Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pont7

0 bejegyzést írt és 197 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Le kellene kapcsolni, mert nemzetront és genderizál, minden lehetséges felkapcsolt dolog alkalmas a fellazításra, általában a dolgok sok mindenre alkalmasak, különösen alkalmasak a deviantúra és a baloldalizmus térnyerésére, mert a felkapcsoltak Hatodik Hadoszlopa maga a mélyállam, ha…..
         Ha Orbánról az elkövetkező napokban kiderül, hogy megdugott egy struccot, az azért lesz, mert el akarja terelni a figyelmet arról, hogy een Hongaars parlementslid dat intussen al onstlag esetleg pikáns helyre dugta be a kis fütyijét, persze csak azért tette, ha egyáltalán tette (jogi…..
  "It can't be common for four hours of Chekhov in Hungarian to bring a Western audience to its feet, but such was the case July 13 at ' 'Three Sisters,'' performed by Hungary's Katona Jozsef Theater at the Old Vic. The five-minute standing ovation honored a production of rare emotional richness…..
       A hiánypótló Puskás Ferenc-musical kapcsán jutott eszembe, hogy milyen közel volt Puskás Öcsi ahhoz, hogy játsszon a magyar válogatott ellen 1962-ben a chilei világbajnokságon.      Az első meccset a spanyol válogatott elveszítette a későbbi ezüstérmes csehszlovákok ellen 1:0-re, aztán…..
      Nem elhanyagolható esélye van, hogy az index.hu-val együtt a blog.hu-t is beszántja a rezsim. Abban bízom, hogy ez nem fog bekövetkezni, hogy marad az Index és marad a Vincent is, de ez most olyan fifty-fifty környéke lehet.      A posztokat Kettes lementette, és van egy…..
        "Egyszer egy fickó El Pasoban meztelenre vetkőzött, és beleugrott egy kaktusz bozótba. Én is ezt kérdeztem tőle: Miért? És?  Azt felelte: "Pillanatnyilag jó ötletnek látszott". (Steve McQueen a Hét mesterlövészben)      Ez a poszt egy ugrás a kakusz bozótba, pillanatnyilag jó ötletnek…..
      Tamás Gáspár Miklós írt ma egy cikket "Churchill, a rasszista" címmel, amiből nyilván lesz majd mandinerista dörgedelem. A professzor úr egyik főérve Churchill ellen (ha Tamás Gáspár Miklós TGM, akkor Winston Churchill... inkább kíírom a nevét) az 1943-44-es bengáli éhinséggel…..
pont7 2020.06.23 19:29:21
@jotunder: Nem tudom a mai miniszterek Churchill-tisztelete hogy jon ide. Tolem te is tisztelheted. A fasizmus elleni erdemei miatt en is tisztelem. De ettol meg helyesnek tartom, hogy hibait is megismerjuk.

Arrol akartalak csak meggyozni, hogy ha a "rasszista" szohoz konkret ertelmet akarunk rendelni, akkor nehez elkerulni, hogy abba beletartazzon Churchill angol-felsobbrendusegi vilagnezete. Azt vegkepp nem ertem, hogy a irek lenezese mikent mentene az indiaik lenezeset. A zsidok jelentos resze is tok feher, megis rasszizmusnak tekintjuk a (szarmazasi alapu) antiszemitizmust is.

Szamomra erdekes, ha Churchill tortenelmi emleke pontosabba valik, es lekerul a piedesztalrol. Hogy eltavolitjak-e szobrait, az eleg mindegy. Nekem egyetlen szobor ellen voltak csak igazi erzelmeim: neha azon fantazialtam, hogy robbanthatnam fel a turul szobrot a Boszormenyi ut vegen. Ez talan azert van, mert a nyilasok remtettei kozelebbrol erintettek.
pont7 2020.06.24 00:22:14
@jotunder: Irod: "itt most 1. winston churchill szobrának abajgatásáról van szó 2. és egy olyan írásról, amelyben egy konkrét történelmi szituációról eléggé elnagyolt módon esett szó." Szerintem egyik sem stimmel.

