Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Képregény Kapitány

109 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Könyvklubbá alakul egy kis időre az Akvárium Klub: hétfőn, a könyv világnapján az olvasók egymással és a könyvekkel is barátkozhatnak, részt vehetnek rendhagyó irodalom órán, valamint illusztrátorokkal és képregény-rajzolókkal is beszélgethetnek. Na mi van ma? Bezony, a…..
Igaz ez nem képregény, de üsse kavics... Valahogy eddig kimaradt Emily Strange a hazai kultúrából, de most végre megmutatja magát. Adott egy lány, aki emlékeit elvesztve ébred egy Black Rock nevű helyen, ahol furcsa módon egy fia fekete szikla sincs. A nem éppen plázacica jellegű…..
Emitt egy rajzpályázat linkje, hátha eljut valakihez.....
Az Avengers (a "Bosszú angyalai" valahogy kényelmetlen az ajkamnak") sorozatot Brian Michael Bendis kisebb laposodási fázis után Roberto Carlosként rúgta vissza a csúcsra.  A sztori a Polgárháború drámai eseményei után veszi fel a fonalat, (VIGYÁZAT SPOILER)...mert, mint tudvalevő…..
Dredd Bíró. Aki a vériszamos, fekete humorú, kőkemény képregény eredetit ismerte valószínűleg közel volt hozzá, hogy felpattintsa az ereit, amikor meglátta, milyen is lett a Stalone nevével fémjelzett filmadaptáció. Nyomokban sem hasonlított a képregényre, igazából csináltak…..
Na, kezdjük a lényeggel...a Death Note sosem volt az a kimondott akciómanga. A feszkó epicentrumamindig az egyes szereplők adott helyzetre hozott stratégiáira, és ezek kölcsönhatására épült. Hatás, ellenhatás, és persze sosem teljesen az sül ki, mint ami el lett tervezve, a…..
Intelligens, udvarias, vonzó...ki ne kedvelné Seung-Hát, a suli legmenőbb, legígéretesebb arcával. Itt van például Nan-Ho, a visszahúzódó, ámbátor kemény csaj, aki csak titokban meresztgeti a srác felé a szemét. Amikor Seung mégis randira hívja, először azt gondolja, ez a…..
Svetlana Chmakova a Tokyoponál a Dramaconnal indult el a pályán, néhány webes cucc után ez volt az első alkotása, amely papíros hátán leledzett. Cmakova tudja mit csinál, még ha nem is mindig világos, hogy a mi is a Dramacon: romantikus vígjáték, avagy dráma. Mondjuk, hogy a kettő…..
Mert ugye egy kép többet mond ezer szónál. Két kép meg még annál is többet. MTV Híradó fél nyolc vs RTL Klub Híradó fél hét. Az MTV vagy egy másik tüntetésen járt, egy másik Operaház előtt, egy másik tér-idő kontinuumban, vagy inkább a köztévé pár sarokkal elvétette a…..
  Napi egy posztnál többet ne tegyél ki, de inkább annyit se. Csak értékes tartalmat ossz meg! Téged érdekelne ugyanez mástól? Nem kellenek a kóbor kutyáid. Nem kell a kóbor csövesed. Nem érdekel a gyerekeid szuperaranyos szövege. Tudtad, hogy az…..
Képregény Kapitány 2011.12.22 17:58:08
Ideális karácsonyi dísz vó'na, ha lenne szívem ollóval rámenni a képregényeimre ..
A Papírmozi ötödik része még a szokásosnál is jobban sikerült. Remek képregények lettek összeollózva és továbbra is megnyugvást adhat, hogy az undergound pulzál.  A teljesség igénye nélkül: János és Karesz belekóstolnak a csetelés viszontagságaiba, papíron debütál a…..
Nem hinném, hogy baj lenne, ha kicsit kikacsintanék a képregények világából. Van egy tévésorozat ami megtetszett, hát gondoltam idevetek pár kósza sort róla. Az alkotóknak olyan formájú humor aranymetszést sikerült eltalálniuk, ami abszolút nem megosztó, az emberek minden…..
