Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Crescendo

0 bejegyzést írt és 963 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre többen hangoztatják, hogy a magyar rendszerváltás még korántsem ment végbe. Én azoknak a táborát erősítem, akik szerint az igazi rendszerváltás abban a pillanatban következik be, amikor a társadalom általános szemléletmódja is megváltozik. Ebben természetesen sokat…..
Crescendo 2013.08.06 09:59:21
@prolee: Egy index blogon ertelmesen vitatkozni folosleges hitelkerdesrol...
Amugy kapitalizmusrol beszel a cikk, ugy hogy fogalma sincs arrol, hogy mit is jelent a szo. Igy tenyleg igaza van a szerzonek a tarsadalmi szemleletvaltasrol. A tudatlansag nem ereny, sem nem ved.
A devizahitelesek tortenete csak az ilyen index fele posztokban szol a hulye hitelfelvevokrol. Igy egyszeru a kep, volt sok hulye, aki a gyors meggazdagodas remenyeben felvette, most meg sirnak, hogy mentsek meg oket.
Az, hogy a kapitalizmus alapjat alkoto szerzodesjog hogy, mikent (es esetleg milyen hatso szandekkal) lett felrugva a hitelkihelyezo reszerol. Egyaltalan az, hogy a bankrendszer az ellenorzesi funkciojat (amiert rendelkezik a banki jogositvanyokkal) miert nem latta el, persze mar egy mas kepet fest, ami nem illik be ebbe az egyszeru es jol kommunikalhato, azonban teljesen hamis kepbe.
Igazabol egy kis utana olvasassal azonnal arnyalodna a kep es talan az igazsaghoz is kozelebb kerulne valaki. Az, hogy ezt nem csak ez a szerzo, de szinte az osszes az indexen propagalt blogger, aki a temarol ir, nem teszi meg, az nem veletlen. A kerdes csak annyi, hogy ki es miert akarja a valosagot masnak beallitani, mint ami? Es mennyi penzt kell mozgatni ehhez, hogy az index egy ilyen virtualis valosagot tartson fenn?
Crescendo 2013.08.06 11:00:08
@Dr.Bio74: Persze, ehhez vegyuk hozza, hogy a "piacgazdasagban" a Ft hitelek kamatait az allam a sajat eszement koltekezese miatt olyan magasan tartotta, hogy lehetetlen volt forrashoz jutni epelmeju aron? Egy allamnak a penzhez egyaltalan nem kellene, hogy koze legyen, de ha meg van, akkor legalabb minimalisan ertenie kellene hozza...
Az MNB es a kereskedelmi bankok meg a hitelezesbol elnek es kitalaltak ra egy megoldast, komoly politikai tamogatassal (hiszen a bankok nagy partfinanszirozok). Aztan valahogy a gyakorlatban megvalositva a bankok is tul mohoak lettek, es a megoldas minden kockazatat a hitelfelvevore haritottak, ok csak a profitot akartak kockazat nelkul.
Szoval ezek utan azzal vadolni a hitelfelvevot, hogy "tul sokat akart", mikozben semmilyen mas szereplo nem tartoztatotta meg onmagat, egy eleg furcsa allaspont. Az adofiztok koze, pedig a hitelfelvevok is beletartoznak, ok is fizetnek mindent, tobbek kozott azokat az adofizetoi penzen fenntartott hivatalokat is, amelyeket a bankszferanak kellene, mivel evek ota az o nem hivatalos erdekervenyesito es eroszak szervezetukkent mukodnek.
Repedt fék, törött alváz, leboruló rakomány, kameruni menekültek és kőkemény rendőrök. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Crescendo 2013.08.01 22:07:35
@clior: a hazmesteri szakaszt itthagytak meg az atkosbol... :)
@kewcheg: Onszantukbol vallaltak ezt a munkat vagy kenyszeritettek? A rendor is, a tanar is egy szolgaltato, nem pedig uralkodo. Ha nem tud szolgaltatni europai modon, akkor ne vallalkozzon ra. Ha a fonoke keptelen erre, es nem erti, hogy a tejhatalmu rendori intezkedesnek mar vege volt a diktaturaval, akkor rossz palyan van. Mellesleg a tobbseg a munkakorulmenyeket es a fizetest epp az embertarsai folotti "hatalomert" vallalja es ezt maximalisan ki is hasznaljak. Az, hogy fizetes helyett a visszaelesekre valo jogot adjak meg nekik, meg az orszagot jellemzi. :(
Kommentár nélkül adjuk közre olvasónk tegnap este érkezett elektronikus levelét: Sziasztok! Nagy Katalin vagyok, Csepelen lakom a Szent Imre téren. Ez az eset, amit most megosztok Veletek, ma történt velem a Szent Imre téri parkban. Nem vagyok aktivista, normális esetben nem emelem fel…..