1. TGM arra reagal, hogy egy masik, szobor-ugyi cikkben futolag szoba kerul Churchill rasszizmusa, es probalja kifejteni, hogy ez egy fontos es megkerulhetetlen kerdes. A szobrokrol mindossze azt irja, nyolcadranguak: "És akinek mindenekelőtt ez a nyolcadrangú szoborügy fáj, nézzen sürgősen tükörbe".

2. Egy feloldalas irasban valoban nem tortenelmi recenzio szintjen elemezi a bengali ehinseg okait, de ez nem is varhato el tole. Viszont jol illusztralja, hogy (a szavakban egyebkent jol dokumentalt) churchilli rasszizmusnak lehettek elet-halal sulyu kovetkezmenyei. Nem allitja, hogy az ehinsegert kizarolag Churchill a felelos, ezt csak te adod a szajaba. Viszont eleg reszletet leir az esetrol ahhoz, hogy erzekeltesse, valamilyen felelossege van benne.

Egyetertek @AdvocatusDiaboli -val: a posztodban tobb feluletesseget erzek, mint TGM cikkeben.
pont7 2020.06.24 12:57:27
@jotunder: Megint csusztatsz. TGM-nel "egyik fő oka", nalad "nem, a fő ok nem [ez]". Sok fo oka lehetett az ehinsegnek. Nem vagyok tortenesz, de nehez elkepzelni, hogy a haborus dontesek nem jatszottak komoly szerepet az ehinseg kialakulasaban, azt meg meg nehezebb, hogy a terseget vegso soron iranyito legfobb vezetonek kicsi lenne a felelossege. Egy Holokauszttal osszemerheto mennyisegu (fele vagy harmada) hullat produkalo esemenyrol van szo, egyebkent.

Igen, Churchill szobrat osszefirkaltak Pesten, mashol talan le is ontottek valamival. Ez valoban "eroszak", de annak a legszelidebb formaja. Nem ember ellen iranyul, hanem targy ellen, es meg csak nem is dontottek le az ominozus szobrokat. Kabe ugyanaz, mint Gulyas Marton akcioja, amikor festeket dobot a Sandor-palotara. Azaz figyelemfelhivas.

TGM sem "totalis radikalis szovegeket nyom", hanem provokativan fogalmaz. Talan kevesbe provokativan, mint Churchill tette nemegyszer. Neked talan jobban tetszik Csabai Mate cikke: fidelio.hu/plusz/chuchill-valoban-rasszista-volt-de-ha-leontjuk-a-szobrat-mit-oldunk-meg-vele-155884.html - ebben tartalmilag ugyanaz van Churchill rasszizmusarol es a bengali ehinsegrol, csak nem provokativan.
        Ahogy bejelentik elküldöm. Most visszaszámlálás van Osloban. Kezdődik... (gy.k. az egyik legnagyobb matematikai díj az Abel-díj)       UPDATE:  Furstenberg csinálta meg a Szemerédi Tételt ergodelmélettel és ő dolgozta ki a csoportok határainak elméletét. Egyik Vincentidol.       …..
pont7 2020.03.20 11:15:13
@kiskii: Nem feltetel, de mindegy is. Nem erdemes nem osszefuggo A halmazokat nezni, mert azok hatara a komponensek hataranak unioja, igy a hatar merete per A merete hanyados nem lesz kisebb valamelyik komponens megfelelo hanyadosanal.
        Június hetedikén a Frankfurter Allgemeine Zeitung publikált egy videót, amelyen Orbán Viktor felajánlotta Borsod-Abaúj-Zemplén megyét és a teljes magyar vízkészletet Marija Sesztakovának, Grigorij Sesztakov orosz milliárdos lányának, ha az megvásárolja neki az index.hu-t. A mintegy hat órás…..
pont7 2019.05.19 17:44:31
@Kettes: Engem jobban erdekel annal, hogy a sajto miert ult a felvetelen egy honapig, hogy ki csinalta a felveteleket, es miert ult rajtuk ket evig.

