Regisztráció Blogot indítok
Adatok
breki60

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avagy miért fontosabb az atomenergiát nyilvánosan támogatni, mint a szakmai tisztességet megtartani?       Motivációk félrevezetésre Modern világunkban szinte megszámlálhatatlanul sok szakma létezik. Vannak mezőgazdászok, hegesztők, pékek, tanárok, rendőrök és nem…..
breki60 2014.08.29 20:22:39
@jamroll:
Olvastam, de addigra már felment bennem a pumpa. Egyszerűen, amit előzőleg leírt, annak semmi köze az energia termelés árához. Abból az jött ki, hogy a napenergia olcsóbb, pedig ez biztosan nem igaz. Ha olcsóbb lenne, azzal termelnék az áramot. Ennyire lehet bízni a kapitalizmus működésében. Nincs az a lobbi és összeesküvés elmélet, ami egy létező olcsóbb energia termelés elterjedését meg tudná akadályozni.

Egy energia szektorban kell lennie 24 órában folyamatosan működő erőműnek. Erre a naperőmű, meg a szél nem alkalmas.
breki60 2014.08.29 20:25:25
@bandiras2:
Én úgy tudom már épül az a fúziós erőmű, amiből a bevitt energiánál több jön majd. Azt viszont nem értem, miért nem abba tolnak bele több pénzt.
„Hercegnőci 30 évesen addig rinyál, amíg gyűrűt nem kap. Utána meg addig, amíg gyereket nem vállalnak” - öt férfi, öt probléma. Az egyik nője karriert akar, a másik meg hercegnőciből kiváló anya lesz. Mai posztolónknak is hercegnőci jutott, aki hamar lelépett, mert…..
breki60 2011.11.24 16:30:33
@Phátyol Ferenc: "egy 50es férfi ezerszer jobb állapotban van, mint egy 40es nő"

Ez azért nem feltétlenül van így. Egy 50-es férfi ha napi kellő mennyiségű pálinkát tol be, nézhet ki hetvennek. Egy 40-es nő meg lehet megszólalásig jó nő. Sőt azon túl is (azaz jó nő marad akkor is ha megszólal).Persze a 40-es nőket nem 20-30 éves férfiszemmel kell nézni és a 20 évesekhez hasonlítani.

Ismerek 40-es szingli srácot, aki pont olyan csapdában van, amit te javasolsz itt. Baromira nem jönnek be neki a 25 éves lányok. Nem csak az a baj, hogy olyan helyekre kell elvinni őket, ahonnan egy 40-est már kinéznek. Ezen túltenné magát. De jönnek a lány hasonló korú barátai és a cimborák, a bulik, amiből bizony már kiöregedett. Próbált elvált nőkkel kísérletezni, de azoknak meg gyereke van. És ott meg az az első, nem fog úgy ugrálni, ahogy a srác fütyül.

Aki 40 éves férfiként akar majd családot alapítani keservesen fog csalódni. 60 évesként a tini gyerekek lázadását kezelni? Az még 40-esnek is fárasztó. :-)

Aki 40 évesen a 20 évesek gondtalan, 50 évesen a 30-asok hajtós életét akarja élni, az borítékolhatóan bukni fog. Aki 60 éves korára nem lett nagypapa, valamit nagyon eltolt.

Itt már valaki (okosan) említette az evolúciót. Valóban csak az erősek maradnak meg. És itt nem az az erős, aki reggeltől estig gyúr, hanem aki sikeres utódot tud felnevelni. Minél többet, annál erősebb. A gyengék, az okoskodók, a kifogást keresők kihalnak. Ez nem baj.

Ha csak egy gyerek van, azzal csak késleltetik a kihalást, de el nem kerülhetik. Nem kell hozzá matematikusnak lenni, hogy ha minden párnak csak 1 gyereke születik, akkor mikorra a gyerekek elérik a "derékhad" kort, akkor nem csak a saját gyerekeikről kell gondoskodniuk, de 4 felmenőről is. Ez igaz társadalmi szinten is, de egyéni szinten is. Szóval szó sincs "ködös társadalmi elvárásokról". Egyrészt mert nem ködösek, hanem világosak, másrészt mert az egyén jól felfogott érdekéből alakultak ki. Nem valami felülről erőltetett rendelet.

@Tomycat:
Nagyon jól megfogalmaztad, minden szavaddal egyet értek.
breki60 2011.11.24 16:55:35
@Phátyol Ferenc:
"brekikém a gond a csókával van. milyen férfi az aki 40 évesen nem tud bánni a nőkkel? (semmilyen)."

Tanítsál kérlek! :-)

"a különbség mondjuk a te és az én purdém közt annyi lesz, h az enyémnek meglesz mindene, a tiédnek meg alig jut valami."
Na erre ne fogadj! Nekem 3 van, és megvan mindenük. És ezt te nem tudod utánam csinálni. Oh yeeeh...
„Megrémisztették ezek a kísérteties harangok, de még inkább ez a hirtelen csönd, ez a fenyegető némaság, mert úgy érezte, most aztán minden megtörténhet.” (Krasznahorkai László: Sátántangó)   A déli harangszón kívül némák voltak a falvak, amikor a Zselicben…..