Regisztráció Blogot indítok
Adatok
psfanboy3

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Népszámlálás 2011 - levél a gyülekezeteknekA héten gyülekezeteknek küldött körlevél felhívta a testvérek figyelmét arra, hogy Jehova Tanúi közössége jelenleg egyház, de 2012. január 1.-től a kormány a taglétszám alapján módosíthatja ezt a státuszt. - enyhe…..
psfanboy3 2011.10.13 16:26:48
@karalabe4:

Ez volt ez első dolog, ami nekem is először az eszembe jutott a cikk végigolvasása után!
A BIBLIA ARRA TANÍT BENNÜNKET, HOGY VIZSGÁLJUNK MEG MINDENT (1Thessz. 5:21).Az évek során megvizsgáltam Jehova Tanúit. Tanúnak neveltek, és a szüleim, nagyszüleim és dédnagyszüleim mind Bibliakutatók és Jehova Tanúi voltak. Mégis boldogsággal tölt el, hogy nem vagyok többé a Jehova Tanúi néven…..
psfanboy3 2011.09.25 22:49:26
@senilla987:

Kedves Senilla987!
Én is szeretnék válaszolni a komment-edre! Pontokba szedve!

1. Jehova Tanúi tényleg egy saját fordítású Bibliát hoztak létre; de ezen fordítás, egy erősen kiforgatott és torzított fordítás.

Bizony az Új Világ Fordítás, a Jehova Tanúi teológiai nézetéhez lett igazítva, és ahol nem felelt meg az eredeti és az ihletett szöveg a Társulat teológiai nézeteihez ott ÁTÍRTÁK az ihletett szöveget a Társulat nézeteinek megfelelően!

Az Új Világ Fordítás egy hiteltelen fordítás. A hiteltelenségét bizonyítandó, maga a fordítók is személytelenek maradtak, nyilván titkolni akarták a nyelvészeti és teológiai tudásuk teljes hiányát!

Lassan már 3 éve foglalkozok komolyabban a Bibliával, és garantálom, hogy az Új Világ Fordításnak semmi köze a Károlyihoz, sem egyetlen normális fordításhoz!

Itt nem arról van szó, beleraktátok a jehova nevet, és pár kifejezést modernizáltatok; hanem itt arról van szó, hogy az olyan helyeket átírtátok és megváltoztattátok, amelyek a Társulat teológiáját nem támasztották alá!

Azokat a helyeket átírtátok ,ahol Jézus az Isten, és ahol a Szent Lélek (Szent Szellem), személy! Ez nem egyszerűen modernizáció, hanem BIBLIAHAMISÍTÁS, amit műveltetek!

Úgyhogy az Új világ fordítás köszönő viszonyban sincs sem a Károlyi, sem más normális fordításokkal, sem pedig az eredeti ihletett szövegekkel sincs köszönő viszonyban az ÚJ Világ Félre Fordítás!

Ezt támasztja alá, hogy a King James Biblia és a Károlyi Biblia kulcsversei agyonütötték a szekta tévtanításait, ezért kellett a Társulatnak Jehova Tanúi számára egy másik Bibliát kiadniuk!

Az Új Világ Fordításnak köze sincs az igazsághoz!

2.
A Jehova névről

Tény, hogy ezt a nevet egy 13-ik századi katolikus teológus, egy félművelt szerzetes találta ki, amikor jhvh-ra ráolvasta a héver ADONÁJ szót! Vagyis ez a név egy műszó, egy műnév, és semmi köze az igaz Istenhez!

Tény, hogy az Újszövetségben sehol sem találkozol a jhvh titoknévvel! Az Újszövetség eredeti kéziratai, amik az első században mind elvesztek, de azok másolatai maradtak fent!

A 2- ik századtól az 5-ik századig, összesen 5000 görög-keresztény kézirat került elő, és ezen 5000 görög-keresztény kézirat szerint, sehol sincs az Újszövetségben egyetlen jhvh sem.

Tény, hogy sem Jézus, sem az apostolok soha nem használták, ennek az idegen istennek a nevét!

Olyan, hogy eredeti héber Biblia nincs! Amikor Jehova Tanúi az eredeti héber Bibliára és a tetragrammatonra hivatkoznak, akkor valójában nem másra, mint egy masszoréta kézíratra hívatkoznak, ami jóval Jézus szolgálata után keletkezett.

Csak a masszoréta kéziratokban találod meg a jhvh-t! Amire JT-k hívatkoznak, mint eredeti Biblia, az az 1008-ban feltárt Leningrádi kódex, amit a masszoréták készítettek, akikről nem tudunk semmit, hogy milyen emberek voltak!

Az igazság azonban az, hogy Jézus és az apostolok soha nem ejtették ki az Újszövetség szerint a jhvh titoknevet!

Ezt a tényt támasztja alá, hogy a legősibb és legmegbízhatóbb Ószövetség, a görög Szeptuaginta! Ezt 72 vagy 74 hithű izraelita rabbi fordította le.

