Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Necrology

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Konzervatórium szerzője, Megadja Gábor és a Regnum portál főszerkesztője, Pánczél Hegedűs János vitája a monarchiáról.  Pánczél Hegedűs János: Régebbi ismeretségünkre való tekintettel, egy provokatívabb kérdéssel kezdeném. Aktív blogger korodban az hozott össze…..
Necrology 2011.05.22 23:40:37
@ravaluf:
"Mindent összevetve, Horthy rendszere, leszámítva a névegyezést, semmilyen jogfolytonosságot, azonosságot nem tartalmaz a Habsburg-Lotharingiai Házból származó uralkodók rendszerével"

Valamit súlyosan félreértettél, itt baromira régen nincs szó jogfolytonosságról. Legkésőbb a trónfosztás mint érvényes, önrendelkezéssel bíró jogi aktussal mellékági utódlás nélkül sem lenne jogfolytonosság. Ezt kéne megérteni.
Horthy monarchista hagyományokra, társadalmi nosztalgiára való építéséről volt szó. Ma meg a horthysta hagyományokról.

A történelmi hagyománynak az a lényege, hogy nincs jogfolytonosság, illúziókra épít, a hézagokat hol történetírók, hol népmeseírók, hol a boldog emlékezet pótolja ki.
Necrology 2011.05.27 00:34:27
@Maretz:
"Az etnikai terkepnek meg ne haragudj de nem tom felfogni h mi köze van a témához."

Például a "nemzeti" (ezmiez?) egységhez van köze, ugyanis Trianon előtt annyira voltunk "magyarok" a monarchiában és korábbi királyságokban, amennyire az "interregnum" az adekvát királysági forma ma szerinted Mo-on. Úgy rémlik, te "érveltél" azzal, hogy két kommunista párttitkár közt (=inter) egy "király nélküli monarchia" (ezmiez?) legyünk. Pozsgay egy személyben betölti ezt a skiozofrén helyzetet, mármint hogy "két párttitkár közt" monarchista. Nem biztos, ha felkérnénk, nem vállalná el a királyságot.
Szociálpszichológiai szempontból ugyanaz a feladatkör a király és az egypárti diktatúra párttitkára is.
Trianonnal jött el a nemzeti egység, a nemzetállamok kora. Azért csak nézz rá a térképre, és akkor nem kérdezel butaságokat.
Már ha tényleg érdekel ez a nemzeti (ezmiez?) egység (ezmiez?).

Egyébként jön a gyermeknap, ennek tudom be az újabb kommenteket.
Nem európai az új magyar alkotmány, leginkább a Szent Korona és a kereszténység megemlítése, a határon túliak védelme, a magzati élet védelme és a házasság férfi-női, heteroszexuális mivoltának deklarálása miatt –hangzanak az európai liberális kritikák, kiegészülve…..
Necrology 2011.05.14 15:20:45
A Makovecz-féle holokauszttagadásos-zsidózó európai alkotmányunk eszméje:
orulunkvincent.blog.hu/2011/05/09/makovecz_csendesen_zsidozgat
Makovecz csendesen zsidózgat

belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/95603/1/belfold/Makovecz_eltavolitasa_a_Fidesz_erdeke
Vállalhatatlan a kijelentése miatt
Makovecz eltávolítása a Fidesz érdeke

atv.hu/cikk/20110508_makovecz_senkinek_semmi_koze_az_orban_viktorral_valo_viszonyomhoz?source=hirkereso
Makovecz: senkinek semmi köze az Orbán Viktorral való viszonyomhoz

Régi szép MIÉP-es idők tértek vissza...

www.miep.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3241:a-soetetseg-eri-a-ketharmad-ellen-gyri-bela-interjuja-makovecz-imrevel&catid=41:hirek&Itemid=63
A sötétség erői a kétharmad ellen - Győri Béla interjúja Makovecz Imrével
2010.04.18.
/.../
"– Úgy értékelem, hogy volt egy komoly kísérlet arra, hogy a rablókkal szembeni nemzeti egységet megbontsák a választások előtt, ezért kreálták ilyenre a Jobbikot. Sajnos ez a rossz kezekben lévő Jobbik nevű eszköz nagyon sok szavazatot kapott. Meg kell hogy mondjam, bizony jobb lett volna, hogy ha ez nem így történik, hanem úgy, hogy a Csurka Pista jelen van ebben a mezőnyben, mert én őt egy rendkívüli képességű és nagyszerű embernek tartom, és nagyon sajnálom, hogy a háttérhatalomnak sikerült – az évek óta tartó elhallgatással és egy álszervezet felpumpálásával – az ellene való akciója."