Ha egy korrupt poliikusok lebuktatasara vallalkozo ujsagiro csinalta volna, akkor (egyfelol nem biztos, hogy lett volna eleg penze es profizmusa arra, hogy jol megcsinalja, masfelol) biztos nem ul a felvetelen ket evet.

Nem lehet, hogy ez tenyleg az orosz titkosszalat volt, es jobbn uzletnek tartottak a felvetelekkel zsarolni Strachet, mint megvenni az Kronen Zeitungot es varni a zsiros kozbeszerzesekre? Egyebkent nem kizaro a ket dolog, lehet, hogy itthon peldaul meg is vettek a sajtot es zsaroljak is bizonyos felvetelekkel azt, akinek megvettek.

Es miert hoztak nyilvanossagra? Talan nem volt hajlando Strache ugy tancolni, ahogy ok futyulnek. Vagy valaki mas, akit ugyancsak zsarolnak nem vette eleg komolyan a fenyegetest, es be kellett mutatni, hogy nem viccelnek? Tolem a valaki mas lehet akar magyar is, de itt nincs nagy gondjuk az oroszoknak, es amugy is kis orszag, ezert nem erdemes felaldozni egy osztrak alkancellart. De egy amerikai zsarolasi alany jobb belatasra birasa mar boven eleg ok lehet.

Es persze lehet mas orszag titkosszolgalata is, akik orosznak adtak ki magukat. De valamiert nagyon fontos a felvetel keszitoinek, hogy ne deruljon ki a szemelyuk. Egy ujsagiro biztos nem takarta volna ki a szineszei arcat, hanem buszke lett volna a jol sikerult leleplezesre.
     1976-ban mutatták be a Szakonyi-Gogol féle Holt lelkek-et a Madách Színházban.    Ilyen volt Dózsa László Nazdrjov földbirtokosként, a Csicsikovot játszó Haumann Péterrel és  a zseniális karakterszínész Gyenge Árpáddal, aki Mizsujevet játszotta.  Ezt a darabot nemrég láttam a Sufniban,…..
        – A matematikát tartjuk a legegzaktabb tudománynak. Rengeteg törvényszerűsége van, ám az 1930-as években egy osztrák matematikus, Kurt Gödel kitalált egy olyan formulát, amely csak akkor igaz, ha nem bizonyítható. A részletekbe nem megyek bele, a lényeg az, hogy még a matematika sem…..
pont7 2019.01.09 18:23:17
@jotunder: Ujra: Mi a francrol beszelsz? "[M]i az alapveto differencia Kaslerszempontbol [...] a Hydra es a Con(PA) kozott"? - semmi. Ha jol olvastam a posztot egyiket sem emlitette.

Irod viszont, hogy

(1) a magyar Wikipedia Kasler altal parafrazalt mondata rosszul van forditotva es impreciz.
Szerintem meg egy jo mondat, mintahogy az angol Wikipedia megfelelo mondata is jo mondat, de kicsit mas. Mindketto kicsit impreciz, mint ahogy par bekezdesben nem is lehet teljesen preciznek lenni.

(2) "hol is az a formula, amirol a magyar wiki ir?" - az konkretan ugyanaz a formula, amirol az angol Wikipedia ir. Az angol szerint "claims that it is unprovable", amibol a "claims" ertelmezesre szorul. A legegyszerubb ertelmezese az, hogy "pont akkor igaz, ha" - es maris megkaptad a magyar mondatot.

(3) "Kaslernek persze fogalma sincs" - ezt elhiszem, nehez tema, lasd meg ket jol kepzett matemikus is hogy elvitatkozgat rajta, o meg nem matematikus. Ki lehet nevetni a magabiztossagat, hiszen mashonnan tudjuk, hogy (valoszinuleg) nem is erti, amit mond. Mondjuk nevetseges a "részletekbe nem megyek bele, a lényeg az, hogy" resz, mert ez azt a hamis latszatot kelti, hogy a nagyon mely ismertetestol csak a tomorseg kedveert tekint el.

