Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dórémi

287 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a történet az első csavartól az utolsó forrasztásig igaz. Akkoriban (nyolcvanas évek) az egyik országos szerviz hálózattal rendelkező vállalatnál dolgoztam a műszaki osztályon. Jól felkészült, nagy gyakorlattal rendelkező mérnök kollégáim voltak, kiterjedt kapcsolatrendszerrel. Szinte minden…..
Atlasz. A méltóság elvesztése 2020.03.28 18:22:35
„Hallottál arról a Johnny Deppről, aki bedrogozva és bepiálva rendszeresen bántalmazta ártatlan, angyali feleségét, Amber Heardöt? Ugye, hogy ugye! Na és arról a Johnny Deppről hallottál-e, akit ártatlan, angyali felesége a házastársi viták alkalmával a legnagyobb természetességgel ütött arcon, és…..
Atlasz. Kérlelhetetlen Antigoné 2017.05.15 13:43:15
A kishúgom Vannak kérdések, amelyeket az ember nem tesz fel. De ha más valaki szembesít velük, akkor elemi erejű valóságuk mellbe vág. A húgom osztálytársa kérdezte: – Ugye nagyon szerettétek egymást? – Micsoda feltételezés volna, ha a válasz fele nem lenne a kérdésben! De vajon én?! Én hogy…..
Figyu, gyere ide! Ilyen könnyen még nem kerestél pénzt  egész eddig életedben! Ne legyél már lúzer! Hümmögés – részemről. Aztán egy próba, végül köszönöm,de inkább nem. A kezdő mondat régi kolleganő szájából hangzott el nem mostanában. A rendszerváltást követő évek valamelyikében találkoztunk egy…..
....azt hiszem a művészetek iránti vonzalom vitt a tanári pályára is, bármi furcsa is, és egy kicsit jobb híján. ("A művészet mindig vonzott/ Imádtam, csodáltam embereit/ Egyetlen vágyam az volt/ hogy majd én is alkossak valamit/Művész akartam lenni mindig." .- írtam valaha) Lehettem volna: grafikus…..
ujrakezdek Löncs Hongkongban 2016.02.01 21:16:58
Szóval itt voltam a hongkongi reptéren. Már átmentem a hercehurcán, bejelentkeztem, megvizsgáltak többször is. Fárasztó nap, tudtam előre. Kb. 11 kor beültem a taxiba, búcsút mondva nejemnek, aki még egy hétig maradt, fiam kérésére, mert nem volt egy hétig szobaleány, nem volt ki vigyázzon az…..
A dédapa beszéde – 1914-ben Katonák! Mindnyájan tudjátok, hogy komoly időket élünk, nagy és igazságos harcot vívunk. Monarchiánk és dicső szövetségesünk, Németország békés és munkás fejlődését nem akarják eltűrni ellenségeink. Hogy ürügyet találjanak a belénkkötésre, meggyilkoltatták a vad,…..
Van öt perced? Sétálj velem:  ..
ujrakezdek Manilában jártam 2016.01.25 19:00:56
A Fülöp Szigetekre látogattunk el az idén, Új Év után. Három napot Manilában töltöttünk, a menyem nővérénél, majd még délebbre repültünk egy nyaraló komplexumba, Cebu mellé, öt napra. Menyem egy nagy, tehetős fülöp szigeti családból származik. A család Ausztráliába emigrált, amikor ő tinédzser…..
Dórémi 2016.02.01 20:51:55
Szép solide-an Belépő 2016.01.31 18:35:23
Ádám – 1974, Budapest - Akkor most kísérletezzünk valami modernebb hangzással – mondta Laci. Délután nem volt kedvünk csak úgy csavarogni a Városligetben, és egyéb program aznapra történetesen nem jött össze. Nyár volt, a megszokott társaság tagjai szerteszét itthon és külföldön. Ahogy Laciék…..
Költözés utáni próba, addig se maradjatok zene nélkül, mert zene az kell.....   Egy a sok kedvenc közül:     és akkor tánc!     Ez meg a ráadás:    ..
Dórémi 2016.02.01 20:42:33
@Solide: szia, nekem is szoknom kell, én sem ismerem annyira. Még régebben csináltam ezt a blogot olyan tartaléknak, hátha jó lesz valamire.
Netán sok szabadidőd van? Segítek, egy tuti jó programajánlatom van íme:     Az ablakcsere már kész   No de ne maradjatok zene nélkül így bónuszként kettőt az egyben hoztam:      ..
