Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vacskamati69

114 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„ Lényegében ma egy nő mindent megtehet, és a férfiaknak kell alkalmazkodni, különben repülnek ” - Posztolónk még emlékszik azokra az időkre, amikor a nőkben még akadt egy kevés realitásérzék, lehetett velük hülyéskedni és szót érteni. Mára a barátságos Lányok eltűntek és megjelentek a Nők, akik a…..
Hát, amúgy meg lehet, hogy nem. De ne szaladjunk ennyire előre! Klasszikus szerepek egy változó világban Lerágott csont tudom, mégsem lehet eleget beszélni arról, hogy a folyamatosan modernizálódó világunkban még mindig a régi, klasszikus szerepeket igyekszünk ráhúzni egymásra. Mindezt pedig olyan…..
Vacskamati69 2019.08.19 12:39:46
@Almandin: Sajnálom a betegségeidet, és remélem, jól vagy. De én már 20 évesen sem akartam szülni, mikor volt olyan osztálytársnőm, aki az 5 éves érettségi találkozónkon már 3 gyerek anyja volt, és a többiek is vadul tepertek a "férjhezkellmennem-gyereketkellszülnöm-huszonhároméveskoromig" versenyfutásban. Mert ez volt az elvárás. Ma, amikor végignézek a társaságon, alig tudok olyan barátnőmet felmutatni, akire azt mondhatom, összejött neki. Annál több válást, alkoholista férjet, öngyilkosságot, szeretőket, betegségeket, (sőt halált), boldogtalanságot látok. Talán én vagyok az egyetlen, aki lázadtam már akkor, és ma is úgy éli az életét, ahogy én akarom, gyerek, férj nélkül. Van párom (pasi..:)), boldog vagyok, utazunk, a Bükkbe költöztünk, annyit olvasok, amennyit jól esik, arra költöm a pénzemet, amire akarom, hétvégén ebéd után alszunk egy kicsit, és lehetne sorolni. Senki ne akarjon másoknak megfelelni, mert abban tönkremegy...
Life, business, női siker coach, asztro, ezo, angyal coach. Csak néhány a coachok "hivatalos" és marketinges célokból kieszelt specializációi közül. Amivel, már az utóbbival nincs semmi gond. Bennünk, mai európai emberekben az a közös, hogy mindannyian egyediek akarunk lenni. Nincs ez másképp a…..
A Palotaszálló 1930-ban történt átadásához kapcsolódva számos cikk és élménybeszámoló jelent meg Lillafüredről és Lillafüred környékéről 1929 végétől egészen a 30-as évek közepéig. "Megdönthetetlen tény, hogy Európa egyik legszebb pontján, Európa egyik legszebb üdülőhelye Lillafüred, a magyar…..
A Hermina Bauról az első posztok több mint 10 éve születtek a Homáron. Akkor még csak a kínos szóviccekre építő reklámjaik és spamjeik miatt kerültek az oldalra. Később az Urbanista már a látványtervek tódításairól írt, mi pedig Michael Fassbender hőszivattyújáról. Utóbbi tulajdonképpen az alábbi…..
Őszintén, én nem biztos, hogy mertem volna egy teljes nyaralást szervezni Albániába, ugyanis itthon akárnkivel beszéltem arról, hogy oda is mennénk, óva intett tőle.  Ezzel elég finoman fogalmaztam, ugyanis leginkább az volt a reakció, hogy szőke lányként át ne merjem lépni a határt se. Ennek…..
Ha a mai házasságokat vizsgáljuk, érdemes a legalább 10-15 éves, vagy annál is hosszabb ideje működő kapcsolatokat analizálnunk, mert ezekben alakul ki leginkább az együttélés sokszínű gazdagsága. A házasságoknak több fajtája is működni tud ugyanis: vannak az ideális kapcsolatok, melyek képesek…..
Ahogy korábban beharangoztuk szuperkedvezményes nyaralásokat hirdettek európai tengerpartokra: az Égei-tengerre, vagyis a görög szigetekre, a török riviérára, a spanyol partokra, Szicíliára, Máltára és Ciprusra. Akkor még túl sok konkrétumot nem tudtunk, csupán néhány célpont és ár került…..
Hello kedves Olvasóm! Ma végleges döntést hoztam egy bizonyos kérdésben! Ma végleg elhatároztam -legyen bármilyen szélmalomharc jellegű is ez az ügy- nem vagyok hülye, tisztában vagyok vele, hogy nem lesz egyszerű, de ma kineveztem ezt a blogot az ügy zászlóshajójának és felveszem a kesztyűt…..
Közelednek az ünnepek, amelyek nem múlhatnak el alkoholfogyasztás nélkül. A magyar ember bort és pálinkát iszik, és mivel sajnos a kultúránk alapvető elemének számíthatjuk az alkoholt, a néphit szerint gyógyítunk is vele. Maradjunk most a pálinkánál...