Viszont ugy tunt, hogy tartalmilag neveted ki. Haha, magabiztoskodott, es lebukott. En meg mindharom idezett mondataval egyetertek.
pont7 2019.01.10 20:17:24
@Bourbaki: Kezdunk konvergalni. Ha a matematika szon elsofoku logikai levezeteseket ertesz csak (en nem), akkor tenyleg csak az axiomak valasztasaban van szubjektiv elem. Ugy ertelmezed Godel bizonyitasat, hogy a PA-ban nem bizonyithato allitasra a ZF rendszerben talalt egy bizonyitast. Eszerint az "igaz, de bizonyithatatlan" kitetelbol az igaz csak azt jelenti, hogy elfogadod a ZF rendszert. Lehet igy is ertelmezni, csak nehezkes lesz, amikor a ZF rendszer nemteljessegere alkalmazod Godel tetelet. Az ott megtalalt "igaz, de nem bizoyithato" tetel is levezetheto egy ZF-nel bovebb axiomarendszerbol, csak annak mar nem lesz olyan jol hangzo neve.

Mellesleg a vazolt felfogasodban ("Ha [...] egyes *fontos* kérdéseket a jövőben meggyőzően (szépen és okosan) meg lehet majd válaszolni adalék halmazelméleti axiómákkal [...], akkor a matematikusok el fogják fogadni azokat.") nem csak a fontos/meggyozo/szep/okos miatt valik szubjektivve az axiomak valasztasa, hanem igenis bele van kodolva, "hogy egy helyes bizonyítás valamikor a jövőben helytelenné válik" - nevezetesen akkor, amikor kiderul, hogy a felhasznalt (mondjuk nagy szamossag) axioma ellentmondasra vezet.
pont7 2019.01.11 22:15:14
@Bourbaki: Teljes konvergencia, mindennel nagyjabol egyetertek, amit irsz.

Talan az a kulonbseg, hogy en ezekbol azt rakom ossze, hogy a "kevesbe egzakt" az vedheto interpretacio, te meg nem.
       A rendszerváltás utáni évtizedben Magyarország "érdekes" ország volt. Ennek az érdekességnek az egyik következménye az volt, hogy tranzitológia címen rengeteg cikk jelent meg közgazdaság-tudományi és politológiai folyóiratokban, úgy értem, olyanokban, amelyekben való publikálásról magyar…..
pont7 2019.01.08 23:30:39
@harmadikszem: Ez azert nem ilyen egyszeru. Az amcsi tarsadalomtudos sem ugy szuletik, hogy Stanford az affiliacioja. Raadasul a Stanford / CEU sem ugy szuletett, hogy egybol elismert kutatohely lett.

Termeszetesen konnyebb ugy ervenyesulni, ha affiliaciod (temavezetod, tarsszerzoid, haverjaid) mar elismert kutatok es ajanlanak teged, de nem kell emogott valami osszeeskuvest keresni. A CEU sok kutatocsoportjanak sikerult elernie, hogy nemzetkozileg elismert legyen, mig az ELTE-n ezt kevesebb csoportnak sikerult (aranyaiban biztosan), es ez nem attol van, hogy a CEU amerikai (van mas amerikai college is Pesten).

Akkor mar a penznek nagyobb szerepe van. A jo kutatok konnyebben mozoghatnak, mint masok, es szeretik azokat a helyeket, ahol jo kutatasi feltetelek es komoly kollegak vannak.
pont7 2019.01.09 15:54:15
@harmadikszem: Valami arnyekkal vitatkozol. Nem mondtam, hogy nem nehezebb ervenyesulni egy megelhetesi gondokkal kuzdo segedmunkas gyerekekent Hajduszoboszlorol, mint Standford professzorok gyerekekent Palo Altobol. Nyilvan helyes, ha egy tarsadalom sokat megtesz a mobilitas lehetosegeert (hogy megtalaljak a rossz korulmenyek koze szuletett tehetsegeket es segitsek oket), es ebben kis hazank eleg keveset tesz, mas orszagok altalaban tobbet.