Az egyházi zenében különböző liturgiák és éneklési módok éltek egymás mellett. Az egyházi zenében különböző liturgiák és éneklési módok éltek egymás mellett. Az őskorban a pogány vallási szertartások meghatározó részeként a zenét varázseszköznek tekintik, amely…..
  Nem írnak megemlékezést Róla az újságok, nem avatnak emléktáblát, csak én gyújtok itthon gyertyát e napon, és emlékezem. A mosolyára, a nevetésére, a fanyar humorára, a kezére. Hogyan loptunk időt magunknak vasárnap délelőttönként, míg anyu főzte az ebédet.…..
  A királyi udvar csepűrágója:   Orléans- i Fülöp bátyjának tiszteletére színházat rendezett be a Louvre gárdatermében, ahol Pierre Mignard a kor neves festője ajánlására Molière és társulata lépett fel. A darab amelyet választott nem éppen szerencsés, Corneille…..
  A versailles-i kastély ünnepségek, bálok, gyertyafényes színházi előadások színtere volt. Szalonokban, kertekben, pavilonokban, még a csónakázások ideje alatt is zenével szórakoztatták a királyt. Minden az uralkodó körül forgott, aki maga is amatőr táncos volt és…..
  Ülök a gép előtt, olvasgatok erre-arra, írni kéne valamit, de tovább halogatom......   Ülök a gép előtt, olvasgatok erre-arra, írni kéne valamit, de tovább halogatom...... Ilyenkor valami nagyon bölcs gondolatot kéne megfogalmazni a fiatalságnak, de nem jut eszembe semmi,…..
Írtam már az angolokról, olaszokról, most a franciák jönnek, ebben a részben szó lesz a zene mellett építészetről, szobrászatról, festészetről. Írtam már az angolokról, olaszokról, most a franciák jönnek, ebben a részben szó lesz a zene mellett építészetről,…..
  Beültem az iskolapadba, és jól éreztem magam korelnökként, és nagyon stréber voltam, mert minden órára készültem, a házi feladatomat is megcsináltam, és még beteget sem jelentettem. Már régóta terveztem, de kezdem az elején: Az egész azzal kezdődött, hogy apám mesélt.…..
  Igen az, vannak ilyen „korszakaim”. Nem eget és földet rengető a magyarázat, szükségem van rá. Huszon évesen az ember úgy indul el, hogy ide nekem az oroszlánt, akár 3-at is – no ez  meg is adatott- vagy a világot is ki tudná fordítani a sarkaiból, hogy ez mennyire…..
  Az úgy kezdődik, hogy hétfőn kitalálom, a hétvégén nem csinálok semmit, csak lógázom a lábam. Tudom Rasid agyára megyek ezzel is / a többit nem árulom el /, hogy szeretem előre eltervezni a napjaimat, amin aztán lehet változtatni. Most sem történt másként, de a kivitelezés…..
  Az úgy kezdődik, hogy hétfőn kitalálom, a hétvégén nem csinálok semmit, csak lógázom a lábam. Tudom Rasid agyára megyek ezzel is / a többit nem árulom el /, hogy szeretem előre eltervezni a napjaimat, amin aztán lehet változtatni. Most sem történt másként, de a kivitelezés…..
  Az egész úgy kezdődött, hogy Ani megkérdezte, hogy nincs e kedvem vele menni a Szimfonik Live3 koncertre, a helyszín a Millenáris. A válasz estemben, ha zenéről van szó borítékolható, igaz attól tettem függővé, hogy Rasid dolgozik e. Dolgozott, így elő a programajánlatot,…..
1854-ben Liszt Berlioz Harold-szimfóniája kapcsán írásában kifejti, hogy nem minden zene programzene, és kihangsúlyozza, hogy a zenei motívumot, a programot, csak akkor szabad hozzáadni a zeneműhöz, ha az fontos annak megértése szempontjából. Ebben az időben jelenik meg Hanslick…..
1854-ben Liszt Berlioz Harold-szimfóniája kapcsán írásában kifejti, hogy nem minden zene programzene, és kihangsúlyozza, hogy a zenei motívumot, a programot, csak akkor szabad hozzáadni a zeneműhöz, ha az fontos annak megértése szempontjából. Ebben az időben jelenik meg Hanslick…..