Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attisbau

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utolsó hétvégém volt itt. Teljesen másként terveztem, mint ahogy sikeredett. Igazság szerint azt hiszem, most jutottam el oda, hogy egy kicsit elfáradtam a sok menésbe. Ennek ellenére ez a bejegyzés egy fotókban gazdag bejegyzés lesz, ezt megígérhetem. :)  Pénteken…..
Attisbau 2013.02.27 17:34:17
Hűűű, hol is kezdjem.... Annyi minden történt... Előszöris azzal, hogy megírtam az egész bejegyzést és az utolsó mondat után elszállt. :( Újra kezdhetem  az egészet előlről, pedig többször is mentettem közben. :( Ezt csak azért nem szeretem, mert szinte lehetetlen újra…..
Egyszerre ismét két bejegyzés született, ha kíváncsi vagy az előzőre vissza kell lapoznod.. :) Ez lesz valószínüleg a legrövidebb beszámoló New York-ról, amit írtak eddig blogban. Ugyanis a repülőjáratokat törölték a várható történelmi méretű hóvihar miatt. Délelőtt…..
Már nem sok időm van itt hátra, hát ideje összeszedni a gondolataimat, hogy hová szeretnék még eljutni, ahol eddig nem jártam, vagy visszatérni ahhoz, ami nagyon tetszett. Az itteni „bakancslistámon” két hely is szerepelt, amit még az első Go Miami Card-os túrán jegyeztem fel az…..
Attisbau 2013.02.10 07:58:45
Mozgalmas hétvége után vagyok. Szombaton Zsuzsával tekeregtünk. Elsőként a Fairchild-ot vettük célba. Már az előző látogatásunkkor kiszúrtuk (azt hiszem.. nem biztos vagyok benne, hogy ezt is ő szúrta ki sasszemmel) hogy ezen a hétvégén csokoládé fesztivál lesz. Már akkor is…..
Ha hétvége, akkor takarítás, ebédfőzés, mosás, ilyesmi. A mai nap ezt ráadásul igyekezettel végzem, mert délutánra programot beszéltünk meg miami-i magyar ismerősömmel. A héten kocsikázás közben rátaláltam egy helyre az út mellett, ahol hagyományos tölteni való paprikát…..
Attisbau 2013.01.16 18:40:02
Ez csak egy rövidke bejegyzés lesz, de véremmel fizettem érte. Márminthogy... Már megvolt a naplementés fotózás, itt volt az ideje a napkeltésnek is. Hosszasabb előkészítést követően miami-i barátaim útmutatását követve napokkal ezelőtt világossal derítettem fel a terepet,…..
Ébredés után némi kakaó, majd zuhanyozás. Kipróbáltam a hajszárítót is, meglepően jól működött. Már korábban kikukkantottam az ablakon, nem ígérkezett olyan barátságtalannak lenni az időjárás, mint előző nap volt. Se nem volt hideg annyira, se nem volt esős. A napnak…..
Miután hazajöttem Key Westről szombaton egy kis pihenőt tartottam, mert azért a sok csavargásba is el lehet fáradni. Vasárnap én főztem ismét az ebédet. Sógornőmtől tanultam el a híres mogyoróvajas csirkemellét, és hát hol is lehetne újabb teszt alá vetni, mint azon a helyen,…..
Mióta autóm van kicsit felgyorsultak az események, több felé tudok mászkálni rövidebb idő alatt. Igy sikerült eljutni a Shark Valley után egy hajításnyira lévő Miccosukee Indian Village-be is, ahol épp művészeti fesztivált tartottak, kirakodóvásárral, tánccal egybekötve. Ez a…..
Nos mivel is kezdjem. Mindenekelőtt előre is elnézést kell kérjek azoktól, akiket érzékenyen érint a következő néhány sor, de megtörtént esetről lévén szó, nem csorbíthatok a körülményeken. :) A vicc ugyanis úgy szól, hogy amikor egy szőke nő sötétre festeti a haját az…..
Ismét két jópofa dologgal kell kezdenem: az első, hogy tegnapelőtt reggel amikor a buszra fel akartam szállni, kiderült, hogy a Ticketem éppen lejárt. Pontosabban már nem volt rajta két dollárnyi összeg. Készültem rá, mert nem tudtam mennyi van még rajta, ezért a zsebembe nyúltam,…..
Ma december 21-ét írunk. Azt mondják ma lesz a világ vége. Otthon már 22-e van és nem történt semmi ezügyben. Talán megúsztuk. :) Bár én eléggé sötétnek láttam a délutánomat. Szerintetek milyen érzés egy buszmegállóban fehérbőrű szőke nőként, amikor még a szembelévő…..
