Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jakus Balázs

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogyan már tavaly, most is itt a filmes naplóm, amelyet most már másodjára készítek el. Összesen elvileg 169 filmet néztem meg (feltűnt, hogy a Drive kimaradt, szóval azt utólag még beírtam), statisztikáknál ugyanakkor csak 168 jött ki. Többszöri nekifutás után sem találtam…..
aeon flux mi volt 2012-ben... 2013.01.01 10:31:03
...az utolsó film, amit láttál? (A kevesek által látott, szerintem a szó legszorosabb értelmében véve térdcsapkodóan vicces Függöny fel!-t.)...az utolsó sorozatepizód, amit megnéztél? (A sajnálatos módon lelőtt Firefly utolsó epizódját.)...az utolsó szám és/vagy album, amit…..
Vendégem ezúttal Zoly (Otherworld.hu) és Dancsó Péter (Fakultatív.com). Pétert operatőrként dolgozik és leginkább talán a Videómánia sorozatból ismerhetitek, ahol vicces videókban mutat be kevésbé jó magyar filmeket. De készít timelapse videókat és kisfilmeket is, szóval…..
Jakus Balázs 2012.05.19 17:57:26
Egy pár megjegyzés a képes játékhoz és a tárgyalt filmekhez:

Játék:
2. Kapásból rávágtam, hogy micsoda, de - valószínűleg a többséggel ellentétben - én erre a jelenetre tényleg rossz szájízzel tekintek vissza. Történetesen én is hullámos papagáj tulajdonos vagyok mióta az eszemet tudom, sosem volt más háziállatom, épp ezért ennél a madaras résznél inkább áttekerem a filmet, különben szerintem szabályosan eleredne a könnyem (eddig még egy filmen sem pityeregtem - igen, még a Titanicon sem!).

3. Én először valami olyasmire gondoltam, hogy biztos valami sétarepüléses vagy hasonló dologról szól a jelenet és elkezdtem felidézni magamban, hogy hol volt ehhez hasonló. A filmet egyébként én kifejezetten túlértékeltnek tartom, baromira giccses és hatásvadász. Tervbe van véve a hasonló témájú World Trade Center megtekintése, remélem az valamivel jobb.

5. Tudtam, hogy valamelyik Bud Spencer-film és, hogy láttam is, de konkrétan nem ugrott be.

6. Itt is egy Spencer-filmre gondoltam, méghozzá valamelyik Piedone-részre, amelyikben szerepel a kis négersrác.

10. Csak valami féletlen folytán néztem meg a filmet, de nekem is nagyon bejött és tényleg ott van a top10 bosszúálló film között. A folytatásokat te láttad, freddyD?

14. Már a Predators mozis megtekintése óta rajta van a megnézendő filmek listáján, de még máig nem jutottam el addig, hogy ténylegesen végig is nézzem. Eddig mindenki ajánlotta, megpróbálom az elkövetkezendő pár hónapban megnézni.

15. Valószínűleg csak épp rosszkor ültem le elé, de én 10 perc után kikapcsoltam és el akartam hajítani a lemezt a fenébe. Pedig egyébként bírom az ilyen agyatlan lövöldözéseket, aprításokat, Rodriguez Planet Terror-ja, Machete-je, illetve a Crank-filmek is nagy kedvenceim.

---

Bosszúállók: Mindenképpen élvezhetőbb, ha az ember megnézi előtte a karakterfilmeket, függetlenül attól, hogy egyik-másik kifejezetten sz*rra sikeredett. A 3D-t én nem tartom lehúzásnak, ha a megfelelő filmeknél alkalmazzák. Igaz, hogy ez csak konvertált volt, én pedig IMAX-ben néztem, de akkor is 'majd eldobtam az agyamat. Azelőtt egyszer voltam ilyen vetítésen (IMAX), ráadásul az 2D-s volt (Mission Impossible 4), így tudom, hogy mi a különbség. Amiket eddig 3D-sen láttam és nem bántam meg, hogy ilyen módon néztem meg őket: Drive Angry, Transformers 3. (a film pocsék volt, de a látvány tényleg ütött) és a mostani The Avengers.

---

A kamerás felvételek mennyisége csak azért ritkult meg, mert sok hazai torrent oldalon (köztük pl. a legnagyobbon is) tiltólistára kerültek az ilyen minőségű feltöltések. Ebből valamilyen szinten következik, hogy ha az ember nem tud egyből hozzájutni a cucchoz, akkor lehet, hogy inkább elmegy a moziba és kész, de szerintem az arányok így sem változtak túlzottan. Az mondjuk tényleg jót tesz a dolognak, hogy egyre hamarabb kerülnek bemutatásra itthon is a legnagyobb filmek (ahogy említettétek, sokszor még az amcsi bemutató előtt), így kénytelen elmenni az illető a moziba, ha a leghamarabb szeretné látni az adott filmet. Ettől függetlenül még mindig több száz ember van, aki otthon a kamerás felvételekre veri...
Elnézést mindenkitől a hosszú kimaradás miatt, de a Kérdezz-Felelek most eléggé elviszi az időnket, mivel rengeteg kérdésre kell válaszolnunk. A válaszvideókat hamarosan elkezdjük feltölteni, (még csak az email-ben feltett kérdésekre válaszoltunk, de így is öt órányi anyagunk…..
Baaad Movies Évzáró - 2011 (1) 2012.01.15 19:06:00
Ahogy 2009-ben, és 2010-ben, úgy idén is összeállítottuk az év legjobbjait és legrosszabbjait, ezúttal a jókat külön-külön. Pár napon belül a legjobb jelenetekről és alakításokról szóló rövid összeállítás is fenn lesz.     BlackSheep top 10-e:   10. Idegen…..
A következők inkább magamnak érdekesek, hogy majd nagypapaként visszanézhessem ezeket. 2010 végén átvettem más filmőrültektől azt a szokást, hogy naplót vezetek a filmezési statisztikáimról. Az én 2011 enyhén szólva szuperlatívuszokban gazdag, mert kétlem, hogy valaha…..
Jakus Balázs 2012.01.01 13:32:18
@freddyD: 186, de még így is elég nagy lemaradásban vagyok a tavalyi filmeket illetően. Január végére remélhetőleg sikerül "mindet" pótolnom és akkor kikerül a top10-es listám is.
A következő filmekről beszélünk: A sas Sucker Punch Maci Laci Ismeretlen Férfi Thor Sikoly 4 Élve eltemetve A gyerekek jól vannak Halálos Iramban: Ötödik Sebesség Csúcshatás Forráskód + Kikacsintás a májusi felhozatalra Mp3-ban itt tölthetitek le! Itt pedig az…..
Jakus Balázs 2011.05.10 16:42:17
Jakus Balázs 2011.05.10 17:03:56