – kaptunk egy érdekes „mesét”, amit biztos nem fogsz soha felolvasni este, lefekvés előtt a…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.03.06 16:20:34
@tőzegmalac: Búcsúszexet szeretnél Katával?
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.03.06 16:22:27
@gyvy: Hát lehet azért időnként wellcome sex is nem?
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.03.06 16:26:21
@Bundabandi: Hja kérem, ez itt olyan, mint a színház: későn jövők, csak szünet után...
:)
„Lesenkizte B-t, mondván, hogy 35 évesen még mindig bizt.őr és azt is elkezdte felsorolni, hogy miért hagyta el őt a felesége” - mivel a lovag korán berúgott, posztolónk a nővérével kötött ki egy ágyban. Most megtudhatod, hogyan kell udvarolni…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.03.02 16:13:11
@_Ω_ ["Kata igenis bombanő" fanklub]: Igen, én Figy Elek vagyok, és semmi sem kerüli el a figyelmemet, ha egyáltalán elolvasom. Ő azért nem alapított fanklubot mondjuk, de tőle már az is nagy teljesítmény, hogy nem MNK-zza le lépten-nyomon.
:)

@michaela77: Nem, én nem látok és nem hallok semmit, csak a tevéimet amint bőgnek (tudod épp párzási időszak van, és ilyenkor rettenetesen tudnak bőgni a tevék). Egyébként nem Sheldon vagyok, hanem,...na inkább nem is folytatom, mert az már-már súrolná az IRL info határát.
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.03.02 16:13:51
@tőzegmalac: Attól tartok felakadt a tű! Megnéznéd, ha megkérlek szépen?
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.03.02 16:15:44
@gernika: Te meg ne legyél már ilyen kíméletlenül őszinte szegény Jokkával így péntek délután negyed órával a munkaidő vége előtt!!
:)
„Felesleges indokokkal nyomozgat utána és ha meglátja a kocsim Dia háza előtt, másnap kivágja nála a balhét” – választós menettel indítjuk a tavaszt. Mindkét lánynak megvannak az előnyei / hátrányai, ám az egyik hölgy erőszakos exbarátja esetleg megkönnyíti a…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.03.01 20:25:16
@_Ω_ ["Kata igenis bombanő" fanklub]: Annyira azért nem gáz egyik sem! Szóval nem érdemes nagyon tiltakozni ellenük (igaz, nem is tiltakoztál).
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.03.01 20:26:17
@Picicsibe a szexistennő: De egy napot kibír egy töltéssel? Vagy csak kevesebbet?
Ibrahim a tevehajcsár 2012.03.01 20:47:23
@Picicsibe a szexistennő: Én sem tudom, csak a port.hu-n olvastam róla. Valami szappanopera.
:)
„10 perc múlva arról kezdett el mesélni, hogy ő barátnőt keres, nem csak egy csajt, és nem is futókalandot" - vicces randi egy szőke fiúval, aki nem bízza a véletlenre a vécéügyeit és hajlamos a rezgőre állított telefonját a táska legaljára suvasztani. Levélírónk…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.29 10:53:00
@tértivevény: Mondjuk megnéztem volna a Sz...-i Radisson Sas Hotel szobalányának az arcát, mikor utánam egyszer kinyitották a hűtőt és az összes csoki hiányzott belőle, pedig a plomba érintetlen volt, ami az ajtó észrevétlen kinyitását volt hivatott megakadályozni! Nem számoltak a ravasz beduinnal!
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.29 11:34:25
@A Jó Meglepően Izmos Hercege: Kapaszkodj meg! Rég jártál már iskolába! Az iskolában ugyanis egész rakás állat van! Sajnos két lábon járnak.
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.29 11:36:21
@(Ő_Ő): Hát anno decibel azt mondták, hogy nálunk (még mindig) az ú.n. "hármas nevelési rendszer" játszik, azaz neveli a gyereket a szülő, az iskola, és a saját közege (az utca pl.?), és amelyik nagyobb hatással van a gyerekre, az dominál a gyerek alakításában. C'est la vie!