Attisbau 2012.12.25 07:28:36
Utolsó bejelentkezésem óta nem sok minden történt. Átestem egy idegrohamon, aztán mégegy idegrohamon, közben volt egy kis magyarkaja főzés is.. Na jó csak vicceltem, majdnem. Két nappal ezelőtt elhatároztam, hogy elmegyek a Walmart-ba, ahol egyszer már kutyafuttában elvitt Monica,…..
Kicsit rakoncátlankodott az internetem, de most már minden rendben van. Hála computerguru tesómnak, meggyógyít mindenet messziről is amit csak lehet. Most is ez történt.  Tegnapelőtt kicsit benéztem a napot. Azt hittem délig, hogy péntek van. Péntek ugyanis azért volt érdekes,…..
Tegnap egy emblematikus helyet látogattam meg. Legalábbis számomra emblematikusat. South Beach-en forgatták ugyanis nagyon sok jelenetét ennek a közel három évtizede forgatott és vetített kultfilmnek is nevezett sorozatnak, ami a mai napig megőrizte számomra kedves báját az összes,…..
Hát... Oké, el kell hogy ismerjem: lenyűgözött. Sose voltam egy amerika fun, de... a tegnapi nap tényleg megfogott. Vannak itt számomra megmosolyogtató dolgok, az egyik csúcs a McDonalds-os mintára készült gyógyszertár, hogy ki sem kell szállni a kocsiból, megkapod ablakon keresztül…..
Ismét nagyon régen jelentkeztem, de most egy nagyon szép hellyel szeretnélek megismertetni benneteket. Ez pedig a Kijevben járók kihagyhatatlan turista centruma a Pecsara Lavra névre keresztelt templom épület együttese. Nagyon szépen rendbe hozták az épületeket. Legalábbis…..
Az elmúlt héten normalizálódott egy kicsit az időjárás, amit azt is eredményezte, hogy én is többet voltam kint a városban a fényképezőgépemet sétáltatva. Elsőként az általam csak művészek sétányára keresztelt helyet jártam be, amit teljesen meglepi volt számomra.…..
Tegnap délután végre megjött a kollégám és a beosztás is szerencsésen alakult számomra, így már első napon szabadnapot könyvelhetek el. Igyekeztem ma kicsit kényeztetni magam, 8 óra után keltem ki az ágyból, kakaó, pirítós, vaj, lekvár.... Mi kellhet ennél több?! Mondjuk a…..
Az eltelt hét a munkáról szólt. Mivel egy kollégánk szabadságon van, így hármas forgásban vagyunk. Szabadidő nem nagyon van, de ezt tudtuk, hogy így lesz. Most hétvége azonban elég nyugisan telik, mert pont úgy jött ki a forgás, hogy ma teljesen munkamentes napom van. Ezt…..
Most már ki merem mondani... Az  egyik kollégám szerelmese a volt Szovjetunió területének, nyelvének, kultúrájának, történelmének. Rengeteg ismerőse, barátja van orosz nyelvterületen, dolgozott, tanult is az országban. És ő fogalmazta meg helyettem... Ez a város valamiért olyan…..
kwind-kijev.blog.hu Az utazás 2012.07.09 17:57:00
A vonat 18.35 perckor indult a Keleti pályaudvarról. Naná, hogy a másik oldal utolsó vágányáról. Igy aztán tesóm segítségével áttranszportáltuk a teljes kijevi háztartásomat a túloldalra. Aztán jött az a híres vicc: ezt gondoltam, ezt is, meg ezt is…. De ezt nem gondoltam…..
 Huhh, regen nem jelentkeztem, de minden nap olyan suru, hogy nem unatkozom. :) Tegnap peldaul meg kellett nyitnunk egy uj nagy szobat, mert az utolso negy napban minden nap tele lett az alberguenk. A delelotti takaritas utan azzal telt az idonk nyitasig, hogy berendeztunk egy 13 fos szobat,…..
kwind-camino Compostellaba erve... 2011.06.14 15:31:00
Hat.... beerkeztem... :)))))))Nagyon erdekesen telt az utolso ket napja az utnak. Bar a gyomrom meg kicsit kenyeskedett, de azert nagyjabol rendben volt vele minden. De meg kell hagyni, talan egy kicsit le is gyengultem a hasmenes miatt, talan azert csak a 30. nap folott jarok, egy kicsit…..