A Titkos háború egy erős közepesre sikeredett képregény. Hadd fejtem ki. Bendis és Dell'Otto eredetileg egy hosszabb szériának tervezte, de ismeretlen okok miatt minisorozat lett belőle odaát (nálunk az öt epizód egybe van kötve), így a kelleténél több esemény a kelleténél…..
Nyolcvankilenc évesen hunyt el Jerry Robinson, Joker és Robin szellemi atyja. A tragikus eset szerdán következett be New York városában. A fáma szerint az anno fagylaltárusként dolgozó Robinsonra, pontosabban annak saját kezűleg dekorált kabátjára a DC egyik fejese figyelt fel egy…..
Először ugye a Trónok Harca készítője Brian Kirk rendezte volna a Thor 2-t, de végül lemondta. Most pedig a kiszemelt utód, Patty Jenkins is hátat fordított, kreatív nézetkülönbségeket emlegetve. Remélem Tarantino lesz a következő kiszemelt, bár akkor benne lesz a pakliban, hogy…..
A Walking Dead az egyik legjobb képregény amit valaha olvastam, pedig már jó húsz éve fogatom őket. Ez immáron a harmadik rész, az első kettő a Holtidő és az Úton címet viselték. A sztori a következő, ha valaki nem tudná: Amerikát ellepték az emberevő zombi-fajzatok, csak…..
Szegény jó Hergé már nincs közöttünk, pedig nagy sikert ért el a közelmúltban. Egy párizsi árverésen ugyanis csaknem két millió euró értékben keltek el az általa kreált Tintinhez kapcsolódó kegytárgyak (800 tétel). A legvérmesebb csata az Unikornis Titka akvarell képéért…..
Ha nem lennének jó értelembe vett hülyék, unalmasabb lenne a világ jól példázza ezt az Attack of the alterna zombies nevű képregényolvasó-alkalmazás! A kezelése igen kézreálló. A sztori szerint Abraham Lincoln és Jézus Krisztus zombivadászatra indul. Az alkalmazás ingyenes, a…..
A Batman: Hush visszatér, Gotham City sötét lovagjának kétrészes passzusa a Batman mítosz egy igen érdekes fejezete, ami mindenképpen megéri az elolvasást, de a végével nem vagyok maradéktalanul megelégedve. A sztori Riddlerrel kezdődik, akit éppen Hush szorongat. Ezért a…..
Szegedi Panoráma nézői a Tellin tévén, kiket a képregény is érdekel! Ma este érdemes elkapcsolni a barátok köztről, mivel a kultúrturnéban szeretett műfajunk is terítékre kerül. Lesz karácsonyi, adventi gondolatcsokor, könyvtári történelem és lesz összefoglaló a szegedi…..
Inhol a Ruroni 11! Misao segítségével, Karou végre lokalizálja Kenshint Kyotoban, Hiko Seijoru otthonában, Hiten Mitsurugi iskolájában. Akinek egy mondatban sok ennyi japán név, az jobb ha tovább sem olvassa, mert a Ruroni amúgy sem neki való. Közben Kenshin megyőzi egykori mesterét,…..
A Swords nem más, mint egy magyar horror-fantasy!!! Készítői: Nemeskéri Attila, Szendrei Tibor, Dévényi Gergely és Ruzsinszki Zsolt. A sztori egy félig meddig történelmi, félig meddig fantasy síkon játszódik, mind az emberi, mind a szörnyeteg fajzatú gonoszság ott figyel…..
Amikor az ember fia csak felszínesen ismeri a mangát, hajlamos azt hinni, eme ág történetei egy kaptafára mennek, a nem-adom-fel mentalitásról, meg a barátságba vetett hitről. A sztori folyamán a szereplők délceg fejlődésen mennek keresztül, és nagy erők birtokába…..
89 éves korában szívelégtelenségben elhunyt Bill Keane, a Family Circus atyja. Humoros képsorai a hatvanas években indultak hódító útjukra, jelen pillanatban is 1500 újságban jelennek meg napról napra világszerte...RIP..