Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ded

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
AnyámAsszony Szülők, okuljatok! 2015.11.13 11:30:12
A múlt héten egy döbbenetes dolognak voltam szemtanúja a délutáni alvás ideje alatt: Toddlers and Tiaras Eddig sem értettem, hogy  egyáltalán miért cibálja el valaki a totyogó gyerekét szépségversenyekre, vajon miért barnítozza le a 2-3 éves kislányát, miért aggat rá póthajat, miután kifestette,…..
“Hogyhogy nem akarsz gyereket? Majd megváltozik ez!” A társadalom jelentős része el se tudja képzelni, hogy mások önszántukból döntenek úgy, hogy nem kérnek a gyereknevelésből. Zita és Péter is ilyen pár, feltettünk nekik pár olyan kérdést, amit mindenki meg akar, de senki sem meri megkérdezni…..
ded 2015.04.06 09:04:54
Elképesztő, hogy összességében milyen indulatokat szül ez a téma. Pedig talán csak arról van szó, hogy amióta van internet, azóta tényleg a nagy nyilvánosság előtt is világossá vált, hogy milyen sokféle válaszunk van az életre: ebben az esetben van, aki szeretne gyereket, de van, aki nem, van aki tudatosan szeretne, van aki csak úgy maradt, stb, stb. Valahogyan az itt folytatott vita azonban sajnos még mindig jórészt dühöngés, a gyereket vállalók és a nem vállalók oldaláról egyaránt. És ez nagyon szomorú. Nem értem, hogy miért az egymás ócsárolása és mindeközben a magyarázkodás, hogy ki mért akart, meg nem akart, meg persze jön a hivatalos szöveg, hogy népességfogyás, ami nem az elmúlt 20-25 éveben kezdődött - mint ahogyan az sem, a mai kor sajátja, hogy sok nő nem vállal gyereket. Az anyám el sem tudná (nem tudta volna soha) képzelni az életét gyerek nélkül, de a generációjában (Ratkó-gyerekek) már igenis nagyon sok nőnek nincs/nem lett gyereke, mert vagy nem akart, nem gondolt erre, vagy mert egyedül maradt már fiatalon (ez sem igazán került elő az itteni vitában: azaz, hogy mennyi-mennyi nő van egyedül, és nem "trendiségből", hanem mert nem valamiért nem kell a férfiaknak, akár egy életen át). Jómagam, idén leszek 41, lassan 2 évtizede párkapcsolatban élek. Egyszerűen nem gondoltam soha arra komolyan, hogy gyerekem legyen (a párom sem gondolt egyébként a gyerekkel), jórészt csak akkor, amikor jöttek a kérdések, hogy "nektek mikor...?" Ilyen esetekben bevallom, nem voltam bátor kijelenteni, hogy nem gondolkoztam ezen, hogy egyszerűen nincs benne az életemben ez a kérdés. Inkább mismásoltam. Pedig butaság volt mismásolni, ma már nem teszem.
ded 2015.04.07 08:50:43
@abc078: Tudod, abc078, igazán azokra a 40-45 évesekre gondolok (de bőségesen vannak fiatalabbak is), aki nem elsősorban mint gyerekük apját keresik a férfit, hanem egyáltalán végre legyen társuk , vagyis a gyerekre szinte még nem is gondolnak. Sajnos sokan élnek így, és hangsúlyozom 20-30 évvel ezelőtt is számosan éltek így. Egyre több olyan nővel találkozom, akiknek akár már egy/több évtizede nincs semmilyen párkapcsolatuk (értsd flörtjük sincs)! És tudod sokszor azt is megértem - csakhogy vissza a gyerek-nem gyerek kérdésére - ha valaki azt mondja: egyszerűen nincs jó minta otthon: elvált szülők, sokszor megkeseredett magányos nők, akik kétségbe esve esve próbálnak új kapcsolatot kialakítani és nem ritkán ha összejön, akkor kénytelen-kelletlen kell tudomásul venniük, hogy ja, az új páromnak/férjemnek már volt egy-két-n-bd házassága, és ott gyerekek (ez persze a férfi irányából is igaz). És akkor jön a mozaikcsalád... benne az éngyrekem-tegyereket. Vannak persze, de kevesen olyan családok, ahol ez működik, tudom. Mégis látom ezeket a batyus gyerekeket: "hétvégén mamánál vagy vagy épp fordítva, akkor pénteken már a papához menj a suliból..."
Most már biztosak lehetünk abban, hogy ősszel az egész nyugdíjrendszer át lesz alakítva és nagy valószínűséggel jön a gyerekszám szerinti nyugdíj - Varga Mihály ugyanis kijelentette: tekintettel arra, hogy a nyugdíjrendszer jó és stabil, a kormány nem fog ahhoz hozzányúlni.…..
