Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jimmy1986

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
eat IT Zöld menü, heló! 2011.05.18 07:00:00
Elkezdtük a zöld menüt, lánykori nevén diétás fogásokat, azzal a nem titkos ötlettel, hátha vannak a csapatban fogyókúrázók, testsúlyúkra vigyázók.Ezt a vonalat fejlesztenénk szívesen, mert itt a nyár, és egyébként sem ártalmas néha könnyebb ételeket fogyasztani. Volna…..
Jimmy1986 2011.05.18 11:11:23
Azért ez egy igen komoly kérdés, amit felvetettetek. Szerintem a siker titka:
1.) napi többszöri étkezés, kis adagokban
2.) kevesebb kalóriát bevinni, mint amennyi
kell.
3.) aktív életmód.

Akkor egy kicsit bővebben, hogy mit hogyan is gondoltam:

1.) Ha napi többször eszel, de kis adagokat, akkor nem érzed azt, hogy éhes lennél. Szerintem az éhségérzet az egyik legnagyobb gyilkosa a diétának. Ha többször is eszel, akkor pörögni fog az anyagcseréd is, ami szintén segíti a fogyást.

2.)Kevesebb kalória bevitele. A neten rengeteg kalóriatáblázatot lehet találni. Egy ülőmunkát végző ember napi ajánlott kalóriabevitele kb 2000. Ha csak naponta 1500-1800 kalóriát viszel be, máris deficitet csináltál. Már ezzel is érhető el némi fogyás. Fontos még, hogy a "junk foodot" mellőzd: gyorséttermi kaják, cukros üdítők, sütemények.

3.) Aktív életmód. Sport, sport, sport. Kezd el sétálni, biciklizni, futni, vagy bármilyen sportot csinálni. Nem kell egyből túlterhelni magad, csak szépen fokozatosan. A lényeg, hogy több, mint 30 percig dolgozz folyamatosan a megfelelő pulzus tartományban. Zsírégetésre az aerob tartományt szokták javasolni. Ez azt jelenti, hogy olyan intenzitással végzed a mozgást, hogy még éppen tudj beszélni.

Nagyjából ennyi lenne. Nem hiszek abban, hogy bármilyen tápanyagot is meg kellene vonni a szervezettől. Szerintem igenis fogyasztani kell szénhidrátot, fehérjét, zsírt is a megfelelő arányban. Ha valamit kifelejtettem, szóljatok nyugodtan.

Üdv!