Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Város Szíve

220 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Város Szíve három éve folyamatosan írja meg a gyanús belvárosi ingatlanügyeket. Most az általunk nyilvánosságra hozott eladásokat és visszás közterület-használati ügyeket egy virtuális térképre gyűjtöttük össze. A térképen tizenöt helyszínt jelöltünk, ahonnan…..
Aszfalt, parkoló, aszfalt, parkoló, aszfalt, buszmegálló. És ezzel mindent elmondtam a felújított Hold utcáról. Olyan semmilyen se lett, hogy még a beruházó BKK is elfelejtette bejelenteni, év végére kész lett. Ez is megvan, pipa. Az állandó tarkabarka térburkoláshoz szokott…..
Sokan állították már, hogy megfejtették az V. kerületi ingatlanügyek titkát. De a gazemberség valójában nem önmagában a 30 százalékos vételárkedvezmény volt, hanem az, hogy a korábban egy évtizeden át jól működő, a kerületi kereskedelem életben maradását segítő…..
Közel 300 millió forint közpénzt költöttek rá másfél év alatt, most mégis jogutód nélkül szünteti meg az V. kerület a Váci utca felvirágoztatására létrehozott projektcégét. Újramárkázást, magyar Oxford streetet, parkolási lehetőséget, a boltosok közösségének…..
Medgyaszay tervezte, nemrég még az államé volt és kulturális intézmények működtek benne. Majd az V. kerület tulajdonába került, projektcégbe apportálták, de a nagyszabású ingatlanfejlesztési tervek megvalósítása helyett a válság mélypontján eladták. Azt én sem tudom,…..
Köszönjük, nem kérünk Aldit a Kossuth Lajos utcába. Nem kell, mert mi itt a Belvárosban csak CBA-ban akarunk vásárolni és szívesen fizetünk az alapvető élelmiszerekért húsz százalékkal többet. Itt rezsicsökkentés volt, úgyhogy csak ne jótékonykodjon velünk valami idegen…..
Még mindig nem vagyunk túl rajta: újabb választási év, újabb utcaátnevezési harcot indít a belvárosi önkormányzat. Most a Pénzügyminisztérium melletti Szende Pál utcát akarják mindenáron Wekerle Sándor utcává átkeresztelni. Az indoklás zseniális: Wekerle „nevéhez…..
Város Szíve 2014.11.19 17:27:15
@Shörluck Homles:

köszönjük javitottuk
Hamarosan egész más látvány fogadja az Erzsébet hídtól az Astoriáig sétálókat. Az eddig a szürke ötven árnyalatában pompázó épületek között most lesz néhány fehér folt is, mivel egyszerre hat ház homlokzatán dolgoznak. Ha már a forgalomcsökkentés elmaradt a Ferenciek…..
Még az önkormányzati választási kampány hajrájában, mintegy hangulatjavító intézkedésként teljesítették a jámbor belvárosi polgárok egyik régi kívánságát. Négy éve kérték, hogy legyenek végre padok a Múzeum körúton: most aztán jól megkapták. És mert kampányban…..
„Faápolás, fakivágás miatt megállni tilos” – mindössze ennyit írt ki és körbekerítette a parkolóhelyeket a Főkert Zrt. a belvárosi Semmelweis utcában. Tegnap a Kossuth Lajos utca felőli részen vágták vissza a fákat, holnap az utca északi felén dolgoznak. A látvány…..
Az országgyűlési kampányban átadták, de az önkormányzati kampány idején már mindenhol újra dolgozni kell a Kossuth téren. Északon és délen is felásva, kipusztult fákkal, üres szobortalapzatokkal, beszakított gyűjtőcsatornával nyitotta az őszi ülésszakot a Nemzet Főtere. A…..
Már alig van ága annak a balszerencsés Károly körúti fának, amelynek környékét egy étterem bérli. Takarja a cégjelzéses napernyőt, ezért pusztulnia kell. A Bocadillo éttermet zavaró fa alig három éves, a Károly körúti fasor többi fájához hasonlóan ezt is 2011 őszén…..