Az Újszövetséggel összhangban a görög Szeptuanginta sem tartalmazza sehol sem a jhvh hamis isten nevét!

Tegyük fel, az Ószövetség tartalmazta a jhvh nevet, 6828-szor! Akkor viszont ezeknek az Újszövetségben is jelen kéne lenniük, és az a bibi, hogy nincs az Újszövetségben sehol sem jhvh név.

Szalai András, teológus összeszámolta, hogy az Újszövetség összesen 82-szer idéz vissza olyan Ószövetségi helyeket, ahol elvileg ott a tetragramma!

Mivel az Újszövetség szó szerint idézi vissza az Ószövetséget, és abban a 82 esetben is MIND az "ÚR" kifejezést használja, és nem a jehovát, ezért ki merem jelenteni, hogy jehova egy hamis isten, akinek semmi köze a Biblia Istenéhez, Krisztushoz!

3. Jézus Istensége és a Szentháromság a Bibliában

Te keversz össze mindent! Sehol sem írja a Biblia, hogy Jézus teremtetett; hanem azt írja Róla, hogy született az Atyától.

Ahogyan embertől ember születik, ugyanúgy Istentől Isten születik és nem egy alsóbbrendű valami, mondjuk majom, vagy kutya!

Jézus születése az időknek előtte volt! Jézus az Ézsaiás 9,6 szerint "örökkévaló Atya", tehát nincs kezdete!

Ugyanezt támasztja alá, a Mikeás 5:2, ahol a próféta az eljövendő Messiásról jövendől eképpen!

"De te, Efratának Bethleheme, bár kicsiny vagy a Júda ezrei között: belőled származik nékem, aki uralkodó az Izráelen; akinek származása eleitől fogva, öröktől fogva van." (Mikeás 5:2) Károlyi fordítás

Tehát egyértelmű, hogy a születése révén egyenrangú az Atyával, de az is egyértelmű, hogy a születése az időknek előtte volt, különben nem lehetne "örökkévaló Isten" Jézus!

A Filippi 2:6 is azt a tényt erősíti meg, hogy Jézus mielőtt lejött a Földre, teljesen egyenlő volt az Atyával!

"Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt: 6mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, 7hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; 8megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig. 9Ezért fel is magasztalta őt Isten mindenek fölé, és azt a nevet adományozta neki, amely minden névnél nagyobb, 10hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és földalattiaké;"

Ezzel összhangban van János evangéliuma, ahol azt mondja Jézus, hogy "mielőtt Ábrahám volt, én Vagyok."

A Vagyok az Ószövetségi Isten címe és rangja! De Jézus a Kőszikla is, és az Első és Utolsó (Jelenések 1:7-8), Jézus a mindenható, és Jézus a Megváltó, azaz az Izrael Istene!

Itt láthatod, hogy az Ószövetségi Istent számtalanszor hívták a Megváltónak! A Megváltó pedig csak egy személy volt, a Krisztus!
biblia.hit.hu/bible/search/kw/megv%C3%A1lt%C3%B3/21/0/1/1/0

"Legyenek kedvedre valók szájam mondásai, és az én szívem gondolatai előtted, legyenek, oh Uram, kősziklám és megváltóm." (Zsoltárok 19:15)

"És eszökbe vevék, hogy Isten az ő sziklájok, és a felséges Isten az ő megváltójok;" (Zsoltárok 78:35)

"Így szól az Úr, Izráelnek királya és megváltója, a seregeknek Ura: Én vagyok az első, én az utolsó, és rajtam kivül nincsen Isten." (Ézsaiás 44:6)

"És etetem nyomorgatóiddal az önnön húsokat, és mint a musttól, véröktől megrészegednek, és megtudja minden test, hogy én vagyok az Úr; megtartód és megváltód, Jákóbnak erős Istene!" (Ézsaiás 49:26)

"És szopod a népek tejét, és a királyok emlőjét szopod, és megtudod, hogy én vagyok az Úr, megtartód és megváltód, Jákóbnak erős Istene." (Ézsaiás 60:16)

"Hiszen Te vagy Atyánk, hiszen Ábrahám nem tud minket, és Izráel nem ismer minket, Te, Uram, vagy a mi Atyánk, megváltónk, ez neved öröktől fogva." (Ézsaiás 63:16)

"De az ő megváltójok erős, Seregek Ura az ő neve, bizonynyal felveszi az ő peröket, hogy megnyugtassa e földet, és Babilon lakóit megrettentse." (Jeremiás 50:34)
psfanboy3 2011.09.25 23:01:47
@psfanboy3:

KORREKCIÓ:
1.
"Tény, hogy az Újszövetségben sehol sem találkozol a jhvh titoknévvel! Az Újszövetség eredeti kéziratai, amik az első században keletkeztek mind elvesztek, de azok másolatai mind fentmaradtak!"

2.
"Csak a masszoréta kéziratokban találod meg a jhvh-t! Amire JT-k hívatkoznak, mint eredeti Biblia, az az 1008-ban feltárt Leningrádi kódex, amit a masszoréták készítettek, akikről nem tudunk semmit, hogy milyen emberek voltak!"

