Regisztráció Blogot indítok
Adatok
w.né

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Este 23 óra. 4 és fél hónapos kisfiam 2 órája visít, sír és már fuldoklik. Felhívom az Esztergomi Orvosi Ügyeletet, elmondom mi a probléma.  Arra jutunk, hogy gyorsabban kap ellátást a gyerek, ha én személyesen beviszem 25 km távolságból, mintha az ügyelet vagy a mentő…..
w.né 2011.05.17 12:39:43
Na akkor egy kis történet szintén az esztergomi ügyeletről:
2009-ben a kisfiamnál aki 2,5 éves volt kruppra gyanakodtunk.Mivel hétvége volt,és húsvét előtt 1 nappal szombaton történt a dolog,ügyeletet hívtunk mert a háziorvosunk nem volt itthon,csak telefonon értem el.
Kijött az ügyelet,megvizsgálták.Kapott még még előtte egy Rectodelt kúpot amit a háziorvos javasolt telefonon.Az ügyeletes orvos megvizsgálta,azt mondta hörghurutja van.Adott neki még egy kúpot.Kiírt még pár gyógyszert amit természetesen csak Esztergonban tudtam kiváltani,mert itt a környéken (Nyergesen)ilyenkor már nem volt ügyeletes gyógyszertár.
A kisfiam nagyon nehezen lélegzett,és sípolt is.
Megkapta a gyógyszereit,aludt is,de levegőt még mindig nagyon nehezen kapott.Ez addig fajult,hogy hajnal fél 2-kor arra keltünk hogy a kicsi alig kap levegőt,majd meg fullad.Sírni,és beszélni sem nagyon tudott.Hívtuk az ügyeletet hogy sürgősen jöjjenek ki,mert a fiam rosszabbul van.Erre közölte az orvos hogy emlékszik ránk,és hogy annál többet nem tud tenni,mint mikor kinn voltak,ezért fogjuk meg a gyereket és vigyük fel Tatabányára.43Km!(Teszem hozzá mostani eszemmel inkább mentőt hívtam volna!!)
Autóba ültünk 20 perc alatt fent voltunk vele Tatabányán.Megvizsgálták és rögtön a gyerek intenzívre vitték,ahol oxigént kapott,meg még nagyon sok féle gyógyszert.Kiderült hogy tüdőgyulladása is van,amit az ügyeletes orvos nem hallott.Pedig mint írtam mikor kinn volt is sípolt már.
2 nap után merte közölni velem az intenzíven a doktornő hogy mentővel kellett volna mennünk,mert a 20 perc alatt míg odaértünk meg is fulladhatott volna.Az ügyeletnem mindenképp ki kellett volna jönnie hogy megnézzék,és eldöntsék hogy mit csináljunk.
A tatabányai kórházról csak annyit hogy nem hagyták hogy bent maradjak a fiammal.Tehát kénytelen voltam napokat utazgatni.Mikor kiengedték semmit nem tudtam nélküle csinálni,visszaszokott a pelenkára,pedig előtte nappalra már nem kellett,meg még sorolhatnám.Kapott 3 féle gyógyszert amire azt mondták hogy kapja még 5 napig,és ennyi.Semmit nem mondtak,hogy mit csináljunk még,se kivizsgálás,se semmi!
3 hét elteltével ismét befulladt,mire mondta a Doktornő hogy ismét kórház.Mondanom sem kell hogy már nem mentem vele tatabányára sem.Így jutottunk Törökbálintra a tüdőgyógy intézetbe,ahol kiderítették hogy asztmás.Mindennel elláttak,mindent elmagyaráztak.Ott maradhattam vele.Sokkal jobban gyógyult,mint Tatabányán!
Utána még 2szer voltunk ott,egyszer asztma,egyszer allergia miatt.Mindig elmagyaráztak mindent,és emberszámba vettek!Nagyon kedvesek!
Azóta Esztergomba járunk felülvizsgálatra Dr. Rapp János klinikai immunológus-allergológus,gyermek tüdőgyógyászhoz.Aki beállította úgy a kisfiam gyógyszereit,hogy azóta csak ritkán fullad,de kórházi kezelés nem kell.
De ide a környékre nem is vinném!!!