Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr.Cb.

84 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bejegyzés sorozat harmadik részében további három fővárosi épületet gyűjtöttem össze, melyek már nem léteznek, csupán régi fényképeken tudjuk őket megtekinteni. Vagy a városfejlődés áldozatai lettek, vagy a háborúban elszenvedett sérülés után úgy döntöttek, hogy inkább elbontják őket. Ritkább…..
A belga Celles település közelében, az Ardennek erdejében áll egy hihetetlen múltú, csodálatosan romos épület. Ez a Château de Noisy, avagy a Miranda kastély...
22 fokos haló délelőtt: 22 fokos haló délben: Halvány horizont körüli ív délután:..
22 fokos haló reggel: 22 fokos haló dél körül: 22 fokos haló délután: Felső érintő ív este: Bal oldali melléknap este:..
Budapest közelében szép gomolyfelhők nőttek: A Mátra fölött zivatarfelhők alakultak ki: Szlovákia magasabb hegységei felett is kialakultak zivatarfelhők:..
A hidegfront érkezése eleinte biztatónak tűnt: Gyengén fejlett Mammatus-felhők É felé: Ezek a képek É, Ny, és K irányokban készültek, de az izgalmasabb események D, és DK felé voltak. Az utóbbi irányokban se voltak túl izmosak a zivatarfelhők, de legalább néhány villámot sikerült kinyögni…..
Még ekkor is a hidegfront előterében voltunk. Pest K-i felében egy instabilitási vonal (squall-line) alakult ki nagyon erős feláramlás mellett. Emiatt úgy tűnt mintha a semmiből keletkezett volna. A mozgása viszont lassú volt. Ezek miatt ki tudtam futni a kertbe a fényképezőgépemmel üllőn kúszó…..
Egy hidegfront előterében egy klasszikus szupercella alakult ki, amelynek látványos felhőalapja volt. A felhőalapon lapos falfelhő jött létre, amely egy rövid életű tubát fejlesztett. A lapos falfelhő: Rövid életű tuba a falfelhőn: A tuba visszahúzódása után még volt élet a szupercellában, de…..
Vörös szivárvány a naplementében a hidegfront elvonulása után:..
Szlovákiában egy hidegfront mentén zivatarfelhők jöttek létre, de Magyarország területére érve szétestek. Szlovákiában keletkezett zivatarfelhők tornyai: Szlovákiában keletkezett tornyos gomolyfelhők (fejlődőben lévő zivatarfelhők) teteje:..
Budapesttől É-ra, ÉK-re látványos záporok jöttek létre: Budapesttől DK-re látványos zivatarfelhő burjánzást lehetett látni: A zivatarfelfő-csoportosulás Pest K-i széleit érintette és gyenge villámtevékenységet mutatott...
Egy gyenge zivatar Budapesttől DK-re: Egy zivatarfelhő páros Budapesttől DNY-ra: Az első képen lévő gyenge zivatar kicsit később:..
Squall-line (instabilitási vonal) Budapesttől DK-re: A squall-line üllőjén szép Mammatus-felhők nőttek:..