„Mert ha újra össze akarna jönni vele, vagy csak egy búcsúszexet tervezne, akkor miért avatna be? – amikor a lány levelezni kezd netbarátjával, a fiú még foglalt, ám a csaja hamarosan eltűnik a képből, és ott marad a cybertérben két magányos szív. Lehet ebből hosszú…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.27 14:27:31
@_Ω_: Figyelek ám!!!
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.27 14:33:31
@_Ω_: Nem, nem fel sem tételeztem volna róla! Inkább csak informálni akartam a "kollégák" ténykedéseiről.
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.27 14:34:26
@mütyür a vaníliaszintről: Hogy öltözködjön? "Behívóan"? Ha már kihívóan nem lehet...
:)
„Elmondja, hogy már aznap megcsalt, amikor összejöttünk, azzal a fiúval, aki a táborba kísérte” - az ősi recept újra bizonyítást nyert: a tökéletes csajozási stratégia, ha meghallgatod a lányt. Ám ha az ingyenes pszichológusi szolgáltatással véletlenül…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.22 14:58:08
@Tetovált lány: :)))
Szia! Én is szeretlek!
:)))
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.22 14:59:25
@_Ω_: Ha gondolod kirakom az ablakba a telómat és felveszem neked. Ha erről te meg tudod állapítani, hogy mi a szándékuk, akkor nem hiába lettél Omega!
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.22 15:03:03
@_Ω_: Nos, a helyzet az, hogy nem nyertél. Én igazhitű vagyok, és nekem a barnák jönnek be (meg a vörösek, de ezt már említettem volt).
„Amikor jöttem haza este a melóból, a csaj egy másik sráccal szeretkezett az ágyunkban, szóval kiadtam az útját” - néha az albi mellé csajt is kapsz. Levélírónk egy csúnya in flagranti után azt hiszi, magányosan tölti majd a Szilvesztert. Ám új jelölt kerül a…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.21 12:58:34
@nemkellex: Nem bók volt, hanem kritika!
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.21 14:59:40
@Dr. Jula Watson: Igen, aztán megkérdik, hogy a hülye európai miért gyűjti a taknyát a zsebébe, és mit csinál vele, ha már eleget összegyűjtött!
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.21 15:00:38
@Tetovált lány: Mindent megjegyzek, és nem felejtek! Szóval jobb lesz, ha vigyázol velem! Szöszi!
:)))
„Nem láttam értelmét vele maradni, mert be kellett látnom, nem szeretem, mivel megcsaltam, ha tetszik, ha nem” – a lány részéről eleinte csak mókának indul a netes társvadászat, de a dolgok hamar komolyra fordulnak. Bár mindketten foglaltak, mégis megoldják, hogy…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.20 15:23:00
@mütyür: Nem kell, mert a többiek nem reklamáltak, csak te! Feleslegesen nem osztogatunk! Nem vagyok én Terézapu! Mit összekoncentráltam itt az előbb, hogy komolyan vegyem sajátmagam te pedig itt viccet csinálsz mindenből! Szégyelld magad!
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.20 15:29:06
@mütyür: najazér!!! Szerencséd, hogy öregapádnak szólítottál!
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.20 15:30:28
„Aztán anyum palija bekavart. Hajtott rám, de mivel nekem ott volt Alex, így nem érdekelt... Egyszer megpróbált megerőszakolni is” – az anya nem bírja tovább tolerálni lánya pasiját, így választás elé állítja: vagy kidobja őt, vagy elhúz a családi fészekből.…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.19 13:23:35
@tőzegmalac: Vikszont problémád sem lehet. Bárkit hívsz közülük, vagy bárki hív téged, nyugodtan köszöntsd úgy, hogy szia Mónika. Ha reklamál, hogy ő nem is a Mónika, akkor közlöd, hogy te minden nőt mónikának hívsz az anyukádtól kezdve a húgodon keresztül a főnöknődig, és ezzel meg van oldva a dolog.
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.19 13:24:41
@Picicsibe a szexistennő: Mijazhogyfúújjj? Méghaq sárgarépa lett volna! De uborka volt!
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.20 00:55:06
@JOKKA21: Esetleg úgy, hogy: "не поебаться ли нам с тобой?"