Viszont nem gondolom, hogy osszeeskudtek a "centrum" emberei, hogy elnyomjak a "periferiat". Innen is be lehet jutni a a Stanford PhD programjaba, sot ezek az elit PhD programok Amerikaban eleg sok diakot vesznek fel kulfoldrol, mig az amerikai jelentkezok kozott is erosen valogatnak. Egy uj kutatohely is valhat elismertte, bar termeszetesen ez egy hosszu es nehez folyamat. Ha egy kutato vagy egy kutatohely nem valt elismertte, amogott nem csak a vilag igazsagtalansagat kell keresni (bar persze a vilag ebben is, mint mindenben igazsagtalan).
        Blogunk rendszeresen foglalkozik a modern matematika egyik legizgalmasabb területével, a százalékszámítással. Korábban már ismertettük Csíkszentmihályi professzor elméletét arról, hogy a kétszázezer az ötvenmillió húsz százaléka. A klasszikus eredmény azonban a nemrég elhunyt Aczél Endrétől…..
pont7 2018.07.09 10:53:47
@stefan75: a vendegeloadonal a fellow egy joval magasabb status. R.P. (ha jol tudom) nem a professzor az oxfordi kozgazdasagi tanszeken, de egy oxfordi college fellowja.

---

@incze: Nekem ugy tunik, hogy az aranyokat lehet jobban erzekelni, mint a nominalis kulonbseget. Ha Hans 2-t keres en meg 1-et, az jobban erezheto "kulonbseg", mint ha Hans 12-t keres, en meg 10-et, pedig a kulonbseg ketszeresere nott. Igy aztan a helyzet rovid tavon is javul, ha itt nagyobb a novekedes.

---

Lovasrol nem alkotnek most velemenyt. Aczel valoban nagyon ugyes ujsagiro volt, es nagyon elveztem az Aczelsodrony nevu tortenelmi kalauzat. Mindazonaltal feltunoen magabiztos volt olyan dolgokban is, amikben demonstralhatoan tevedett, mint ez a Kiss Laszlorol kifejtett alaptalan allitasai is mutatjak. Emiatt elgondolkoztam azon, hogy vajon hany mas allitasa alapulhatott tevedesen.
        Nem lehet erről a dologról nem írni.       A történet úgy kezdődött,  hogy az egyik schmidtmária vagy valamely slapaja belenézett Vajda Mihály professzor nemrég megjelent Szög a zsákból című önéletrajzi kötetébe. Nem kellett volna.      Vajda professzor úr (érzésem szerint a könyv…..
     1. Tétel:  A Mandinerre írt cikket egy ifjú szerző arról, hogy az EU az amerikai elit érdekeit tükrözi. Halálosan komolyan írja, hogy a Frédi és Bénit jegyző Hanna és Barbera, elsülyesztette a János Vitézt, hogy az ne gazdagíthassa a világ kultúráját és "más népek értékeivel együtt porosodjon"…..
pont7 2017.12.16 07:33:26
@aronsatie: OFF:
Ugy egy honapja irtad: "Van, amit engedelmeddel személyesen is cáfolok, úgy mint az egykori bánki táborról írottak."
Mit cafolsz?
pont7 2017.12.16 14:35:30
@aronsatie: En is jartam, nagyon klassz volt. Olvastam a 444 cikket is. Nem tudom, hogy mit sugalmaztak. Arra sem pontosan emlekszem, hogy mit allitottak, de ugy remlik, nagyjabol stimmelt. Ezert erdekelne, hogy milyen konkret hibakat (esetleg hazugsagokat) talaltal.
       "I've wanted to meet you for a long time. I read 'Soul on Ice'  when I was in high school," said Marlo Lewis, a political analyst with the Heritage Foundation (szerk. megj. ez az amerikai Századvég, konzervatív think-tank) in Washington, D.C."     "And when he spoke, his Republican…..
         Follinus Anna költő írt egy verset a litera.hu-ra november elején. Az erőszak természetrajza volt a vers címe, és valamilyen egészen borzalmas szexuális zaklatást írt le:        " Két felnőtt állt egy nagykamasszal szemben,ki magáért sohasem lázadhatott.E túlerőtől talán visszaretten,ha…..
pont7 2017.11.29 23:02:32
@Counter: Nagyjabol egyetertunk.