Crescendo 2013.07.30 09:24:36
@Dóra82: Kedves Dora! A kommunizmus es a fasizmus is egy nagyon elheto es boldog idoszaka volt az emberek egy csoportjanak. A korlatlan hatalmu karhatalom, az AVO , a fekete auto bizonyara meg megdobogtatjak azt a rozsdas szivet. Eleg volt csak az a nevtelen bejelentes es maris tortentek a dolgok... azert ne vegye zokon, ha mas ezt nem nosztalgiaval tekinti.
Aki meg annyi mexikoi sorozatot nez, hogy mar gyerekrablast vizional Csepelre eloszor setaljon egyet a kornyeken. Mert nem Mexikovarosban van, legalabb is a tobbi ember.
Az a röhej az ebben az egészben, a regnáló mutyikormány ismét olyan megoldáson töri a fejét amikor megment valakit, aki lehet pont miatta került nehéz helyzetbe, hogy az neki minél kevesebbe kerüljön, jól lehessen hivatkozni rá, vagy inkább a szóvivők hangzatosan tudjanak róla…..
Crescendo 2013.07.25 17:54:57
@dzsedáj: Ha igy lenne, ahogy allitod, miert nem kerultek az ezt alatamaszto dokumentumok felszinre? Miert vannak titokban? Miert nincs egy pontos elszamolas kiadva a hitelfelvevoknek?
Amugy szerintem egyaltalan nem felelnek meg es ezt szamos dolog alatamasztja. Pl. birosagi iteletek, stb.
Plusz egy banki szakerto velemenye: www.youtube.com/watch?v=MkFcrDNCxX8 nem azt tamasztja ala, amit te allitasz.
Crescendo 2013.07.25 19:30:37
@nemi gaz: beke. :) szerintem nincs ilyen, hogy jobb es baloldal. intezkedeseket tekintve mindegyik kormany adokat emel, szabadsagot korlatoz es igy tovabb. Mindegyik szocialista, a mostanit is beleertve es az intezkedesek celpontja szinte mindig a "hangya", mert tole el lehet venni, a "tucsoktol" meg nem. :( Es ezt a termeszetes toresvonalat pedig igen konnyu felerositeni es kihasznalni. Ha megnezed mikor nyerte a valasztast utoljara egy kormany egy program alapjan? Es mikor nyerte az alapjan, mert a ket rossz kozul o tunt a kisebbnek?
Crescendo 2013.07.25 19:38:17
@Melampo: birosagok: teljesen jogos. Nekem is volt dolgom veluk, persze vannak kiveteles es ertelmes birok, de a tobbi epp olyan korlatozott burokrata, mint az allami es onkormanyszati szfera nagyobb resze...
Hitel: lehet, hogy az, de jo lenne tisztazni, hogy pontosan mi is tortent. A tenyek pedig nagyon lassan kerulnek felszinre. A hpt meg szerintem alkalmatlan, mivel egyaltalan nem tisztazza a banki mukodest (penzmultiplikacio). Innentol pedig szinte barmi belefer a hatokore ala, amire azt mondja egy bank, hogy hitel...
Bármennyire is egyetértek azzal, hogy Adj gázt! néven az Élet menetével párhuzamosan a zsidó negyedben a jövendő honfoglaló zsidók (vagy mi a fasz) ellen tiltakozni elfogadhatatlan, ennél csak még egy elfogadhatatlanabb dolog van, amikor a miniszterelnök mindenféle jogkör,…..
