Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyugdíjasvagyok

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok !Lehet, hogy a cím az Athénban történő dolgok miatt nem tűnik helyénvalónak, de higgyétek el, a turista-negyedeket ez nem érinti semmilyen szinten. Csak annyiban, ha sztrájkolnak a reptéren, akkor késnek vagy nem indulnak a gépek.Folytatom onnan, ahol abbahagytam.Reggel…..
Tegnap ismét tüntettek a rendvédelmisek a parlament környékén. Előkerültek a 16-án megismert ötletbörzék, performanszok, transzparensek gazdagon, és még egy magát éjszakára felajánló nénike is akadt. A belváros köztéri csobogóvá átalakítása ezúttal - nagyon helyesen…..
Nyugdíjasvagyok 2011.05.07 17:15:19
@Androsz: Az állam cserébe ezért az esküért adott egy sor kedvezményt amiből mára csak a kor engedményes nyugdíjazás lehetősége maradt, az sem feltétel nélkül, lásd előző hozzászólásomban.

Arról most nem beszélek hogy Te biztos vagy benne hogy ez az alkotmány ami hatályban van ez a törvényes alkotmány?

Petőfiék is csak balhéztak annak idején ugye?

A Parlament előtt semmiféle balhé nem volt. Te szeretnéd annak beállítani. Ott egy olyan törvényes demonstrácó zajlott ami elkerülhetetlen volt mivel a jelenlegi hatalom nagy ívben szarik minden jogi normára, visszamenőleg akar módosítgatna mindent amihez kedve van.

Mivel a hivatásos nem sztrájkolhat, csak ez az egy eszköz van a kezében hogy érdekeit érvényesítse, szemben az állammal aki ugye fenyegethet, megfigyelhet, elbocsájthat, bármit megtehet az egyénnel.

Az aktív rendőri állomány nagyon nagy része egyszerűen el sem mert menni mert ugye féltik a munkahelyüket...

Egyébiránt a rendőri pálya előtted is nyitva áll(t) ha már ennyire irigyled ezt a "különleges védelmet, ráadásul mindeddig szemet bántóan korai nyugdíjat" -feltéve hogy alkakalmas vagy rá.
Nyugdíjasvagyok 2011.05.07 17:24:56
@Androsz: mesélj léci a molotov koktélokról is valami hasonlót...mert azt azért te sem gondolod komolyan hogy a molotov koktélos üvegcse az csak ugy mindenki farzsebében ott figyel mikor békésen sétálgat és csak azért dobták el őket hogy több fény legyen... aki molotov koktélt dobál és -a te szavaiddal élve- az utcán balhézik, addig az óriási pofánvágás kell, hogy a jutalma legyen.

De szerintem hagyjuk ezt a 2006-os ügyet mert abszolút nem ide tartozik, nem ez a topok témája.
Nyugdíjasvagyok 2011.05.07 18:13:21
@Androsz:

"Ha az állam elveszi a korkedvezméntes nygdíjat, és ez nem tetszik, a rendőr kiléphet, és vállalhat állást ott, ahová egyébként a nyugdíja mellett megy, lásd az előző hozzászólásomban."

Ez sajnos nem így van rosszul tudod. A rendőr nem léphet ki, úgy mint az átlag ember, hogy csak úgy beadod a felmondásodat. Ez egy külön történet had ne bonyoloójuk bele a hat hónapos visszatarthatóság intézményébe.

"A dolog utólag lesz forradalom vagy zavargás, lázadás, puccs, effélék. Méghozzá egyik évben ez, a másik évben az. A történelem már csak ilyen."

Ha a történelem ilyen hogy utólag minősít akkor megkérlek Te se minősítsd előre a rendvédelmisek tüntetését se balhézásnak se semminek, majd a történelem utólag, ok?

"Hát már hogy ne lenne az?"

Félreértettél én a hatályban lévő alkotmányról beszéltem és nem arról ami majd hatályba lép jövőre. Ugyanis ha a hatályban lévő alkotmány nem törvényes jogilag akkor ez az országgyűlés sem az, de ez sem tartozik a blog témájához.

"Ettől még lehet határozott véleményem arról, hogy mit várok el a rendőrtől. Mert ha a rend őrzését nem, akkor gőzöm nincs, hogy mi a bánatra lehet még számítani, ha engem gazemberek fenyegetnek."

Teljesen egyet értek veled lehet véleményed bármiről. Viszont mindenképpen méltányolható lenne ha fordítanál némi időt arra hogy utána nézz miért is nem intézkedik a rendőr, miért is nincs közbiztonság, miért nő a bűnözés. Ha objektiven tájékozódsz rájössz, hogy a rendszerváltás óta vonják el a pénzt a fegyveres szervektől, a törvények 20 éve folyamatosan liberalizálódnak, lehetetlen, végletekig bonyolított bürokrácia nehezíti a munkát. A rendőrség tevékenysége mára leszűkült az autósoktól történő pénzbehajtásra, a nyomozók, vizsgálók túl vannak terhelve ügyekkel, rossz a végrehajtó állomány és vezetői állomány aránya és még sorolhatnám a bajok okokat, de te mint kívülálló ezekre nem mind látsz rá.

Sajnálatos dolog hogy a rendőr esküjére és az esküben foglaltak nem teljesítésére akarod ráfogni a politikusok által, szisztematikusan (dilettáns módon vagy tudatosan?) végrehajtott fegyveres szervek ellehetelenítését.

"A törvény azért tiltja, hogy mi harcoljunk, mert azt a rendőrökre bízta. A rendőrök teljesítsék, vagy menjenek a füstös picsába."

A rendőrök ezt a feladatot maradéktalanul végre fogják hajtani amint a korrupt és dilettáns politika erre lehetőséget ad, vagy elmegy a politikusok ezen igen vastag rétege is a füstös picsába és átadja a helyét olyanoknak akik végre tennének is hazáért.