Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alice B Toklas

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hazai graffiti és street art szcéna egyik kiváló művésze GG egy igen különleges felkérést kapott a múlt hónapban. A belvárosban az Erzsébet térrel szemben működő Bang & Olufsen márkaüzlet régóta szélmalomharcot vívott a portálját ért állandó firkákkal…..
Amikor a nyújtásról írtam, ígértem, hogy jövök konkrét gyakorlatokkal is. Azóta sem jutottam el odáig, hogy szépen befotózós képek készüljenek (bár ideje lenne erre talán egy stábot toboroznom, esetleg felbérelnem néhány paparazzit...), de abből főzök, ami van.…..
Alice B Toklas 2011.06.01 17:18:12
@Szöszkeboszi: nem striák-ról van szó? (azt hiszem így hívják). Olyan csíkok, mint ami terhesség után is megjelenhet a has vagy a mell tájékán, nem? Én azt hittem, hogy attól van, hogy az ember hirtelen "megnő", a bőre meg nem elég rugalmas, hogy kovesse a változást és "megreped". Nekem is a combomon vannak ilyen vízszintes csíkok egészen a térdemig, kb 14 éves korom óta amikor hirtelen nőttem egy nagyot egy nyár alatt. Erről beszéltek? (az jó lenne, mert én eddig azt hittem, hogy ezzel az ég világon semmit nem lehet kezdeni, azon kívül, hogy nyáron lebarnulok és akkor kicsit kevésbé látszik)
A legelterjedtebb fitneszmítoszok megcáfolása után folytassuk azzal a három, étkezéssel kapcsolatos tévedéssel, amely szinte kiirthatatlan a fejekből. Hátha majd most... Az eredeti cikk itt. “Este 6 után nem szabad enni” Ezt az egyszerűnek tűnő szabályt a…..
Alice B Toklas 2011.05.23 16:45:57
@nagykalács: Egy kicsit azért értem nagykalács frusztrációját (ettől persze még nagyon félrecímezte a kirohanását meg a stílust, meg persze tény, hogy az elhízás elkerülhető, önámítás mindent a genetikára fogni stbstb). A "sovijohnny" jelenség viszont néha engem is felbosszant (mielőtt még bárki félreértené: ezt nem olyanokra értem, akik tesznek az alakjukért, sportolnak, odafigyelnek a táplálkozásra stb, hanem akik úgy születtek, hogy minden erőfeszítés nélkül 50 kilósak 40 éves korukig). Imádom az olyan megjegyzéseket hallgatni, ha a táplálkozás kerül szóba, hogy "jaaj, de hát mindent lehet enni, csak mértékkel" vagyis: "biztos azért vagy 5 kilóval nehezebb nálam, mert sokat eszel, nézd ma például itt eszem ezt a jó kis rántottsajtot, de tegnap pl csak cézársalit ebédeltem (kenyérkockák, majonézes szósz...), aztán mégis csak 52 kiló vagyok, szóval csak az egyensúlyt kell megtalálni"
Amúgy köszönöm rendben vagyok magammal, bár a Boszi által említett 50 kg-hoz képest van rajtam ezek szerint 10 kg plusz. Ezt is csak heti 5-6 edzéssel, és a táplálkozásom teljes megváltoztatásával tudom tartani. Egy darabig tényleg azt gondoltam, hogy sokat eszem, de azóta jópárszor bebizonyosodott, hogy kb feleannyit és sokkal tudatosabban mint sok nádszálkisasszony. Már elfogadtam, hogy soha nem leszek Barbi (inkább Xéna), és azt is, hogy pl a sütemények, a rántott cuccok, és a tészta kb egész életemre kiírta magát a szótáramból. Inkább örülök annak a sok jó új kajának ezek helyett találtam magamnak, és a sok plusznak amit az aktív életmód hoz. Ez viszont eltartott pár évig, addig dühös voltam, hogy nekem miért kerül ennyi erőfeszítésembe az, ami másnak semmi.
Alice B Toklas 2011.05.23 20:58:48
@Szöszkeboszi: hú azt hiszem félrecsúszott a mondanivaló. Összességében azt akartam kihozni a dologból, hogy aki hízásra hajlamos (és nem akar elhízni) annak nem simán fogyókúrázni kell néha, meg mozogni egy kicsit hanem alapvetően megváltoztatni az életformáját és a táplálkozási szokásait egy egész életre. Ez nem megy könnyen (minél idősebben kezd neki az ember annál nehezebben), és ráadásul nincs tuti recept, mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy mi az amit hosszú távon tartani tud, hogy működik a teste stb. Tehát tuti, hogy lesz közben kudarc, meg vakvágány, ami bosszantó, kiábrándító, frusztráló stb. DE a vége az, hogy rátalálsz a megoldásra (meg a kompromisszumra.. pl, hogy nem leszel 50kg), és többé már nem hiányzik a rántotthús stb. Meg a sport amit anno a fogyás miatt kezdtél el (újra)örömöt, jó közérzetet, egészséget stbstb (az ezen a blogon is sokszor emlegetett előnyök)hoz az életedbe. A kaja vonalon pedig egy csomó új ízre találsz rá amit amúgy nem is ismernél, elkezdesz jobb minőségű ételeket enni, teljesebben táplálkozni. Csupa előny további súlyvesztés nélkül is. Szóval semmiképp nem mondtam, hogy igaza van nagykalácsnak, csak, hogy értem, hogy amíg az ember a próbálkozós-szenvedős szakaszban van, addig van egy csomó dolog ami bosszantja. (Az más kérdés, hogy ha valaki éveken keresztül csinálja a tojásos-felvágottas-salátás diétát, közben rántotthúsra sóvárogva, és még ráadásul nem is válik be, akkor miért nem próbálja meg másképp...)
Már egészen biztos, hogy a Zuniverzum jeleket küld felém időnként, csak én hülye nem figyelek. Pedig visszatekintve sejthettem volna, hogy ha izzasztó órára készülve szorosan felkötöm a hajamat és még jól el is csatolom, szűk nacit veszek és Reebok edzőfelsőt, akkor…..
Alice B Toklas 2011.05.18 17:05:33
@Kameo: az enyémnek van egy olyan funkciója, hogy fit test. A polar honlapja alapján ezt hatalmas nyugalomban ágyban fekve kell elvégeztetni vele, mert különben irgumburgum. Persze azért csak kibújt belőlem a kisördög, hogy ez honnan tudja felmérni a kondiciómat miközben meg sem mozdulok?! Így aztán megcsináltattam vele futás közben, futás után, meg csak úgy sétálva is, és tényleg nagyjából azonos értékeket (vagy kicsit jobbat) ad mint a heverészős teszt. Tudja valaki, hogy itt mit figyel? Biztos nem simán a pulzust, de még csak nem is az ingadozását... (persze nem élet-halál kérdés, csak úgy szöget ütött a fejembe)
Alice B Toklas 2011.05.18 17:14:46