Te csak azt mondtad idaig, hogy a jognak itt nem lehet szerepe, de nyilvan magad sem gondolod komolyan, hogy egyaltalan nincs szukseg beleegyezesi korhatarra, csak a 14-et nagyjabol helyesnek talalod. (Kerdezed, hogy mi a kulonbseg 14-15-16-17 kozott, de 13-12-11-rol nem kerdezel.) En is irtam, hogy nagyjabol helyesnek talalom a 14-et, de ez megvitatando, es sok kozosseg mashogy dontott. Ha ugy latjuk, hogy a tarsadalomnak meg kellett volna vedenie Annat Kamiltol, az egy erv egy magasabb korhatarra.

A tarsadalmi elvarasok kozvetitesenek a jog csak az egyik modja, de azert ez egy fontos vizvalaszto. Annyi megrokonyodest olvastam itt a kommentekben, hogy azt hittem, lesznek, akik betiltanak Kamilek viselkedeset. Tevedtem.
pont7 2017.11.29 23:17:41
@jotunder: En azt olvastam, hogy nem fizikai eroszakrol panaszkodott, hanem arrol, hogy egy nagykamasz allt szemben ket felnott emberrel, akik akaratat konnyeden legyurtek, plane, hogy egyebkent is traumatizalt volt. Pont az ilyesmi megelozesere talaltak ki a beleegyzesi korhatart. Bocsanat, hogy a jogon csamcsogok, de azon kivul csak annyit tudok mondani, hogy vigyazzunk, hogy emberi kapcsolatainkban lehetoleg ne sokat artsunk masoknak. Ez meg eleg semmitmondo (es mint tudod, en sem tudtam mindig betartani).
pont7 2017.11.29 23:50:19
@velőtanya: Nem vagyok jogasz, nem tudom. De nekem nem tunik egyertelmunek. Tanar, vagy barmilyen szintu "felugyelo" eseteben vilagos lenne, de az, hogy kiadhatja a verseit, kicsit gyengecskenek tunik. Ilyen tipusu "befolyasi viszony" ezer van.
        Kiosztották az idei European Research Council Consolidator Grantokat. Ez a negyvenes korosztály számára a legfontosabb európai tudományos pályázat.        A legtöbb nyertes pályázat brit kutatóhelyeknek jutott, még nem ütött be a Brexit-blues.         Egyesült Királyság 60,  Németország…..
pont7 2017.11.29 10:38:07
@sárospataki: Ha jol ertem Pete Gabort szidod. Legalabb egy jellemzo sztorival alatamaszthatnad, hogy miert alakult ki rola ez a lesujto osszkeped. Anelkul csak vagdalkozas.
pont7 2017.11.29 10:42:01
@Tzp: Ha jol ertem arra tettel megjegyzest, hogy Gervain Judit egyik foga le van torve, es ezt meg kene csinaltatnia, vagy szegyellnie kene. Szerintem meg ezt a dontest rabizhatod. Nem okozott neked nagy szenvedest azzal, hogy latnod kellett egy letort fogat.
         A Magyar Művészeti Akadémia Színművészeti Tagozatának nem tagja Ascher Tamás, Babarczy László, Székely Gábor, Zsámbéki Gábor. Ezzel szemben tagja Pregitzer Fruzsina és... Marton László.         (az irodalmi tagozatnak nem volt tagja Kertész és Esterházy, nem tagja Nádas, Krasznahorkai…..
pont7 2017.10.27 22:37:45
@harmadikszem: Nem "lapunknak nyilatkozo xy", hanem "beszelgetopartnerunk". En ebbol arra kovetkeztettem, hogy talalkoztak. De igazad van abban, hogy ezt expliciten nem mondja, lehet, hogy telefonon beszelgettek. Es abban is, hogy a beszelgetes korulmenyeirol pontosabban kellett volna fogalmaznia az Indexnek.
pont7 2017.10.28 02:00:51
@harmadikszem: Azert meg ket dolgot leszogeznek, elnezest, ha ismetlem magam.

