Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Putykum91

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Volksbank végtörleszteni óhajtó ügyfelei kezdhetnek reménykedni, hogy az eurózóna/világméretű piramisjáték beborulása hamarabb helyére teszi bankjukat, mint ahogy az Alkotmánybíróság megállapítja a végtörlesztés alkotmányellenességét. A formanyomtatványon ugyanis…..
Putykum91 2011.10.03 16:37:21
@CatMother: Hol a bankolok? Ahogy ügyfelek nevezték őket: Pitibank (CITI) Perszebank (ERSTE) Szarfajzen (RAIFFEISEN)

Amúgy bár nem PHD végeztem, de talán a munkámból adódóan néha elborzadva olvasok pár olyan meglátást aminek köze sincs a valósághoz
Nem okoskodnék, tényleg csak a tisztánlátás kedvéért.
1, Svájc 2005-2006-ban szólt az érintett országoknak hogy álljanak le a CHF hitelezéssel, mert nagy baj lesz! Pl. Romániában erősen visszavettek. Nálunk nem.
2, A bankok amiben igen is hibásak hogy van egy igen egyszerű mutatószám, hogy meddig lehet egy adóst a fizetése erejéig eladósítani. Ez 33% maximum 40-45% de az már veszélyes és csak akkor ha van más bevételi forrása is ami nem annyira munkabér jellegű (USA-ban). Ebben az orszgban két ember kapott csak hitelt...boldog és boldogtalan.

3, Mivel a magyar ilyen és mindenből a jóárasított kell (ahogy nekem is anno csak én tudtam mit vállalok...bár ezt én se hittem volna anno) jóhogybaszki CHF-et vett fel, mert óccsójárért volt a törlesztő.
4, több helyen olvastam már hogy bezzeg Romániában kevesebb a kamat és a THM...az összefüggést úgy hívják hogy országkockázati felár...na ez alapján a Románoknak biza nem ugyan az az árfolyam mint nekünk, ez ezért van.
5, Ha svájctól vesz bármelyik bank 1000 CHF-et akkor amikor visszaadja azt akkor 1000 CHF-et ad vissza...itt dől meg az hogy a bank keres az árfolyam elmozduláson. Aki keres rajta (vagy bukik) az a Treasury osztály de azoknak semmi közük ezekhez...
Putykum91 2011.10.03 17:09:28
@biohazard: Mivel a kormány hozta ezt a törvényt, így neki kell majd jótállnia a bankokkal szemben. Az itteni poszt azért született, mert itt a bank duplán szedné be ezt a pénzt...egyszer az államtól jogosan, és egyszer jogalap nélküli gazdagodás címén az ügyféltől.
Putykum91 2011.10.03 17:28:36
@nomac: aham...értem szóval a PTK az ugyan az mint a BTK?
amúgy persze értem az összfüggést, csak erős a példa...egyenlőre téphetjük a szánkat sajnos amíg bírjuk, de nem tudjuk és nem is tudhatjuk mi lesz még ebből...és még nagyon sokmindenről nem tudjuk mi lesz amit a kormány tett, tesz vagy tenni fog...láthatólag az is elég ha beszélnek...ilyen érzékeny időszakban még az is fájdalmas...
Akinek volt bármilyen kétsége afelől, hogy a magyar népszámlálás ebben a formában egy értelmetlen pénzkidobás, ki kell ábrándítsam. Más módszere ugyanis nem lenne Mária műmájer kormányának, hogy bebizonyítsa: a lakosság túlnyomó többsége katolikus. Minthogy nem az.…..
Putykum91 2011.09.28 17:16:33
@Akos86: Ha már náci...hol szolgált a pápa? Miért kért bocsánatot a katolikus egyház az elmúlt 1-2 évtizedben? Hát nem azért mert küzdöttek a zsidó üldözés ellen ugye ezt beláthatjuk. Keresztes háború, boszorkányüldözés, spanyol inkvizíció...úgyhogy csitu barátom és mormolj el minimum egymilirád miatyánkot azokért akik élet ezen vallás nevében oltották ki pénzért, földért és hatalomért. A történelem tényen nem hiten alapszik és a tetteink minősítenek nem a hitünk. Szerintem.
Putykum91 2011.09.28 17:18:25
@atpijkamo: szerinem igen...lsd. legutolsó kommentemet.
Eszter már hat éve visszafizette minden tartozását a Raiffeisennek, sőt, még a folyószámláját is megszüntette náluk, amint lehetett. A bank azonban nem hagyja ennyiben a szakítást: két évvel később újabb jelzálogot rakott volt ügyfelük ingatlanjára. Hogy miért, az újoncnak…..
Putykum91 2011.09.26 15:02:14
@Kurgan:@Eszter01: Mivel ezt az oldalt az érintett intézet egy-két kollégája is olvassa, természetesen az ügy soron kívüli kivizsgálása után, a kellő intézkedést megtették azonnali hatállyal, amiről a poszt íróját hamarosan tájékoztatják is.
Putykum91 2011.09.26 17:18:56
@Eszter01: Én megértem, én se éreznék másképpen. A törlési engedélyt annak ellenében indítja a bank, amit ráhelyezett. Ha nem a bank helyzetette rá az már időben bekavarhat, mert azt keresik hogy miért és hogyan került rá. Az ügyintézőt ért kritikával csak egyetérteni tudok, ez nem lehet mentség. Holnap remélhetőleg már tisztázódni fog minden.
Tulajdonképpen örülhetnénk is, hogy Magyarországon a postások nem értékelik a magaskultúrát. A Hollandiában feladott Beethoven-cédégyűjteménynek így csak a díszcsomagolása veszett el:Hollandiában élek, húsvéti üdvözletként Budapesten élő idős nőrokonaimnak kis csomagot…..