Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A_Novak

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Nyugat ismét meg van vádolva azzal, hogy a demokrácia szükségességét hangoztatja a világban, de visszariad a valódi demokratikus folyamatok támogatásától. Az ideológiailag orientált nyugati baloldali közvélemény mellett a hívő neokonzervatívoknak is vigyázniuk kell, mert az…..
A_Novak 2011.02.14 14:15:39
@sronti: valóban, Muslim Brotherhood - ez elírás. Hitelességet nem csökkent, mert nem ezen múlik a hitelesség. A magyar sajtű jórésze a Wikipédiából és pár angolnyelvá honlapról tájékozódik, de mindegy.@SchA: ne lehet tudni, hogy mi lesz, a nem túl hosszú időre visszatekintő "forradalom" következményei ismeretlenek, mint ahogyan az is, hogy - ha valóban igazságos választást tartanak - lesz-e esélyes a szervező ifjaknak vagy Baradeinek bármire is - egy hagyományos világban. Ajánlom amúgy, hogy nézzen utána a tunéziai diktátor országának, a diktátor középosztályt segítő intézkedéseinek - és mégis diktatúra volt.
A_Novak 2011.02.14 15:10:24
@SchA: a középosztály létszáma emelkedett a Ben Ali-korszakban (ha emlékeim nem csalnak, a triplájára emelkedett), az oktatás is kiterjedettebbé vált mint előtte.
Szóval az elnökre fókuszáló magyarázat önmagában nem elég az események megmagyarázásra.@piefke: senki nem állította, hogy az iraki "forradalmat" (?) belső erők mozgatták, viszont a tét ugyanúgy a regionális stabilitás mint előtte. Banisadrot Nyugaton (anno) ugyanolyan szerepben látta a Nyugat mint most el-Baradeit, holott a "szimpatikus fiatalok" diktatúraellenes felkelése csak egy újabb ditatúrának ágyazott meg.