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
Crescendo 2013.04.06 15:26:59
@pimpalini: a poszt szerzoje, de te is beleesel a felszinesseg hibajaba a CHF hitelek kapcsan.
A felvett hitelt a tulnyomo tobbseg fizetne. A problema abban van, hogy nem hitelt nyujtottak, hanem egy leplezett penzugyi spekulacioba vontak be a hiteleseket. Ennek a kockazatait pedig raterhelik a hitelfelvevokre, mikozben epp a banki mukodes alapeleme lenne a kockazatok felmerese (ezert vannak es nem az allam nyomtat penzt es adja valogatas nelkul). Innentol eleg fals dolog a normalis banki mukodeshez hasonlitani a hitelek tulnyomo reszet.
Tribuszernet es a tobbi piramisjatek szervezot eliteltek Btk alapjan... pedig allami mentoovekkel, valamint a szerzodesek utoloagos egyoldalu modositasanak lehetosegevel ezek a piramisjatekok tovabbra is tiszteletre melto, nagyon profitabilis vallalkozasok lennenek.
Akkor most miert kell hirtelen maskent kezelni ezt a kerdest?
A politika pedig adosmento csomagnak nevezett, azonban de facto oriasi bankment csomagokkal, miert a bankokat menti meg az adofizetok karara?
Aki nem vett fel hitelt, sajat jol felfogott erdekebol jobban teszi, ha a hitelesek partjara all, egyebkent adoemelesek reven tobbszorosen is kifizeti a hiteleket, mivel a bankrendszer nyeresegesseget minden aron fenn fogjak tartani.
De az oszd meg es uralkodj elv alapjan ellentetet kell fenntartani a nepben, mert igy lehet uralkodni rajta.
„Másra sincs most szükségünk, mint még egy pártra!” – mondogatják mindegyre újságírók és a politika iránt csak mértékkel érdeklődő civilek, válaszul az egyre szélesebb méreteket öltő pártalapítási hullámra. A kritika megfogalmazóinak igazuk van: valóban nagy…..
Moszkvában kikosarazták őket, a saját terveiket pedig visszadobták Brüsszelből, ahonnan már nem 5.8, hanem 6.7 milliárdos önrészt követelnek. A ciprusi kormánynak nem sok opciója maradt. Jöhet a betétszámlák kifosztása. A mókának ezzel azonban még nincs vége. A bankok elvileg…..
Crescendo 2013.03.23 22:16:16
@Putyilov gyári melós:
A propaganda mar elert es megkodositi a latasod. A betetek max. fele orosz eredetu, raadasul belso informaciot kapva oriasi orosz osszegek mar eltuntek az intezkedes elott. az ottani nep fog szenvedni, de miert? Hogy a bankok reszvenyesei es hitelezoi 100%-ot kapjanak? Bar az itthoni magannyugdijlenyulas kontextusaban, ami felhorules nelkul tortent, gondolom ez sem elkepzelhetetlen...
Milyen pilotajatek amugy? Mit csinalnak a penzzel? Reptetik? Itt magyarorszagon is csabitjak be az oroszokat, hogy csak fektessenek be penzt. Meg allampolgarsagot is adunk nekik... olyan rossz nem lehet.
A hétvégén hosszas tanácskozás után az eurozóna pénzügyminiszerei megállapodtak Ciprus mentőcsomagjában, így az ország 10 milliárd eurós forráshoz juthat, amiből konszolidálhatja a görögországi veszteségei miatt megrogyott bankrendszerét, és elkerülheti a májusra…..
Crescendo 2013.03.18 12:48:22
@Szolo: Azert hozzatennem azt is, hogy a bank alkalmazottai, amely elveszti a betetesei penzet, keruljenek buntetojogi kivizsgalas ala. Mert azert az nem jarja, hogy felelotlen gazdalkodassal emberek millioit teszik ki merhetetlen karoknak, es ezert nincsenek felelossegre vonva. Ha ilyet nem bank, hanem egyeb gazdasagi szereplo csinal (pl. MLM rendszerek, Sciennet), akkor teljesen jogosan buntetougy lesz a dologbol. A bankok miert kivetelek? Hogyan lehet jogegyenloseg igy?