A Fent és Lenten mától tilos a kommentelés. Jön Szalai Annamária! Jön Koltay András! Mindenkit kikészítenek!! Félelem és rettegés! Itt nem állhatunk meg, ez denevérország! Az utolsó szó jogán: Orbán Viktor pojáca! Schmitt Pál gyík! Lehet kommentelni!..
"Semmi sem örök, csak az ideiglenes megoldás" Cikksorozat a Moszkva térről "A Moszkva tér Észak-Budapest legfontosabb forgalmi csomópontja és városrészközpontja. Ezért szembetűnő a csomópont közlekedési és építészeti szempontból is elhanyagolt és kritikus…..
ded 2011.05.29 13:38:32
@G. Wolf: Szerintem mindez jelenleg tisztán politikai kérdés, hiszen emocionálisan van, akinek Széll Kálmán tér (Kalef) volt és van és lesz, és van, akinek Moszkva. Nekem az utóbbi, lévén, hogy "a Moszkván az óra alatt"-időszakban szocializálódtam. Viszont, mivel csak azt halljuk, hogy mostanában mire nincs és nem lesz pénz és hogy a főváros milyen súlyos anyagi helyzetben van, úgy érzem, hogy elsősorban az időzítéssel van probléma. Néhány évet várni kellett volna és noha valószínűleg a fővárosi költségvetésben ez nem kiemelt összeg, de hát mennyi sok ilyan nem-kiemelt-összeg van már! Két dolog nem megy itt(és nem csak Bp-en) kb. a II. világháború óta: a megépített/felépített/létrehozott dolgok fenntartása és, de hogy ez elé lépjek: a tervezés. Az, hogy xy dolog megépítésére/felépítésére/létrehozására/és ezesetben átnevezésére valóban itt és most van szükség, és ennek milyan anyagi lehetőségei vannak (mert az átnevezésnek is komolyan vannak, ill. pld. új épületek esetében - noha nem témába vágó, csak a végig-nem-gondolás végett igen -, hogy mennyibe kerül fenntartani és egyáltalán, szükséges e-(lásd: Pécs-Kodály Központ). Ami pedig abszolút méltatlan az átnevezések ügyében végképp, az a személyek kiválasztása: pld. Elvis???? Ne már! Moholy-Nagy Lászlóról pld. - csak hogy 1et mondjak - miért nincs elneveztve tér/utca? Tehát én úgy érzem nem a miért, hanem a miért most, a dolog problémája
ded 2011.05.29 16:17:39
@Vén Csataló: még egyszer hangsúlyozom: nem az elvvel van bajom, hanem az időzítéssel: ennek nem most van itt az ideje, hanem pld. lett volna a rendszerváltáskor, mondjuk egy akkori " nemzeti konzultáció" keretében. Akkor ott minden szempontból szerepe lett volna: politikailag, emocionálisan és nem szúrtak volna szemet a költségek. A válaszod pedig sajnos hemzseg a politikától, így ha ok, ezen az úton indulok el, akkor azt kell mondanom, hogy nincs olyan politikai oldal, akinek ez nem lehetett volna a feldata (ráadásul, vissza a rendszerváltás körüli utca átnevezésekhez: akkor is volt, ezek miért maradtak ki?). A bal és liberális oldalt igazán ez nem érdeklete, a jobb oldaliakat sem igazán, mert az uóbbi évek happening-politikáját elnézve simán csináltathattak volna a pártkassza terhére néhány utcatáblát és - mint a kordondöntögetéskor - önkényesen, figyelemkeltés céljából kicserélhették volna pld. a Moszkva tér tábláit. Ez nem történt meg. Mert nekik sem volt annyira fontos. Most viszont igen. Neked személy szerint biztosan fontos ez az átnevezés. Megértem. Számomra viszont, nem ettől lesz egy világváros élhető, szerethető és az enyém. Az urbanisztika pedig = pénz, még akkor is ha nem csak kenyérrel él az ember, kiváltképpen egy olyan országban, ahol a tulajdonosi szemlélet a lakások bejárati ajtaján túl már nem érvényes. Ami az utcán van nem az én dolgom... ez van itt.
„A mindennapokban olyanok vagyunk, mint két legjobb barát, leszámítva a köszönés-csókokat” – sztorink egy korábbi posztunkhoz kapcsolódik, ám a mai kalandban egy lány panaszkodik arra, hogy pasija egyre inkább lakótárssá kezd konvertálódni mellette. Eltűntek a…..