Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nulligravida

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábban beszámoltam a Discovery Channel Repülj velünk Alaszkába! című sorozatáról, ami az USA-ban Flying Wild Alaska címmel fut, s azt írtam, hogy remélem a Discovery tanult a korábbi hasonló szakmailag specifikusabb sorozatok tapasztalataiból, s végre rendes fordítást…..
Nulligravida 2011.08.07 21:31:28
Kedves mindenki!
A címet szinte soha nem a fordító követi el, de ezt már írta valaki.
A fordító igénytelenségét illetően Lenya1-nél a pont: a csatornát nem érdekli a minőség, nem érdekli a végeredmény, az a lényeg, hogy minél olcsóbban végezzék el neki a munkát, az sem baj, ha a fordítónak középfokúja sincsen. Ettől függetlenül a posztban ki lehetett volna írni a fordító nevét. Úgy fair.
A lelkes és becsülendő főiskolai tanár úrnak azt tanácsolnám, hogy ne a csatornának írjon, mert az ill. a szinkronstúdiók válaszra sem méltatják: a FORDÍTÓVAL vegye föl a kapcsolatot, aki, hacsak nem tényleg a legalja fajtából való, hálás lesz! A fordítónak ugyanis az interneten kívül nincs más segítsége (ha nincs tele aviátorokkal a család) és ennyire speciális nyelvezetet nehéz az internetről kibányászni, még ha valaki igényes is. Sokan örülnének, ha tudnák, hogy egy-egy szaknyelvvel kihez lehet fordulni, kinek lehet telefonálni! Hiszen ilyenkor a fordító a saját tudását is fejleszti, egész adatbázist készíthet magának, ha szívügye ez a szakma, és sokan vannak ilyenek. (Már nem dolgozom szinkronban, de van róla némi fogalmam!)
Van magyar szinkron adatbázis a neten, oda érdemes jelentkezni! Biztosan szívesen fogadnának lektorokat, szakembereket.
Azonkívül számtalanszor fordul elő, hogy a színitanodás legényke / leányka tökéletessége tudatában maga szúrja el az eredetileg nem rossz szöveget.
És egy kérdés: van fogalma egyetlen kommentelőnek arról, hogy mennyit kap egy fordító mondjuk egy hatvan perces anyagért? Nem ment föl a silány munka elkövetésének vádja alól, de ugyanolyan szégyenletes a fizetés, mint a fenti hibák.
Nulligravida 2011.08.07 22:00:51
@Fékszárny Blog: Gratulálok. Az előbb fényeztétek magatokat, hogy ingyenes segítséget ajánlotok, most meg hőbörögsz, hogy mi az, hogy a rohadt fordító ingyenes segítséget akar. Nem kérünk belőle. Egyetértek: ne legyen fordító az, akinek középfokúja sincs, de ezt ne nekem mondd, hanem a stúdiónak, amelyik alkalmazza.
Egy fordító nem érthet 60-70 féle szaknyelvhez, viszont magyarul kell, hogy tudjon, és egy szépirodalmi fordító általában tud is, míg a szaklektorok ékesszólás (írás) nem igazán jeleskednek.
Én is azt írtam: nem ment fel a silány munkavégzés alól senkit a kevés pénz. Szövegértés: 1.
Csodálatos, imádott leiterjakabotokon hatvanszor jelenik meg ugyanaz, és nagy része undorító személyeskedés. De ha azt tekintitek példának, tekintsétek.
Ha meg azért vagy ilyen dühös, mert nem tudsz bekerülni a szinkronba, hát próbáld meg. Kíváncsi vagyok, neked a fejedben van-é minden létező szaknyelv, és nem vetemedsz odáig, hogy aljas, mocsok módon telefonos segítséget hívogass! Fuujj! Rohadjon ki a bele egy fordítónak, ha utána akar valaminek nézni!
Gratulálok. Tipikus magyar hozzáállás a tiéd.
Nulligravida 2011.08.07 22:03:23
@kkn: Igazad van. De valamiért mindenki azt hiszi, hogy a szinkronban dolgozók halálra keresik magukat, mint a posztoló is, aki dühöng, hogy nem jut neki ebből a húsosfazékból. Marják érte egymást nyugodtan, rég kiszálltam belőle.