Crescendo 2013.03.18 19:35:38
@ArmaGedeon: Ez tomoren megfogalmazott igazsag. Sajnos azonban ez olyan szinten haladja meg az atlagmagyar, sot a blogolvaso intelligenciajat, hogy nem is erti mirol beszelsz.
Ha a hitelezes tenyleges gyakorlatat (tartalekrata rendszer) megprobalnad megvitatni mar ott az arcodba vagnak, hogy bolond vagy. Az sem segitene, ha a konkret torvenyeket, szabalyokat megmutatnad, ez akkor is csak puszta fikcio lenne a tobbsegnek.
Crescendo 2013.03.18 19:40:25
@Mr Falafel: Tevedsz. A nagyok epp azert lettek nagyok, mert nem hagytak annyiban. Az mas kerdes, hogy kozulok jo par epp a sajat malmara hajtja a kisember mamlaszsagat szamitoan es kimeletlenul...
Majd "megmentik" a kisembert, hogy abban koszonet nem lesz. De ha erre van politikai igeny, akkor ezt kapja a nep.
TComment Átéltem a katasztrófát 2013.03.15 17:39:50
Az Átéltem a katasztrófát című cikkünk kommentposztja. Kérjük, ezúttal is kerüljék az indulatos megnyilvánulásokat, és az alaptalan vádaskodást. ..
Crescendo 2013.03.15 19:11:38
@Leadfoot: Amiota egy kiadosabb esore is mindenfele szines riasztasokat adnak ki es vilagvege hangulatot festenek, ki hiszi mindezt el?
Van par milliardja a Katasztrofavedelemnek, amit folyamatos riogatasra kolt, a felkeszules helyett...
A vege ennek az lesz, hogy kapnak meg par tizmilliardot a "felkeszulesre".
Szerencsere a helyi emberek segitenek, meg a cegek, stb. mikozben az erre hivatott allami szervek minimalisat csinalnak. Ne vedjuk mar oket, mert a bizonyitvanyuk elegtelen. Persze szemelyi konzekvenciaja ennek sem lesz.
Crescendo 2013.03.15 20:23:11
@Leadfoot: Meg egyszer: minden szelfuvast, -2C alatti homersekletet katasztrofakent hirdetnek. Igy abszolut inkompetens es hasznavehetetlen a tevekenyseguk. Bizonyara megmondtak, de a meseben a juhaszgyerek is...
Az meg az arrogancia csucsa, hogy egy belugyminiszter a kudarca csucsan, mikozben embereletek forognak kockan, kijelenti, hogy minden rendben, de hulyek az autosok? Micsoda egy pokhendi, tehetlen es felelotlen ember az ilyen? A beosztottjaival eggyutt?
A negyedik alkotmány-módosítás a diplomáciában is nagy port kavart: Kövér Lászlót nem fogadja a bajor parlament keresztényszociális elnöke, Angela Merkel közös sajtótájékoztatóján Áder Jánossal kifejtette aggodalmát a kormány lépéseivel kapcsolatban, Erzsébet királynő…..
Az Alaptörvény akárhányadik módosítása és hogy azt megszavazta a kormánytöbbség, a jegybank felvizezése, az arrogáns kommunikáció mind olyan téma, amelyet már számos helyen számos blog és elemzés kivesézett. De honnan is indult mindez? Honnan jutottunk el odáig, hogy csodát…..
Ha nem ülnénk nyakig a recesszióban engem szórakoztatna, mikor a sültbolondok összeülnek és a fejükben lévő zagyvaságot kivetítve verbálisan maszturbálnak a nemlétező sikereik fölött. Éppen csak annyi a bibi, hogy 307 forint egy euró, ütnek minket minden oldalról, és már a…..
Egy 2,5 éves kisgyerek teljesen kigyógyult a HIV-fertőzésből. Jelentős mérföldkőhöz érkezett az anyáról gyermekre történő HIV-fertőzés megelőzése és kezelése. A szenzációs bejelentés március 4-én hangzott el az Atlantában megrendezett CROI2013 konferencián (Retrovírusok és Opportunista Fertőzések…..