1. Az a hatarozott velemenyem, hogy helyes, ha most nem rendez Marton, fuggetlen attol, hogy hamisan vadoljak-e. Azt nem tudom, hogy kirugni kellett-e, vagy eleg volt, hogy magatol felfuggesztette rendezoseget, de - veled ellentetben - nem latom szornyu lincselesnek, hogy kirugtak. Ezt is fuggetlen attol, hogy artatlan-e.

2. Van olyan, hogy no molesztalassal (akar nemi eroszakkal is) vadol ferfit teljesen alaptalanul. Es nem gondolom, hogy az artatlansag velelmenek elvetol barmi okbol el szabadna tekinteni. De minden kutatas azt mutatja, hogy statisztikailag ez a tipusu hamis vad elenyeszo kisebbseg. A valodi molesztalasok donto tobbseget az aldozat titokban tartja (szegyelli, nem bizik abban, hogy barki sgitene neki, stb.) es csak kis reszebol lesz feljelentes, vagy barmilyen nyilvanos ugy, es meg ezeknel is sokkal kevesebb a hamis vad. Ez nem zarja ki hogy most epp errol lenne szo, de felek, hogy te valami miatt aranytalan sulyt adsz ennek a lehetosegnek.

Meg azt is eselyesebbnek tartom, hogy hulye szereplesi vagybol vadaskodjanak olyanok, akiket nem is molesztalt senki, mint azt a tenyleg csak elmeleti lehetoseget, hogy valaki 10 fele elvalasztott hangon 10 kulonbozo koru not telefonon megszemelyesitve atverjen jo par ujsagirot. Ehhez kutatasokat kellene folytatni, hogy olyan noket tudj megszemelyesiteni, akik tenyleg talalkoztak Martonnal, es minimum Galvolgyi szinten kene tudni jatszani a hangoddal.

Nem arrol van veletlenul szo, hogy egy prekoncepciohoz igazitod az vilagrol kapott informacioidat?
pont7 2017.10.28 14:41:16
@harmadikszem: Valoban nem ismerhetek minden letezo statisztikat, nem is akartam ezt a latszatot kelteni. A Wikipedia (en.wikipedia.org/wiki/False_accusation_of_rape) egy dan vizsgalat 1.5%-a es egy kanadai 10%-a koze teszi a mert adatokat.

De ez mindegy is. Te valamiert velelmezed, hogy itt most egyetlen ember hamisitja az osszes vadlot es mindenkit jol atver. Elvileg lehetseges, de nem tul eletszeru, es nagyon-nagyon keves ervet tudtal tudtal felsorakoztatni emellett: Elso erv: csak egy vadlo adta a nevet. Masodik erv (ha ez erv egyaltalan, szerintem nem): a sztorik reszben hasonlitanak egymasra. Van mas?