Titkolni kár. Mulasztásos családsértést követtem el. Mit sem enyhít ezen egy jottányit, hogy valószínűleg sokadmagammal vagyok így együtt. Munkaalkoholista (workaholic) lettem, hajtottam, s a gyermeknevelés gondjainak javát a páromra hagytam. Későn, nagyon későn eszméltem rá,…..
Néhány információ kiszivárgott a készülő nyelvstratégiáról:„A nyolcosztályos gimnáziumokban legalább három idegen nyelvet kellene tanítani, és az angol egyeduralmát megtörheti a francia és a spanyol - az [origo] információja szerint többek között ez áll az oktatási…..
Nulligravida 2011.07.28 11:27:22
@Számolj Templár: Ajjaj! Tudni kék magyarul! Nem osztálybaN jár, hanem osztálybA! Általam gondolt problémák? A posztból idéztem. És pontosan az időkorlátokra utaltam azzal, hogy humán-reál osztályoknak léteznie kéne, nem mindenkit kell kínozni matematikával, megint másokat latinnal nem. Egyébként számomra az indító szövegből nem világos, hogy a "gimnáziumban 3 nyelvet kell tanítani", az a választhatóságot jelöli-e, vagy azt, hogy mindenkinek 3 nyelvet kell tanulnia? Egyszerre három nyelvet tanulni fölösleges és haszontalan is. Ha egyet már tudunk, az segít a következő elsajátításában.
Valamint azt is írtam, hogy így is túl sok a reál tárgy.
Ki nem tud itt olvasni vajon?
Óriáskerék, hullámvasút, dodzsem és sok más egykor emberektől nyüzsgő játék, melyet ma már a gaz borít. A következő elhagyatott helyet ezúttal  nem képek, hanem egy videó mutatja be.   A Joyland Vidámparkot (Joyland Amusement Park) 1949 június 12-én nyitották…..
A TASZ jelenti Az abortusz rossz? 2011.06.08 23:43:00
A terhesség művi megszakításának jelenlegi szabályozásáról a magyar állampolgárok ritkán látott arányban gondolják, hogy jó úgy ahogy van (60 %-uk szerint megfelelő, további 5 % szerint még túl szigorú is). Egyébként a válaszadóknak ugyancsak több mint fele (60 %) válaszolt úgy, hogy az abortusz…..
 Európának már több díjazott nőipornó-rendezője is van. Elkötelezettek és professzionálisak.  Filmes iskolát végeztek, kreatívak és lelkesek.  A mutatók szerint az interneten is fokozatosan nő azoknak az  oldalaknak a látogatottsága, ahol női pornót lehet…..
Nulligravida 2011.05.16 11:20:20
www.sexmissionary.hu/
A feministák saját bevallásuk szerint is egytől egyik frigidek, sőt, gyűlöletbeszédet írtak a női orgazmus ellen, amelynek a létét áltudományos magyarázatokkal tagadják és saját, mítoszokon alapulló anatómiát fejlesztettek ki. A feminista pornó pedig innentől nem más, mint leszbik... pornó, ahogy fent többen is írták.
A feministákat valóban egytől-egyik AFrikába kéne deportálni, láthassanak egy kis multikulturalizmust, meg nem hagyományos szeretkezést.
Sötét libák.
"Az abortusz szabályainak szigorítása nem megoldás semmire. Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) adatai szerint az abortuszszigorításhatására sehol nem csökkent az abortuszt igénybe vevő nők száma, csak anők egészségét veszélyeztető illegális abortusz és az…..
Nulligravida 2011.05.09 11:30:56
www.sexmissionary.hu/

A nem kívánt terhesség elkerülésének egyik legjobb módszere a fizetős pasi, aki azért az óránként 10-15 ezerért, amit a nőtől kap, szó nélkül magára húzza az óvszert, mert a védekezés benne van az árban. Sokkal több ilyen férfira lenne szükség, hogyha a nőnek kedve támad csak az orgazmusért megszerezni egy férfit, kockázat nélkül megtehesse. Inkább ezt kéne propagálni.
Azt a hímnemű erőszaktevőt meg, aki úgy gondolja, hogy a közösülés nem a nő kielégítésére szolgál, hanem gyerekcsinálásra, egyszerűen ki kell herélni. Így el lehet kerülni, hogy megnyomorítsa a nőt a parazitájával, és máris kevesebb abortuszra van szükség.
Egyszerű ez. Tényleg rengetegféle fogamzásgátló módszer van, nem tudom, miért kell még mindig sokaknak ostoba módon véletlenül úgy maradni.