Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kirántott szőlőkaró

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsolt nem adja fel egykönnyen. Négy napon keresztül harcolt a Marina parti konditerem ügyfélszolgálatos trolljával emailben, aki egyre durvábban szólongatott be neki egy teljesen hétköznapi kérdés megválaszolása helyett: Alábbi levelet az adatvédelmi okokból szükséges…..
Kirántott szőlőkaró 2012.11.21 11:24:16
Azért a szteroid mellett se menjünk el szó nélkül.

Aki ebből él versenysportolóként, indul különböző, nemzetközi versenyeken ahol egy bizonyos szint felett igen jól lehet vele keresni (már a magyar viszonyokhoz képest), ott kénytelen, ha pariban akar lenni a versenytársakkal.
Ha élsport kategóriában nézzük, semmiben nem tér el többi sportágtól, ahol nemcsak az ember fizikai teljesítménye határozza meg a helyezést. A testépítő szteroidos győkér, Michael Phelps meg úszófenomén.
Más kérdés persze az olyan lelkes, akinek az első dolga, hogy a teremben, miután belenyomott a 30 kb-ba hármat papucsban (nyáron műanyagzokniban), hogy arről érdeklődjön mit szúrjon magába, ahelyett, hogy az alapvető ismeretekkel rendelkezne, amivel senki nem születik, hanem szépen elsajátítja. A szteroiddal is nyugodtan ki lehet törölni, ha nincs mellette megfelelő étkezés, edzésmunka és pihenés.
Arról meg, hogy mennyi bennük az erő csak annyit: a testépítés az illúziók sportja, azaz a cél, hogy minél tisztább, szimmetrikusabb, arányosabb testfelépítés jöjjön létre. Az alapozási időszakban (tömegnövelés) az átlagember számára óriási súlyokat mozgatnak, de emellett az átlaghoz viszonyítva iszonyatos mennyiségű minőségi tápanyagot visznek be, míg amikor az illúzió épül, akkor mondhatni "energiaszegény", magas fehérjetartalmú táplálkozást végeznek, ami jócskán visszaveti az erőt.

Körülbelül 10 éve, mikor elkezdtem, bennem is mindenféle előítélet élt ezekkel az emberekkel kapcsolatban (agyontetoválva, nyögve, ordibálva, nagy sötét autókkal, stb.), de idővel megváltozott róluk a véleményem,
Egy embert nem az határoz meg, hogy mit sportol, hanem hogy miként él, és hogyan viszonyul másokhoz. Szóba kell elegyedni velük és érdekes "csalódásokban" is lehet része az embernek. Bunkókat meg bárhol lehet találni, és még figyelmesen sem kell nézelődni. Bunkó aki az utolsó füstadagot a buszra szállva fújja ki, befelé. Bunkó, akinek ha köszönnek, függetlenül a köszönés mikéntjétől egy hányaveti "helló" a válasza. Bunkó aki az alapvető normákat nem tudja betartani, bunkó akinek minden kötőszava (leírva és kimondva is) a b*zdmeg (z-vel!) és még a végtelenségig lehetne sorolni. Bunkók mindenhol vannak, csak itt az előítéletesség miatt egy főre sokkal több jut.

Nem tudnak másról beszélni, csak az edzésről, táplálkozásról, egyéb kiegészítőkről? Az átlagemberek miről beszélgetnek? Fociról, politikáról, mekkora a saját nyomoruk. A testépítőknek ez befolyásolja az életüket nagy részben, a többieknek meg a fentebb említettek.