:)
„Megrázta a vallomásom, azt hitte, a gyerektéma csak ürügy és valójában csak így akarok szakítani vele” – Levélírónknak választania kell: vagy továbbra is bizonytalan remények között él, vagy lelép és hagyja, hogy párja termékeny talajba ültethesse magjait.…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.18 15:41:55
Bocsi, még egy utolsó, talán elolvasod poszter: nem eredeti, nem saját szellemi alkotás, egy másik honlap közéleti fórumjáról másoltam ki egy hozzászólást:
"Drága Kittie!
Én is emésztettem azóta a szavaidat ... nem könnyű reagálnom rá.
Először egy saját példa ...
Fiam a házasságunk 13. évében született.
Azt mondtam, ha nem sikerül a baba, 30 éves koromban örökbe fogadok egy gyermeket. Mégsem tettem meg ... s 32 évesen megszületett saját gyermekem.
Picit végig gondoltam B. logikáját ... nem tudok vitatkozni Vele, mert igazat szól.
Viszont nem értek egyet sem ugyanakkor, mert szép, nemes feladatot vállalna fel, de mégsem.
A Te/Ti genetikai vonalatokat kihalni hagyni, azt hiszem, bűn lenne ... egy ilyen képességű apa, anya után az egyetlen unoka sem adja meg a folyamatosságot, hogy megmaradjon a V.-ek öröksége?
Kár, hogy J. sem tesz/tett ezügyben, de ezt - nehezen - de megértem.
Az a véleményem, hogy B. érzelmileg sőt még értelmileg is nem ért meg arra, hogy kellően értékelje szellemi örökségét ... semmiképpen ne siesse el a gyermekvállalást, korai lenne még! 2-3 év múlva érettebben, felelősségteljesebben tud dönteni, jól! Főleg örökbefogadási szándékát illetően.
Nem akarok most arra hivatkozni, hogy egy NEM európai kultúrába született gyereknek mennyire nehéz lenne ez a közeg és nyomasztaná is.
Sőt, ahogy J. is írta ... a vér nem válik vízzé. Sohasem. Semmikor.

Szeretettel
AK "
Eddig a hsz. gondolkodj el rajta.
A lány még nem szeretné elkötelezni magát pár rózsaszín felhő miatt. Próbálkozott a nyílt kapcsolattal, de ezt a pasija nehezen tolerálta és újra ráhajtott. Van kiút a megszokásból?   Több, mint három éve vagyok együtt a párommal, szeretjük egymást, de nem vagyunk…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.15 15:25:09
@jadu: Ez igaz! Szerencsére minden szótagot négy különböző hanglejtéssel lehet ejteni, és mind mást jelent (igaz csak a mandarinban, mert a kantoniban hét különböző hanglejtés van). Ettől kezdve egy két szótagból álló szónak, 16 különböző jelentése lehet, ami csak a hanglejtéstől függ. Persze, hogy egyszerűbb legyen a dolog, vannak olyan hangok, amik a magyarban nincsenek, de több hang is ugyanarra a magyar hangra hasonlít kiejtve. Ezzel pedig máris megsokszorozódik a dolog (pl. a ch-t is meg a zh-t is "CS" szerű hangnak ejtik, és így lesz a magyar újságcikkekben Zhejiang tartományból Csöcsian tartomány (pedig valójában Dzsötyian tartománynak kellene ejteni). Szóval a kínai nyelv tényleg igazi kihívás!
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.15 15:26:22
@gernika: Ne sértegesd! Sohasem nevezné magát programozónak!
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.15 15:29:28
@jadu: Csak akkor tedd, ha Mekka felé hajolsz meg, mert másképp egyetlen beduin sem vesz komolyan!
:)
Na mentem tényleg, mert mindjárt itt az esti abrakolás ideje és még nincsenek megcsutakolva a tevék! további szép napot mindenkinek!
:)
„Szűzlánnyal csak akkor kezdj, ha van rá időd” – vonja le a tanulságot, mai mesélőnk. Kettő darab Valentin napos sztorit kaptunk mára: az egyiket inkább nem közölnénk, ugyanis nem áll másból, mint egy szexuális aktus lucskos ecseteléséből, a másik viszont…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.14 15:07:31
@Cucli: Le bizony! Mint a vizicsirke!
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.14 15:09:51
@gernika: Hiszem, ha felrakod ide a fotóját (vagy legalábbis egy linket hozzá).
