Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pszichoterápia

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a hölgyet az óra járásával megegyező irányba látod forogni, akkor a jobb agyféltekédet használod.>Ha a hölgyet az óra járásával ellentétes irányba látod forogni, akkor a bal agyféltekédet használod.>>Néhány ember képes arra, hogy mindkét irányt felismerje, de a…..
pszichoterápia 2011.05.09 23:29:53
PONTOSÍTÁSOK: hú, de sok mindent kell ehhez leírnom!
A bal agyfélteke a racionális, ok-okozat linearitásában gondolkodó, legtöbb ember domináns agyféltekéje, még a legtöbb balkezes embernek is ez a domináns! A bal félteke irányítja a jobb, általában ügyesebb testfelet. (Jobb testfél és bal agyfélteke képviseli a férfi, Nap, világos, jang oldalt)
A jobb félteke kreatív, emócionális, időtlen, transzlogikával gondolkodik. A jobb félteke irányítja a bal, általában kevésbé ügyes testfelet a szívünkhöz közeli testfelünket. (Hagyományosan a női, Hold, sötét, jin oldal.)
Mind a jobb, mind a bal szemünkből megy mindkét agyféltekébe információ.
Mindezek a keresztezett idegpályák eredményei.
Talán az a legjobb kifejezés, hogy az agyunkkal látunk! Hiszen az agyunk azt is megtanulja, hogy a- fizikából megtanult lencserendszer - fordított képet visszafordítja. (végeztek kísérletet erre: kézen állva "járva", látva napokig, az agy megfordítja a képet.)
A matematika hiába racionális, másrészt elvont, jobb féltekés tudás! Sok matematikus látja, érzi a számokat!
Legjobb, ha minél jobban kihasználjuk agyi kapacitásunkat, fejlesztjük a transzlogikánkat: nem csak lineárisan gondolkodunk, amit az iskolában preferálnak, hanem a hasonlót a hasonlóval illesztjük: ld.! szimbólumok világa. Nagy felfedések is így születtek: ld.! benzolgyűrű - Kekule álma. stb...stb...