Mas: szegyelljem mgam mert Schmitt Palrol mindig a plagizalas fog mar eszembe jutni? Pedig sok mas plagizalo is van, akirol meg nem. Nem szegyellem.
       1989. június tizenhatodikán ott voltam a Hősök terén. Akkor, ott a téren, egy fiatal magyar ellenzéki a következőket mondta:     "Ha nem tévesztjük szem elől ’56 eszméit, olyan kormányt választhatunk magunknak, amely azonnali tárgyalásokat kezd az orosz csapatok kivonásának haladéktalan…..
        A kaliforniai szenatusban 26 demokrata es 14 republikanus szenator van. A kepviselohazban 55 demokrata es 25 republikanus. Kalifornia kormanyzoja a demokrata Jerry Brown. 1975-ben lett eloszor kormanyzo Ronald Reagan utan. Kaliforniaban Trumpnak a vilagon semmi eselye nem volt (meg nem…..
pont7 2016.11.15 12:24:51
@jotunder: Nagy vitank nincs, de en tovabbra sem tartom "gyakorlatilag semmifele jelentoseg[nek]" egy kaliforniaira, hogy hazaja immar tizensok eve harcol Irakban. De (mint elobb is irtam), lehet, hogy rank tobb hatasa lesz a legutobbi elnokvalasztasnak, mint az atlag kaliforniaira (mondjuk mert hozzajarul az EU szetesesehez).
          Nem vagyok meggyőződve arról, hogy Donald J.Trump olyan rossz elnök lesz, mint amilyen tűnik. Abban majdnem biztos vagyok, hogy nem fog nagyon-nagyon nagy bajt csinálni. Most azonban nem erről van szó, hanem erről a Mandiner-cikkről.          1986-ban Trump magyar üzlettársa, aki akkor…..
pont7 2016.11.10 10:30:26
@jotunder: "de [a Trump elnoksegnek] lehet aránylag tűrhető kimenetele, szemben pl. a Brexit-történet jelenlegi állásával."

En forditva latom. Az angolok bennmaradasa es a sok fura engedmeny, amit kiharcoltak ehhez gyengitette volna az EU-t. A Brexit akar megerosithette volna a maradek koheziojat (igy lehetett volna jo kimenetele), vagy a szeteses fele viszi az egesz uniot (most - nem kis reszben Trump miatt - ez a valoszinubb).

A Trump elnokseg meg optmalis esetben is, csak amiatt, amilyen kampannyal nyert, megerositi a xenofobia, rasszizmus, him-sovinizmus - stb, stb. stb. - elfogadottsagat a vilagban. Plusz megerositi Orbant es az Orbanhoz hasonlo politikai mozgalmakat. Van ilyen eleg sok Europaban, bar eddig csak itt meg Lengyelorszagban jutottak hatalomra, de siman johet Franciorszag, Hollandia, mittudomen.

En nagyon felek, hogy az EU a Brexit es a Trump altal megerositett folyamatok hatasara visszafordithatatlanul szetesik mire (mondjuk 4 vagy 8 ev mulva) Amerika visszater a normalitas iranyaba. Lehet, hogy rank tartosabb hatasa lesz a Trump megvalasztasanak, mint Amerikara, mert az reziliensebb. Volt mar ilyen: az amerikai sub-prime mortgage krizisen Amerika reg tul van, mi meg nyogjuk a kovetkezmenyeit.
         Kis János filozófus véleménycikket írt a hvg.hu-ra. [UPDATE: Most hivtak fel a figyelmem arra, hogy ez egy egy eves cikk!!!!! ]  Írásának konklúziója:        "Demokrata értelmiségi nem nyilatkozhat olyat, hogy Orbán autoriter, nacionalista, populista és demagóg politikus ugyan, és…..
pont7 2016.10.11 13:53:56
@jotunder: Az idezet a posztban az 2015 oktober 7-i cikkbol van.

Van benne ilyen, ebbol vettem eszre, hogy tavalyi: "Közben kerítést és szögesdrót akadályt emelnek a magyar–horvát határon is; amikor ezt írom, még nem világos, hogy itt is becsukják-e a kaput."
pont7 2016.10.11 20:23:08
@jotunder: Hogyhogy mi volt veszelyes Orban politikajaban egy eve? A politikaja semmit sem valtozott. Migransellenes hiszteriakeltes volt akkor is, es azota is. Plusz latvanyosan a kozos megoldas / Brusszel / Berlin ellen beszelt mar akkor is.