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.14 15:11:03
@Cucli: Nincs jelentősége. A beduin nyelvben egyébként sincsenek igekötők. Szóval mindegy.
„Egyelőre ez a nagy harci helyzet: a srác egyszer az életben kitört a sanyargató sárkány ellen, és azóta megváltozott valami” – a bögrével dobálózó, idegbeteg kolléga azért ilyen, mert egy sátáni nő terrorizálja. Levélírónk próbálja megmenteni őt és az…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.12 22:05:57
@kiraaaaa: Fúú ezt a közmondásözönt, ami itt zúdul rám....Mondhatni ömlik, mint tehénből a gané.
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.12 22:20:31
@Elemózsia: Igyekszik az ember kitenni magáért, ha már ilyen "versenyhelyzetbe kerül"
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.12 22:25:13
@_Ω_: Csak annyiban, hogy ahol ilyen magvas közmondások röpködnek, ott az ember óhatatlanul is igyekszik megfelelni a "kihívásnak" és maga is produkálni próbál legalább egyet.
„Átvágott. Elgondolkodtam rajta, akarok-e én még bármit is ettől a nőtől. Eszembe jutott, hogy lecseréltetem a zárat” – miután a feleség közli a férjével, hogy nem lehet gyereke, a hölgy gyanúsan gyorsan túlteszi magát a történteken, és lazán készül egyik…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.07 16:22:25
@antisystem: A helyzet az, hogy a kapcsolatok nagy része nem az "élet nagy kérdései", hanem az apróságok miatt megy tönkre. Amikor bírósági szakaszba kerül az ügy, akkor már nem az a lényeg, hogy mi a kapcsolat megromlásának az alapproblémája, hanem az, hogy kijavíthatatlanul megromlott. A "békítési kísérletek" ezt megelőzően szoktak lezajlani. Az is bőven elég, ha az egyik fél kijelenti, hogy elhidegült a másiktól és már nem tudja szeretni (pedig ez sem súlyosabb érv, mint egy meddőség). Ilyen esetekben is habozás nélkül felbontják a házasságot, amennyiben az "elhidegülő fél" ragaszkodik az álláspontjához.
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.07 16:30:14
@antisystem: Pontosan. Ezért nem értem, miért ragaszkodsz pont ahhoz, hogy a meddőség nem elegendő indok hozzá. Nagyon is elegendő. Sőt. Az igazi kérdés, amivel a poszternek szembe kellett volna nézni, hogy ha valóban meddő lett volna az asszony, és ezt előre tudja, akkor, figyelembevéve, hogy neki nagyon fontos a gyerek, vajon feleségül vette volna-e. Ez viszont már a poszter mondjuk így, erkölcsi dilemmája lehetne. De a tényleges helyzet ugye nem ez volt, és hát Horn Gyula óta tudjuk, hogy a tények makacs dolgok.
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.07 16:32:48
@Bundabandi: Nem, ha nem mondasz ki mindent amit gondolsz, az még nem hazugság. Ha viszont valami helyett egészen mást mondasz, mint az igazság, az már igen. Tehát önmagában az a tény, hogy nem példálózol Brad Pittel a férjednek, nem hazugság (még akkor sem, ha tetszik neked Brad Pitt, mint férfi).
„M.-né minden alkalommal valósággal kifacsart az ágyban, és nem azért, mert rossz házasságban élt” – forró sztorival törjük a jeget. Peti arról mesél, hogy M.-né, a jelentős korkülönbség ellenére, tisztességesen kivégezte az ágyban. A talpraesett, nagyszájú…..
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.06 14:48:31
@Kytia: Kollégám, és nem személyeskedésnek szántam. Nézd, ötvensok éves, neki jó csajnak tűnik. Ebben én semmi kivetnivalót nem találok. Egyébként nem mondtam, hogy barátkozol velük.
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.06 14:49:45
@gyvy: Nem is hülyeség. Egyébként nekem úgy rémlik, mintha a választások előtt 2010-ben néhány volt pornóssal is "erősített" volna a Jobbik.
:)
Ibrahim a tevehajcsár 2012.02.06 14:50:47
@mütyür: Hát nekem az, hogy egy kis többletmanihoz jutok, neked pedig az, hogy nem kell a pénzügyön lejáratnod magad ilyen hülye kérdéssel.
:)