A háború rossz, gonosz dolog. Bennünk, 1956 után születettekben a korábbi nemzedékekkel ellentétben talán nem is tudatosult igazán, milyen szerencsések vagyunk, hogy a háború szörnyű, közvetlen "élményétől" megkímélt a sors, a történelem. Mindez a közelmúlt egyik tragikus eseménye, a donyecki utcák…..
Nem egy ördöngösség, de mégis a kényeztető luxus érzést varázsolhatjuk a fürdőszobánkba egy illatos relaxáló fürdővel. Most komolyan, ha nekem sikerült, neked is sikerülni fog! Persze első alkalommal nem lesz kész 10 perc alatt ez a fürdőbomba, de a kreatív munka magában frissítő lehet, nem is…..
Sokat vonatozunk. Rengeteget vonatozunk. Sőt...túl sokat vonatozunk. A legtöbbször azért döntünk a "gőzösök" mellett, mert az autónál olcsóbb, a buszoknál pedig kényelmesebb. Mármint általában. Íme 7+1 tippünk a zökkenőmentes utazáshoz. Vagy legalább annak közelébe…..
Öreg vagyok én már ehhez! Alig volt túl a huszadik életévén Shane Black, amikor papírra vetette ezeket a mára már klasszikussá érett szavakat. Emberünk aktorként nem sokat tett hozzá a filmművészethez, szerencsére azonban kipróbálta magát a forgatókönyvírás területén is, és elsőre sikerült…..
Párt-fogók 2015.04.09 08:41:08
Jó néhány éve erről a témáról vitatkoztam végig majdnem egy egész éjszakát egy kedves férfi ismerősömmel, aki váltig állította, hogy tisztelet a nagyon ritka kivételnek, a nők harminc fölött megszűnnek vonzó, életvidám, szexis lénynek lenni. Innentől kezdve búskomor…..
A legutóbbi "kapcsolat" csak pár hétig tartott. Intenzív volt és fantasztikus, amikor biztos vagy benne, hogy öszetartoztok a másikkal, amikor mindenben hasonlítotok és már a nyári közös nyaralást tervezgetitek. Csodás randik, és órákon át tartó beszélgetések után azonban a…..
Vacskamati69 2015.01.26 12:00:41
@Simlicske: hidd el, semmi baj nincs a 30-as nőkkel. Én vagyok az élő példa, nekem 38 évesen (egy házassággal, és több tartósabb kapcsolattal a hátam mögött), ütött be a szerelem, ráadásul netes ismerkedésből. 8 éve tart..:)
Sokszor a gond ott van, hogy az emberek nem tudják belőni azt a kört, ahol esélyük van párt találni, Ennek egy magyarázata van: nem ismerik saját magukat sem. AZ igények a csillagos égben, de Ők maguk a felét sem tudják legtöbbször felmutatni annak, amit a másiktól alapból várnak el. És persze mindig a másik a hibás...
Vacskamati69 2015.01.26 13:21:46
@Spiritmonger: hehe, érdekes, amit írsz, mert ahogy Te az autókkal, (közvetve a nőkkel), úgy vagyok én is a pasikkal..:) AZ a srác, akibe általános és középsuliban fülig bele voltam zuhanva, most akkor se kellene, ha Ő lenne egyedül, közben meg a párom, aki 20egynéhány éves korában (képről láttam), nem tetszett, most mint a jó bor, 50-esként a legjobb eddigi pasi az életemben..:) Mint Sean Connery, a korral csak sármosabb lett.. Igen, a varázsszó Nálad van: esélyt adni az egységsugarú fasziknak! De ahhoz is nagy-nagy ember-és önismeret kell, hogy az a biz. "VALAMIT" észrevedd a másikban, és erre nincs szenzora nagyon sok embernek...
Levander 2013.08.28 15:14:52
Talján röppentyűk 3. 2013.07.29 A malcontentai campingben eljött az újabb reggel, csomagolással, cuccolással, és a bringások első napjával, ami bevezetésként csak 28 km. Padova-ig. Itt kezdett tudatosodni bennem a tény, hogy innentől majdnem minden nap más városban alszunk,…..
Levander 2013.08.15 15:34:05
Talján röppenytük 2.2013.07.28Az első ájult éjszaka után nehézkes ébredés, kótyagos kávézgatás a mobilházikó előtt a kertiszékeken, reggeli, készülődés Velencébe. Éjszakai autózások után abszolút képes vagyok elveszíteni a teljes időérzékemet, így csak később…..
Levander 2013.08.13 15:19:02
OK, nincs mentség... Idestova majdnem 2 éve nem írtam... Most mit magyarázkodjak, így alakult... Címszavakban: 2011 novemberében felmondás, állásváltás Szegedre (!!!???), albérlőkeresés, decemberben karácsony előtt költözés Orosházára "B"-ékhez..:) 24 éves pesti…..