KIEGÉSZÍTÉS:
Ezzel szemben a legősibb és legpontosabb fordításról tudjuk, hogy kik fordították és azt is tudjuk, hogy míg a Leningrádi kódex Kr. u. 1008-ban keletkezett, addig a görög Szeptuanginta Kr. e. 2-3 században!

3.
"Mivel az Újszövetség szó szerint idézi vissza az Ószövetséget, és abban a 82 esetben is MIND az "ÚR" kifejezést használja, és nem a jehovát, ezért ki merem jelenteni, hogy jehova egy hamis isten, akinek semmi köze a Biblia Istenéhez, Krisztushoz!"

KIEGÉSZÍTÉS:
Valamint azt is kimerem jelenti, hogy az Újszövetség szerint az Ószövetségben sehol sincs benne a jhvh hamis istennév. Mármint az eredeti és normális fordításokban, nem az antikrisztusi masszoréta kéziratokban!

Az Újszövetség szerint az Ószövetség mentes a jhvh névtől, azaz nem tartalmazza. Ezt a tényt erősíti, hogy a legősibb Bibliafordítás, a görög Septuaginta sem tartalmazza ennek az idegen Istennek a nevét!

Nem csoda, sem Jézus, sem az apostolok soha nem használták ennek a titokzatos istennek a nevét!
Hihetetlennek és egyben tragikomikusnak tartom azt, hogy Jehova Tanúi most azon csámcsognak, hogy Harold Camping jóslata nem vált be, nem kezdődött el a végítélet. Jót röhögnek ezen, hogy mennyire szánalmas, és hogy 'lám-lám a hamis vallás így meg úgy', 'nekünk bizony…..
Pár napja voltam a tanú nagyszüleimnél, és az íróasztalon egy cetlire ez volt írva: "Jehova tanúit megtámadják Bulgária videó - google-be írni". Persze már korábban az elsők között láttam a videót, ahogy felröppent a hír, mégsem postoltam ki... ez a kiírás a…..
psfanboy3 2011.05.12 15:12:54
Az erőszak minden formáját elutasítom. Igaz, hogy a szektatagok nagyképűek és hogy sokat ártanak az Istennek, Jézusnak; de ez a csőcselék legalább annyit.

Sajnálom ezeket az embereket, a bulgár tanúkat, mert ők kétszeresen is áldozatok! Egyrészt az Őrtorony szekta áldozatai sokan, másrészt, ilyen atrocitásoknak vannak kitéve, és sajnos nem a Jézus nevéért, (mint anno az apostolok voltak), hanem a hamis jehova nevéért.

Átérzem a fájdalmukat, mert volt egy időszak, mikor én is Jehova Isten tanúja akartam lenni, és engem is üldöztek, a saját családom, sőt apám az utcára is kidobott a jehovista hitem miatt.

Ott akkor kértem segítséget a Tanúktól, két véntől, de megtagadták a fizikai segítségnyújtás minden formáját. (Ez volt az a pont, ami elgondolkodtatott, hogy ez valóban Isten szervezte?)

Talán ez kell nekik, hogy észrevegyék, sokan nem tudják magukat megvédeni (mint például én), mert például én akkor csak 20 éves voltam, és épp tanultam Főiskolán és nem volt munkám sem jövedelmem.

A lényeg sajnálom őket. Egy sátáni szervezetben vannak, és azt hiszik az Isten nevéért üldözik őket.

Nem az a baj, hogy térítenek, sőt még sok dologban igazuk is van (Isten mit vár el tőlünk, a hamis-hatalmi kereszténység visszaélései, stb. A fő gond velük az, hogy nem a tiszta evangéliumot hirdetik, hanem egy sátánit és torzszülöttet.

Ha a Szentháromságot hirdetnék, a Krisztus második látható visszajövetelét az Egyházáét, a Mennyei reménységet, akkor lennének összhangban a Bibliával és az apostolokkal.

Az emberi lélek tudatos létezést is tagadják, sőt a Pokol, mint valóságos fizikai hely létét is tagadják.

Tagadják, hogy Jézusban Isten jött el, hogy Jézusban az Ószövetségi Jahve Isten öltött testet.

Tagadják, a Szent Szellem személy voltát. Holott a Biblia minden lelket, ördögi szellemet személynek ír le (gondoljatok csak a démonokra, bukott angyalokra). Ennek ellenére a Szent Szellem szerintük nem személy.

Pedig az apostolokkal párbeszédet folytatott a Szent Lélek Isten.

Remélem nem baj, hogy kicsit teológizáltam.
psfanboy3 2011.05.13 14:47:23
@Zsolt520:
Kedves Zsolt!

Köszönöm megtisztelő válaszod! Néha tényleg kemény az index fórumon helytállni, főleg, hogy mentálisan beteg vagyok. De nem fogom erre, ha vannak kirohanásaim.