Crescendo 2013.03.13 11:05:35
books.google.hu/books/about/AIDS_Inc.html?id=ErIOAAAACAAJ&redir_esc=y
A temahoz hozzatartozik pl. ennek a konyvnek az ismerete... Jon Rappaport AIDS Inc.
Nincs szerencséje az egyháztörvénnyel a Fidesz-KDNP-kormánytöbbségnek: a törvényesíteni kívánt ideológiai térfoglalást az Alkotmánybíróság (AB) nem hajlandó szentesíteni. A döntés nagyon fontos, de az egyházak helyzetét nem rendezi megnyugtatóan...
Crescendo 2013.03.12 10:00:47
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Akkor talan ideje eldonteni, hogy valaki hivo vagy sem, nem pedig az eldontotten nem hivokre terhelni a koltsegeket. Szerintem ez lenne amugy az etikus hozzaallas is, ami egy vallasos embertol elvarhato.
Crescendo 2013.03.12 11:17:34
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: a nem bevett gyakorlat es egy szabadsagjog kovetkezmenyes folyomanya, ahogy irod eltero. De Europaban az egyhaz, kulonosen a katolikus, lassan evezredek ota a politikai elet fontos szereploje, sokszor meghatarozoja. (Jol vagy rosszul mas kerdes...) Ezen tortenelmi okboli korlatozasok ervenyben maradtak, valoszinuleg azert, mert bar teljesen diszkriminativ, nem eri el a tobbseg ingerkuszobet, hogy politikai cselekves valjon belole. Az USA-ban tiszta lappal indultak es lenyegesen kevesebb a korlatozas... Magyarorszagon ezt viszonylag periferias kerdest (ki milyen egyhazba jar) sikerult kozponti kerdesse tenni a tamogatasi rendszeren keresztul.
@Magánvéleményem: idealis lenne, de itt is kell az oszd meg es uralkodj, hogy erezheto legyen, milyen fontos a "jo" ember a hatalom kormanyanal, aki tamogat... erdekes modja a valasztasi hajlandosag novelesenek. :(
Crescendo 2013.03.12 11:18:24
@szgyula: jogos, soha nem jartam alaposan a vegere, hogy mit is vennenek le rolam...
Szamárpad Kampány a hitért 2013.03.06 16:39:38
Erkölcs- és hittan, oktató, elvált, gyerekes, gyerek nélküli, szexfilmet néző vagy sem – ezek a fogalmak az elmúlt három hétben bejárták a magyar sajtót, mindazok foglalkoztak velük, akiknek toll, illetve klaviatúra a rendelkezésükre állt. A hiszti – mert ezt máshogy nem…..
Crescendo 2013.03.07 11:52:15
@regress: amig egy uj rendszerben az allam, illetve annak kenyerado gazdaja a politikai elit, ugy nem gondolja, hogy a szuloi jogok a mult sotet es felvilagosulatlan homalyahoz tartozik. Egy szebb es jobb jovot (kulonosen engedelmesebb) kell teremteni, hogy kozvetlenul ok adhassak meg az eletre szolo lecket a jo es rossz mibenleterol.
A lecke meg eleg egyszeru, az allamhatalom elfogadasa mindenek elott es a kerdesektol valo tartozkodas.
Crescendo 2013.03.08 23:48:43
@kovi1970: nem csak remelik azt a koncot... sot, egy szaz milliard nagysagrendu husos csontdarabert sok minden lehet csinalni.
A kommunizmus is egy eszme volt. Es nagyjabol a nepert (ertetek) tesszuk mottoval mukodott es igen jo propagandmunkaval 40 evig fennmaradt.
Az katolikus egyhaznak nincs mondanivaloja a manak. Vannak zsenialis es segitokesz emberek benne, de mint intezmeny kudarcot vallott.
Első sorban azért, mert meg bírod fizetni. Másrészt azért, hogy pár év múlva legyen elég használt azoknak, akik nem bírják. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
  A Felsőoktatási kerekasztal témái közül talán az egyetemi autonómia korlátozásának megszüntetésére irányuló követelés az, ami a felsőoktatáshoz nem közvetlenül kapcsolódó embereket legkevésbé érdekli, vagy talán amit legkevésbé értenek. Pedig egy rendkívül…..