A Madách téri gigantikus szerelmi vallomás után elkészült a város legnagyobb fizetési felszólítása. A Vámház körút 14-es ház teljes homlokzatára egy építési vállalkozás kifizetetlen szerződésének ügyét feszítették ki reklámhálón. Az ötlet eredeti, de sokat levon az…..
Számtalan előnnyel jár, ha valakit önkormányzati képviselővé választanak a saját lakóhelyén. Éveken át biztos állás, törvényben meghatározott jövedelem, szolgálati telefon, laptop. Van, aki még némi extrát is tud intézni magának. Például az egyik belvárosi kormánypárti…..
Az V. kerületi önkormányzat múlt heti döntése ellenére sem vonult le a Kossuth téri csatorna javítását végző Bonex Kft. a Balassi Bálint utcából. Most engedély nélkül, minden szabályt megszegve dolgoztatja a javítást végzőket a területen. Az eddig feltételezettnél nagyobb…..
Lipótvárosban sokan rosszul jártak az Kossuth tér autómentesítésével, de egy társasház különösen ráfaragott. Minden ide érkező turistabusz ez elé az egyetlen ház elé akar parkolni, hiszen az új látogatóközponthoz elfelejtettek tisztességes buszparkolót kijelölni. Hetente…..
Nem fogjátok elhinni! Létezik egy beruházás Budapesten, amit nem fejeznek be az önkormányzati választási kampányban, sőt, október 12-ig le is állítják. A szennyvíz meg hadd folyjon. Évtizedekig gond nélkül bírta az arra járó 2-es villamos okozta terhelést, de a Kossuth tér…..
Hetekig izgalomban tartotta nyár elején az Erzsébet téren bulizó fiatalokat, hogy hagyják-e őket saját sört inni a biztonsági őrök. Hagyták. Csak az illemhelyet nem használhatják. Hasonló helyzetben vannak a Sziget Eye vendégei is. Kifizetik a fejenként 2400 Ft-os beugrót a…..
A Honvéd-házakban élő 200 belvárosi család rezsije nem hogy csökkent, de még nőtt is. Egy hatvan négyzetméteres lakás fűtéséért és a meleg vízért havi húszezer forintot kell fizetniük, télen, nyáron egyformán. Ez volt az egyik olyan épület, ahol másfél évvel ezelőtt az…..
Több helyen a talapzatból bugyog fel a víz a Vígadó téri szökőkútból. A korzót és a Vígadó felújított épületét az idén adták át, de a figyelemből már nem futotta a kettő közötti Ürgeöntő gyermekek kútjára. Kár, mert a város egyik leghangulatosabb terének közepén…..
Az önkormányzati választás előtt másfél hónappal, rendkívüli ülésen döntött az V. kerületi önkormányzat a déli Klotild-palota eladásáról. A műemlék 2,15 milliárd forintért egy török befektetőé lett, aki valószínűleg szállodát fog nyitni az épületben.  A…..
Nemcsak kerületi lapkiadással foglalkozik a Habony Árpádnak kamu lakcímet biztosító Karalyos József. Cége, az Impress Régió bérelte a Kossuth téri Parlament Cafét és házasságkötőt, majd az Október 6. utcában vehetett bérbe szintén önkormányzati helységet, hogy vendéglőt…..
A Belgrád rakpart 27 éve szerepel az UNESCO világörökségi listáján. A nyolc magyar helyszín egyikének része, aminek megóvására és megőrzésére az állam törvényben megerősített vállalást tett. Elképesztő panorámájával, tökéletes fekvésével Budapest büszkesége…..
Bírod a stresszt? Próbáltál már egyik kezedben egy rollerrel, a másikban homokozójátékokkal egy vagy két gyereket a parkoló autók közül kilépve átvinni két forgalmi sávon és két pár villamossínen? Még nem? Itt a lehetőség: az Olimpiai parknál lehet próbálkozni, mert nem…..
Úgy tartja a népi bölcsesség, hogy büdösben még senki sem fázott meg. Nyugodtan hozzátehetjük a nyári változatot is: ami hűt, az ronda is. A klímák kültéri egységei mindenképpen azok, és évről évre egyre több van belőlük. Ha egy belvárosi nem bírja tovább a meleget,…..